Artikel top billede

Photo by Richard Catabay on Unsplash (Foto: Photo by unsplash)

Østeuropæiske hackere angriber hospitaler med ransomware

En stribe hospitaler er på kort tid blevet ramt af angreb med ransomwaren Ryuk, og eksperter advarer nu om, at denne type angreb kan koste liv.

I øjeblikket er amerikanske hospitaler skydeskive for østeuropæiske hackere, der angriber dem med ransomwaren.

Det skriver nyhedsbureauet Reuters, der oplyser, at de amerikanske myndigheder onsdag opfordrer hospitalerne til at ruste sig mod fremtidige angreb.

Derfor bliver hospitalerne rådet til at sikre sig, at de har velfungerende backup-systemer samt at it-systemer bliver frakoblet internettet, hvis det er muligt.

Derudover bliver personalet også opfordret til ikke at anvende personlige e-mail-konti på hospitalets netværk.

Læs også: Demant er ændret for altid efter hackerangreb: "Det var en katastrofe

Ifølge Reuters er det formentlig gruppen Wizard Spider, der også er kendt som UNC 1878, som står bag. Angrebene sker ved hjælp af ransomwaren Ryuk og en tojaner kendt som Trickbot.

Angreb i tre stater

Det amerikanske forbundspoliti, FBI, undersøger i øjeblikket aktuelle cyberangreb i delstaterne Oregon, Californien og New York, og en læge hos et af de ramte hospitaler oplyser til nyhedsbureauet, at hospitalet er blevet tvunget til at erstatte it-systemerne med pen og papir:

”Vi kan stadigvæk få adgang til data og billeder, men alle nye resultater bliver udelukkende kommunikeret via papir,” siger lægen til Reuters

Lægen oplyser også, at personalet har adgang til historiske data på patienterne, men ikke er i stand til at opdatere patientens journalister med nye oplysninger.

Kan koste liv

Eksperter vurderer ifølge Reuters, at der er risiko for, at angrebene kan føre til dødsfald blandt patienterne.

Allan Liska, der er amerikansk cybersikkerhedsekspert, vurderer at der er tale om et koordineret angreb, der målrettet går efter forstyrre driften på amerikanske hopsitaler

”Selvom vi hver eneste uge ser, at sundhedssektoren bliver ramt af angreb, så er det første gang, at vi oplever at seks hospitaler på den samme dag bliver ramt af angreb fra den samme aktør,” siger Allan Liska til Reuters.

Læs også: Det kan bare ikke siges tydeligt nok: Opdateringer er ikke valgfri - for manglende opdateringer kan dræbe




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere