Artikel top billede

Aula bliver 50 millioner kroner dyrere end lovet

Prisen for Skoleintras afløser, Aula, er steget fra 77 kroner per elev til 86 kroner.

Det viser sig nu, at Aula bliver 50 millioner kroner dyrere end først lovet. Det skriver mediet Skolemonitor.

Ifølge mediet stammer oplysningerne fra en mail, der er sendt ud til alle kommunernes projektledere og systemansvarlige for Aula.

Af mailen fremgår det, at prisen for løsnngen skal stige således, at Aula kommer til at koste 86 kroner per elev i stedet for de 77 kroner, som det koster i dag.

Aula er udviklet af Netcompany på vegne af kommuneres it-fællesskab, Kombit, der har kravspecificeret og indkøbt løsningen.

Læs også: 1.600 folkeskoler tager nu danmarkshistoriens største kommunale it-system i brug: Kombit har oprettet særligt war room

Regningen lander hos kommunerne

Det er ifølge Skolemonitor bestyrelsen i Kombit, der har besluttet, at Aula har brug for at få tilført ekstra kapital i form af en ekstra-regning, der nu skal samles op af landets kommuner.

Den seneste pristigning betyder, at Aula nu bliver dobbelt så dyr som sin forgænger, Skoleintra.

Det største kommunale it-projekt

Aula afløste for et år siden, den 21 oktober 2019, Skoleintra på i alt 1600 folkeskoler over hele landet. Udrulningen af Aula, der blev forsinket i flere måneder, er ofte blevet omtalt som danmarkshistorien største kommunale it-projekt.

Samlet set har systemet mere end to millioner brugere, der tæller forældre, lærere og elever.

Læs også: Kommunerne ender med millionregning efter Aula-forsinkelse: "Det er selvfølgelig brandærgerligt, og vi kan kun beklage"
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere


Digitale forretningsprocesser 2023

Virksomhedens digitale processer er fuldkommen afgørende for, hvor hurtigt du kan transformere forretningen, udvikle nye forretningsmuligheder skabe overblik og rapportere effektivt, hurtigt og retvisende. Samtidig er de digitale processer – i tæt samspil med dine systemløsninger – afgørende for samarbejdet med partnere og leverandører – og for den oplevelse og værdiskabelse, du tilbyder ansatte og kunder. Herunder for ambitionerne om at skabe og tilpasse de muligheder, der karakteriserer en moderne arbejdsplads.

18. april 2023 | Læs mere


Digital bæredygtighed - den grønne transformation er over os

Kom med, når vi i giver et overblik over, hvordan nogle af de mest innovative it-selskaber går til bæredygtighed som forretningsområde - og hvorfor de har valgt at sætte ind på netop bæredygtighed som område. Du får også indblik i, hvordan innovative virksomheder udvikler teknologier direkte rettet mod øget bæredygtighed - og inspiration til, hvordan du selv kan komme videre med bæredygtigheden og blive en del af det spirende kæmpemarked for bæredygtighed - en af verdens for tiden tungeste dagsordener.

25. april 2023 | Læs mere