Photo by Richard Catabay on Unsplash

Østeuropæiske hackere angriber hospitaler med ransomware

En stribe hospitaler er på kort tid blevet ramt af angreb med ransomwaren Ryuk, og eksperter advarer nu om, at denne type angreb kan koste liv.

I øjeblikket er amerikanske hospitaler skydeskive for østeuropæiske hackere, der angriber dem med ransomwaren.

Det skriver nyhedsbureauet Reuters, der oplyser, at de amerikanske myndigheder onsdag opfordrer hospitalerne til at ruste sig mod fremtidige angreb.

Derfor bliver hospitalerne rådet til at sikre sig, at de har velfungerende backup-systemer samt at it-systemer bliver frakoblet internettet, hvis det er muligt.

Derudover bliver personalet også opfordret til ikke at anvende personlige e-mail-konti på hospitalets netværk.

Læs også: Demant er ændret for altid efter hackerangreb: "Det var en katastrofe

Ifølge Reuters er det formentlig gruppen Wizard Spider, der også er kendt som UNC 1878, som står bag. Angrebene sker ved hjælp af ransomwaren Ryuk og en tojaner kendt som Trickbot.

Angreb i tre stater
Det amerikanske forbundspoliti, FBI, undersøger i øjeblikket aktuelle cyberangreb i delstaterne Oregon, Californien og New York, og en læge hos et af de ramte hospitaler oplyser til nyhedsbureauet, at hospitalet er blevet tvunget til at erstatte it-systemerne med pen og papir:

”Vi kan stadigvæk få adgang til data og billeder, men alle nye resultater bliver udelukkende kommunikeret via papir,” siger lægen til Reuters

Lægen oplyser også, at personalet har adgang til historiske data på patienterne, men ikke er i stand til at opdatere patientens journalister med nye oplysninger.

Kan koste liv
Eksperter vurderer ifølge Reuters, at der er risiko for, at angrebene kan føre til dødsfald blandt patienterne.

Allan Liska, der er amerikansk cybersikkerhedsekspert, vurderer at der er tale om et koordineret angreb, der målrettet går efter forstyrre driften på amerikanske hopsitaler

”Selvom vi hver eneste uge ser, at sundhedssektoren bliver ramt af angreb, så er det første gang, at vi oplever at seks hospitaler på den samme dag bliver ramt af angreb fra den samme aktør,” siger Allan Liska til Reuters.

Læs også: Det kan bare ikke siges tydeligt nok: Opdateringer er ikke valgfri - for manglende opdateringer kan dræbe
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CIO 2020

Siden 2006 har vi hvert år kåret Årets CIO - en pris der kaster lys over det fantastiske arbejde, der bliver gjort rundt omkring i de danske organisationer for at høste det store forretnings-potentiale, der kan drives ud af it og digitalisering.

01. december 2020 | Læs mere


Customer Experience 2021 - fokus på CX-strategi og teknologi til at forankre kundeoplevelsen

De gode kundeoplevelser er altafgørende for virksomheden, og netop derfor er det nødvendigt at have fokus på CX-strategi og teknologi, der kan være med til at forbedre kundeoplevelsen endnu mere. Det kræver tid og ressourcer, men det gavner hele virksomheden på lang sigt.

03. december 2020 | Læs mere


Træf det rigtige cloud-valg: Hør om mulighederne med hybrid- og multi-cloud

Vi kan ikke komme udenom, at cloud-teknologien bare vokser og vokser. Den giver adgang til store fordele for din virksomhed, men det kræver at virksomheden træffer strategiske, arkitektoniske og teknologiske vælg. Få indblik i, hvordan ud kan få sikkerhed, release cycles og andet til at gå op i en højere enhed.

09. december 2020 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Millionvis af Android-apps har kurs mod din Windows-pc: Forstå hvad Microsofts ’Project Latte’ går ud på
Microsoft forsøger atter en gang at få Android-programmer til at fungere med Windows 10. Spørgsmålet bliver, om de nye bestræbelser vil åbne op for en kattelem eller en ladeport af nye apps til Windows 10 økosystemet.
Computerworld
Stein Bagger gør comeback i ny branche: "De lignede et mafiahold, førte sig frem som nyrige og plaprede løs om urealistiske drømme"
Stein Bagger har skiftet navn og fører sig nu frem i store biler i en helt ny branche, skriver en dansk avis.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Optimér netværket til håndtering af hybrid- og multicloud infrastruktur
I januar 2020 konstaterede Gartner, at cloudcomputing var blevet ”The New Normal” – og op gennem året gjorde Covid-19 det endda helt essentielt at være i stand til at drifte infrastrukturen helt eller delvist fra skyen. Situationen har tvunget virksomheder til hastigt at omstille eller gentænke deres driftsstrategi, og hybride infrastrukturmodeller er nu mere udbredte end nogensinde før. Men mange har også været nødt til at erkende, at den stigende kompleksitet – i særdeleshed på det netværks- og sikkerhedsbaserede felt – stiller helt nye krav til de organisationer, der anvender dem. Denne hvidbog går i dybden med nogle af de mest udbredte udfordringer, som disse transformationsscenarier stiller din organisation overfor. Den giver et solidt bud på, hvordan en netværkshub baseret på Interxion-teknologi gør det muligt at gentænke og optimere netværksinfrastrukturen. Særligt med henblik på at optimere den til at kunne håndtere en hybrid- eller multicloudbaseret infrastruktur.