Artikel top billede

Demant er ændret for altid efter hackerangreb: "Det var en katastrofe"

Et år efter Demant blev ramt af et ødelæggende hackerangreb, der lammede selskabet i ugevis konkluderer selskabets topchef nu at Demant ikke er det samme selskab længere.

3. september meddelte den danske virksomhed Demant, at man havde lukket ned for en række it-systemer efter et omfattende hackerangreb.

Et angreb der har vendt op og ned på alting hos koncernen, hvor topchef Søren Nielsen blev bekendt med et en trussel han ellers kun havde læst om.

"Det var en katastrofe. Før opkaldet den tirsdag morgen var verden, som den plejede, men pludselig var det, man har læst om i aviser og jævnligt har forholdt sig til, virkelighed i din egen virksomhed," siger administrerende direktør hos Demant Søren Nielsen til Børsen i et interview i dagens avis.

Læs også: Demant igen på højkant seks uger efter kæmpe hacker-angreb: “It-infrastruktur er nu normaliseret”

Ransomware-angrebet der ramte Demant endte med at koste selskabet omkring 650 millioner kroner.

Demant havde dog en såkaldt cyberforsikring, der tilbagebetalte omkring 100 millioner til koncernen, så det endelige udgift endte omkring en halv milliard kroner.

Det er samme pris som det danske rengøringsselskab ISS endte med at betale for et lignende type ransomware-angreb.

Læs også: Regnskab afslører: Så dyr blev hacker-angrebet mod Demant - forventer følgevirkninger langt ind i 2020
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere