Artikel top billede

Kommune har offentliggjort hundredevis af CPR-numre

I seks måneder lå mere end 500 danske skoleelvers CPR-numre frit tilgængelige på Ringsted Kommunes hjemmeside.

Ved en fejl har Ringsted Kommune delt 578 elevers CPR-numre på kommunens egen hjemmeside.

Det skriver kommunen i et brev til elevernes forældre om det omfattende datalæk, som Ekstra Bladet er i besiddelse af.

CPR-numrene blev delt som et bilag i forbindelse med et møde i byrådets Børne- og Ungeudvalg.

"En af konsekvenserne ved, at dit barns cpr.nr. har været tilgængeligt kan være, at det bliver misbrugt. Vi vil bede dig være opmærksom på, om dit barns cpr. nr. bliver brugt uberettiget. Dette kan i værste fald være i forbindelse med identitetstyveri eller lignende," skriver Ringsted Kommune i brevet ifølge avisen.

Kommunen forklarer samtidig, at man kan konstatere, at flere har haft adgang til dokumentet i de seks måneder det har ligget tilgængeligt på nettet.

Det er langt fra første gang, at danske kommuner kommer galt afsted med borgernes CPR-numre. En række kommune har også tidligere lækket borgernes CPR-numre.

Læs mere her: Gladsaxe Kommune har lækket over 80 CPR-numre: Tredje datalæk i kommunen på få måneder
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning 2023

Gennem inspirerende oplæg fra personer, der – på egne eller andres vegne – har formået at udnytte data til at sikre en kant til konkurrenterne, bliver du inspireret til, hvordan din organisation kan lykkes med at høste gevinsterne gennem målrettet investering i databaseret innovation og udvikling og om, hvordan man i praksis spotter potentialet i og værdien af data.

23. marts 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

28. marts 2023 | Læs mere


Nye muligheder - ny værdi. Få mere ud af Microsoft Dynamics 365 CE - med særligt fokus på kunstig intelligens (AI)

Kunstig intelligens, stemmegenkendelse, Open AIs meget omtalte ChatGPT, integrationer til Outlook, Teams og meget mere. Microsoft Dynamics 365-platformen byder på masser af muligheder for at øge produktiviteten, forbedre kundeservicen, få bedre indsigt i forretningen og i det hele taget rykke fra konkurrenterne.

29. marts 2023 | Læs mere