Artikel top billede

Bog: Sådan flyder de beskidte pengefloder verden rundt

I Kleptopia: How Dirty Money is Conquering the World fortæller den erfarne finansielle journalist Tom Burgis den deprimerende historie om mekanikkerne bag korruptionens destruktive væsen.

Finansielle virksomheder bruger milliarder på medarbejdere og systemer, der sikrer compliance med de stadig mere omfattende hvidvaskregler.

Ja, selv private bankkunder underskriver efterhånden flere dokumenter end der er sider i samlede Jyske Lov for at kunne åbne en konto eller administrere ungernes børneopsparing.

Begge dele skyldes risikoen for hvidvask – korruptionens håndgangne mand – som er en faktor, alle finansielle virksomheder skal tage alvorligt.

For selv her i regelrette Danmark finder sorte penge en vej, hvilket Danske Banks baltiske eventyr er et godt eksempel på.

På verdensplan er korruption en byrde, der på den ene side tynger hele samfund ned og på den anden side kan være en helt ufatteligt god forretning for enkeltpersoner.

I mange lande er det ganske enkelt en selvfølge, at både høj og lav ”dypper næbbet,” når de ser deres snit til det. Hvilket er emnet for Kleptopia: How Dirty Money Is Conquering the World, der udkom først i september.

Bogens forfatter, Tom Burgis, er mangeårig undersøgende journalist hos Finansiel Times.

I Kleptopia forklarer han gennem en deprimerende mængde eksempler, hvordan sorte penge i vidt omfang får lov at flyde mere eller mindre frit. Både nationalt og internationalt, mellem små fisk og store fisk samt mellem mafia og magthavere.

Men også om, hvordan det faktum at alt for mange kigger den anden vej lader maskinen køre videre.

Han forklarer også, hvordan det – hele vejen fra bundrådne ekssovjetiske republikker og op til den aktuelle indbygger på 1600 Pennsylvania Avenue – ofte er beskidte summer i den helt store stil, der bestemmer, hvor skabet skal stå.

Tom Burgis er hjemme i den internationale økonomis vildveje og har tidligere blandt andet beskrevet, hvordan de almindelige indbyggere i Afrika endnu engang trækker det korte strå i det globale, moderne Matadorspil.

Men i Kleptopia tager han de globale briller på. Hvilket har sikret ham stor ros i en lang række sammenhænge; bogen har blandt andet høstet nærmest uforbeholdne anbefalinger fra så respekterede publikationer som The Economist og Washington Post.

Titel: Kleptopia: How Dirty Money is Conquering the World
Forfatter: Tom Burgis
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere