Artikel top billede

Hackere sender i stigende omfang falske jobansøgninger

Ifølge Center for Cybersikkerhed er der observeret en stigning i antallet af falske jobansøgninger, som hackere forsøger at sprede malware med.

Hackere målretter i stigende grad angreb mod virksomhedernes HR-afdelinger med falske jobansøgninger.

Det fremgår af en ny trusselsvurdering fra Center for Cybersikkerhed (CFCS).

Ofte gemmer hackerne malware i en vedhæftet fil, der eksempelvis gør sig ud for at være et CV eller en anbefaling.

"HR-afdelinger er populære hos hackerne. Hackere angriber HR-afdelinger både for at bruge dem som en vej ind til resten af organisationen og som et mål i sig selv. Afdelingerne har nemlig potentielt adgang til følsom information om organisationen og dens medarbejdere, og det kan have værdi både for fremmede stater og for kriminelle," lyder det i en meddelelse fra CFCS.

Læs også: Center for Cybersikkerhed har kun håndteret tre større sikkerhedshændelser på et år

Angrebsformen er ikke ny, men er ifølge CFCS i vækst i især udlandet, mens det er mere usikkert, i hvor høj grad danske virksomheder også bliver udsat for falske jobansøgninger.

Ifølge CFCS ses der også eksempler på, at hackere for at angribe potentielle jobansøgere selv udgiver sig for at være fra HR-afdelinger.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere