Testet: Gratis softwareopdatering fra Jabra gør gode høretelefoner endnu bedre

Der er altid federe funktioner i den nyeste års model. Men hos Jabra kan du opgradere i stedet for at købe nyt - og det gør Jabras allerede gode høretelefoner endnu bedre.

Jeg har ikke tal på de gange, hvor jeg har deltaget i møder, hvor fordelene ved digitale always-on produkter er blevet fremhævet: De kan overvåges, løbende forbedres og få tilføjet nye funktioner.

Det er alt sammen sandt. Men alt for få producenter benytter sig af muligheden - ud over når graverende fejl skal rettes.

I stedet bliver vi som købere opfordret til at købe det nyeste for at få de funktioner, som sidste års model savnede - ofte i sådan en grad, at man mistænker marketingsafdelingen for at bede udviklingsfolkene om at holde lidt igen – så der også er lidt nye funktioner i banken til næste år.

Og så er der danske Jabra. I januar testede jeg deres rigtigt gode 75t-øretelefoner.

Den test kan du læse her: Jabra har skrumpet sit headset med 20 procent - nu er Elite 75t bluetooth-kongen

Jeg var måske lidt hård ved dem dengang, for efterfølgende er 75t Active-modellen blevet mine absolut foretrukne høretelefoner: Små, lette og vandtætte nok til at jeg kan lytte til podcasts under bruseren.

Men i modsætning til Apples Airpods Pro kom 75t ikke med ANC, den aktive støjdæmpende teknologi, der via lidt trylleri kan dæmpe omgivelsernes støj.

I stedet har Jabra netop lanceret 85t, som har denne funktion.

Men ved siden af den nye model har Jabra udgivet en opdatering til alle 75t-ejere, som på 10 minutter nu kan tilføje ANC til deres modeller. Gratis, let og effektivt.

Godt nok koster det 20 procent på batteriet, og udgaven er på grund af det lidt ældre chipset, ikke helt så effektiv som det nyere 85t, siger Jabra.

Men jeg kan lide det - og det virker, kan jeg hilse og sige.

Selve firmware-opdateringen sker via en download i Jabras Sound+ app.

Derefter tænker headsettet i sin batteriæske i cirka 15 minutter. Og til sidst finder du et støjende sted for at kunne fintune den støjdæmpende algoritme.

Efterfølgende har jeg testet headsettets nye funktion under både min bruser og emhætte og kan tydeligt høre forskel.

Det er i øvrigt ikke første gang, at 75t får en spændende ny funktion.

Tidligere på året tilføjede Jabra en funktion, hvor headsettet via en guide afspiller lyde og efterfølgende tilpasser lydbilledet til netop din hørelse.

Det er en funktion, som væsentligt forbedrede denne lytters lyd.

Resultatet af opdateringerne er, at jeg som kunde i dag står med et væsentligt bedre produkt end ved lanceringen.

Det kan være, atdet koster på salget af næste års model - men tilfredse kunder er loyale kunder.

Godt gået Jabra.mest debatterede artikler

Premium
Grundfos fyrer to-cifret antal it-medarbejdere i stor omstrukturering
Den store fyringsrunde i Grundfos i september har fået konsekvenser for selskabets it-afdeling, der bliver beskåret. Et to-cifret antal it-medarbejdere er blevet opsagt.
Computerworld
Stein Bagger gør comeback i ny branche: "De lignede et mafiahold, førte sig frem som nyrige og plaprede løs om urealistiske drømme"
Stein Bagger har skiftet navn og fører sig nu frem i store biler i en helt ny branche, skriver en dansk avis.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Hyperkonvergeret infrastruktur: Få det bedste fra on-premise og cloud
Det står stadig mere klart, at cloud ikke er løsningen på alle udfordringer. Høje og ofte uigennemskuelige omkostninger er én årsag – omfattende krav til standardisering er en anden. Det efterlader organisationen i et limbo, hvor det kan være svært at finde den rette balance mellem cloudløsninger og det on-premise baserede datacenter. I denne hvidbog kan du få inspiration til, hvordan du opbygger en hyperkonvergeret infrastruktur, der opfylder kravene til hurtig skalering og forretningsmæssig agilitet med XaaS.