(Foto: Dan Jensen)

AMD køber konkurrenten Xilinx for 225 milliarder kroner: Kan blive seriøs udfordrer til Intel

Chip-giganten AMD køber konkurrenten Xilinx i kæmpe-handel, der kan gøre AMD til en seriøs udfordrer til Intel på det voksende marked for chip til datacentre.

Den amerikanske chip-kæmpe AMD køber konkurrenten Xilinx i en kæmpehandel, der har været under opsejling i et stykke tid.

AMD er klar til at lægge 35 milliarder dollar - omkring 225 milliarder kroner - på bordet for Xilinx, der som AMD er amerikansk.

Går alt efter planen, forventer AMD at overtage Xilinx i udgangen af 2021. Opkøbet vil bringe den samlede medarbejderstab i AMD op på 13.000 mand.

Både AMD og Xilinx har i de senere år fokuseret på at udvikle og producere chip til ikke mindst data center-industrien, hvor også Intel står stærkt.

Xilinx står blandt andet bag programerbare chips, der sigter mod at sætte mere skub i opgaver som eksempelvis at komprimere videoer og kryptere filer.

Selskabets hovedkonkurrent er Alterea, der i 2015 blev opkøbt af Intel for 16,7 milliarder dollar i det, der dengang var Intels største opkøb nogensinde.

Ifølge Reuters kommer fusionen mellem AMD og Xilinx i en tid, hvor netop Intel er under pres, og hvor Intels teknologier halter efter konkurrenten TSMC, der producerer hovedparten af AMD’s processorer, i det AMD ikke selv ejer fabrikker.

Også Xilinx anvender taiwanske TSMC’s chipfabrikker, de såkaldte ‘fabs.’
Premium
Coop ansætter ny digital direktør: Her er hans vigtigste opgave
Interview: Den danske supermarkedskoncern Coop skifter ud i topledelsen og ansætter Morten Viktor i en nyoprettet stilling som direktør for digital & e-commerce. "Min rolle bliver at få samlet hele det digitale kundemøde," fortæller han.
Computerworld
Stein Bagger gør comeback i ny branche: "De lignede et mafiahold, førte sig frem som nyrige og plaprede løs om urealistiske drømme"
Stein Bagger har skiftet navn og fører sig nu frem i store biler i en helt ny branche, skriver en dansk avis.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Gratis whitepaper: Hvad er EDI, og hvordan kan det styrke min forretning?
Overvejer du EDI, og ønsker du at undersøge, om EDI er den rette investering for din virksomhed? Har en af dine kunder eller leverandører for nyligt bedt dig om at udveksle elektroniske dokumenter (EDI)? Så hent dette whitepaper og få et overblik over, hvad EDI er, og hvilke fordele producenter og grossister som dig kan se frem til, når du investerer i EDI til din forretning.