Artikel top billede

Photo by Richard Catabay on Unsplash

Østeuropæiske hackere angriber hospitaler med ransomware

En stribe hospitaler er på kort tid blevet ramt af angreb med ransomwaren Ryuk, og eksperter advarer nu om, at denne type angreb kan koste liv.

I øjeblikket er amerikanske hospitaler skydeskive for østeuropæiske hackere, der angriber dem med ransomwaren.

Det skriver nyhedsbureauet Reuters, der oplyser, at de amerikanske myndigheder onsdag opfordrer hospitalerne til at ruste sig mod fremtidige angreb.

Derfor bliver hospitalerne rådet til at sikre sig, at de har velfungerende backup-systemer samt at it-systemer bliver frakoblet internettet, hvis det er muligt.

Derudover bliver personalet også opfordret til ikke at anvende personlige e-mail-konti på hospitalets netværk.

Læs også: Demant er ændret for altid efter hackerangreb: "Det var en katastrofe

Ifølge Reuters er det formentlig gruppen Wizard Spider, der også er kendt som UNC 1878, som står bag. Angrebene sker ved hjælp af ransomwaren Ryuk og en tojaner kendt som Trickbot.

Angreb i tre stater

Det amerikanske forbundspoliti, FBI, undersøger i øjeblikket aktuelle cyberangreb i delstaterne Oregon, Californien og New York, og en læge hos et af de ramte hospitaler oplyser til nyhedsbureauet, at hospitalet er blevet tvunget til at erstatte it-systemerne med pen og papir:

”Vi kan stadigvæk få adgang til data og billeder, men alle nye resultater bliver udelukkende kommunikeret via papir,” siger lægen til Reuters

Lægen oplyser også, at personalet har adgang til historiske data på patienterne, men ikke er i stand til at opdatere patientens journalister med nye oplysninger.

Kan koste liv

Eksperter vurderer ifølge Reuters, at der er risiko for, at angrebene kan føre til dødsfald blandt patienterne.

Allan Liska, der er amerikansk cybersikkerhedsekspert, vurderer at der er tale om et koordineret angreb, der målrettet går efter forstyrre driften på amerikanske hopsitaler

”Selvom vi hver eneste uge ser, at sundhedssektoren bliver ramt af angreb, så er det første gang, at vi oplever at seks hospitaler på den samme dag bliver ramt af angreb fra den samme aktør,” siger Allan Liska til Reuters.

Læs også: Det kan bare ikke siges tydeligt nok: Opdateringer er ikke valgfri - for manglende opdateringer kan dræbe
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere