Artikel top billede

Aula bliver 50 millioner kroner dyrere end lovet

Prisen for Skoleintras afløser, Aula, er steget fra 77 kroner per elev til 86 kroner.

Det viser sig nu, at Aula bliver 50 millioner kroner dyrere end først lovet. Det skriver mediet Skolemonitor.

Ifølge mediet stammer oplysningerne fra en mail, der er sendt ud til alle kommunernes projektledere og systemansvarlige for Aula.

Af mailen fremgår det, at prisen for løsnngen skal stige således, at Aula kommer til at koste 86 kroner per elev i stedet for de 77 kroner, som det koster i dag.

Aula er udviklet af Netcompany på vegne af kommuneres it-fællesskab, Kombit, der har kravspecificeret og indkøbt løsningen.

Læs også: 1.600 folkeskoler tager nu danmarkshistoriens største kommunale it-system i brug: Kombit har oprettet særligt war room

Regningen lander hos kommunerne

Det er ifølge Skolemonitor bestyrelsen i Kombit, der har besluttet, at Aula har brug for at få tilført ekstra kapital i form af en ekstra-regning, der nu skal samles op af landets kommuner.

Den seneste pristigning betyder, at Aula nu bliver dobbelt så dyr som sin forgænger, Skoleintra.

Det største kommunale it-projekt

Aula afløste for et år siden, den 21 oktober 2019, Skoleintra på i alt 1600 folkeskoler over hele landet. Udrulningen af Aula, der blev forsinket i flere måneder, er ofte blevet omtalt som danmarkshistorien største kommunale it-projekt.

Samlet set har systemet mere end to millioner brugere, der tæller forældre, lærere og elever.

Læs også: Kommunerne ender med millionregning efter Aula-forsinkelse: "Det er selvfølgelig brandærgerligt, og vi kan kun beklage"
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere