(Foto: Dan Jensen)

AMD køber konkurrenten Xilinx for 225 milliarder kroner: Kan blive seriøs udfordrer til Intel

Chip-giganten AMD køber konkurrenten Xilinx i kæmpe-handel, der kan gøre AMD til en seriøs udfordrer til Intel på det voksende marked for chip til datacentre.

Den amerikanske chip-kæmpe AMD køber konkurrenten Xilinx i en kæmpehandel, der har været under opsejling i et stykke tid.

AMD er klar til at lægge 35 milliarder dollar - omkring 225 milliarder kroner - på bordet for Xilinx, der som AMD er amerikansk.

Går alt efter planen, forventer AMD at overtage Xilinx i udgangen af 2021. Opkøbet vil bringe den samlede medarbejderstab i AMD op på 13.000 mand.

Både AMD og Xilinx har i de senere år fokuseret på at udvikle og producere chip til ikke mindst data center-industrien, hvor også Intel står stærkt.

Xilinx står blandt andet bag programerbare chips, der sigter mod at sætte mere skub i opgaver som eksempelvis at komprimere videoer og kryptere filer.

Selskabets hovedkonkurrent er Alterea, der i 2015 blev opkøbt af Intel for 16,7 milliarder dollar i det, der dengang var Intels største opkøb nogensinde.

Ifølge Reuters kommer fusionen mellem AMD og Xilinx i en tid, hvor netop Intel er under pres, og hvor Intels teknologier halter efter konkurrenten TSMC, der producerer hovedparten af AMD’s processorer, i det AMD ikke selv ejer fabrikker.

Også Xilinx anvender taiwanske TSMC’s chipfabrikker, de såkaldte ‘fabs.’
Premium
Coloplasts it-direktør: GDPR har givet de it-kriminelle et nyt værktøj til at angribe os
Interview: Det er ikke kun på plads og kapacitet, at sundhedssektoren lige nu er udfordret. De sikkerhedsansvarlige har også fået en del mere at se til gennem et kaotisk 2020. "Cyberkriminelle har opdaget, at der er en hel masse værdi i denne her datatype. Enten som afpresningsmulighed eller som viden, de kan udnytte til noget," siger CIO i Coloplast, René Rasmussen. Læs første artikel i serien om perspektiver fra sektoren, der er de it-kriminelles nye guldkalv
Computerworld
Intel taber retssag og skal betale to milliarder dollar: "Det er skandaløst"
Chipgiganten Intel har tabt en retsag i USA, og er blevet idømt en bøde på hele 2,1 milliarder dollar. Det er en af de største bøder for en patentsag i USA's historie.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
IBM Danmark trækker tilbud om frivillige fratrædelser tilbage for stort antal ansatte: "IBM har taget røven på sine ansatte"
Som led i IBM Danmarks store fyringsrunde fik 130 ansatte grønt lys til at forlade selskabet på en frivillig fratrædelsesordning. Men nu har IBM Danmark trukket det oprindelige tilbud tilbage for størstedelen af de ansatte.
White paper
Ryk SAP-workloads i skyen – og tag alle de kendte fordele med
SAP-kunder verden over har gennem de seneste 15 år draget fordel af løsninger baseret på NetApps ONTAP-data management-platform. Herunder en mere sikker og stabil drift samt forenklet administration, hvilket er afgørende for at gennemføre projekter effektivt og for at reducere deres risikoprofil. Gennem de seneste år er det i høj grad også blevet muligt at rykke SAP-workloads i skyen, og det ønsker mange virksomheder rimeligvis at drage fordel af – men uden at sige farvel til mulighederne med NetApp ONTAP. I dette whitepaper stiller vi skarpt på mulighederne for at indarbejde NetApp Cloud Volumes ONTAP and Azure NetApp Files som del af en SAP-strategi baseret på Microsoft Azure.