Artikel top billede

Kommune har offentliggjort hundredevis af CPR-numre

I seks måneder lå mere end 500 danske skoleelvers CPR-numre frit tilgængelige på Ringsted Kommunes hjemmeside.

Ved en fejl har Ringsted Kommune delt 578 elevers CPR-numre på kommunens egen hjemmeside.

Det skriver kommunen i et brev til elevernes forældre om det omfattende datalæk, som Ekstra Bladet er i besiddelse af.

CPR-numrene blev delt som et bilag i forbindelse med et møde i byrådets Børne- og Ungeudvalg.

"En af konsekvenserne ved, at dit barns cpr.nr. har været tilgængeligt kan være, at det bliver misbrugt. Vi vil bede dig være opmærksom på, om dit barns cpr. nr. bliver brugt uberettiget. Dette kan i værste fald være i forbindelse med identitetstyveri eller lignende," skriver Ringsted Kommune i brevet ifølge avisen.

Kommunen forklarer samtidig, at man kan konstatere, at flere har haft adgang til dokumentet i de seks måneder det har ligget tilgængeligt på nettet.

Det er langt fra første gang, at danske kommuner kommer galt afsted med borgernes CPR-numre. En række kommune har også tidligere lækket borgernes CPR-numre.

Læs mere her: Gladsaxe Kommune har lækket over 80 CPR-numre: Tredje datalæk i kommunen på få måneder
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Daxiomatic ApS
Salg, udvikling, implementering og servicering af software til ERP

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere