SpaceX leverer fornuftige internet-hastigheder fra rummet - og Elon Musk lover de snart bliver langt bedre

Der meldes om fornuftige internethastigheder fra SpaceX' bredbåndssatellitter, der er sendt op i atmosfæren i det storstilede Starlink-projekt. Fra Elon Musk, der er hjernen bag, lyder meldingen, at forbindelserne fra rummet snart bliver væsentligt bedre.

Elon Musk-selskabet SpaceX har allerede sendt hundredvis af bredbåndssatellitter ud i atmosfæren i det storstilende Starlink-projekt.

Ambitionen er at kunne levere lynhurtigt internet overalt i verden direkte fra rummet - og nu har selskabet taget endnu et skridt på rejsen.

I sidste uge åbnede SpaceX op for dets "Starlink Internet Public Beta," som er den første betaversion af tjenesten, hvor inviterede brugere har kunne købe adgang til satellit-internettet.

Nu er de første anmeldelser begyndt at tikke ind fra brugerne, der melder om fornuftige internetforbindelser.

Det skriver ZDNet.

Forløbigt koster denne Starlink-service 99 dollar om måneden. Oprettelsen koster 499 dollar, hvor der medføler en brugerterminal, en tripod og en wifi-router, skriver mediet.

I forbindelse med betaversionen har Starlink været ude og fortælle, at brugerne skal regne med at opleve download-hastigheder mellem 50 og 150 mbps og responstider mellem 20 og 40 millisekunder over de næste måneder, alt imens Starlink-systemet bliver forbedret, fremgår det.

læs også: Elon Musks rum-selskab sender 60 bredbånds-satellitter i kredsløb: Forude venter opsendelse af mere end 1.000 satellitter

En bruger har oploadet hastighedsresultaterne til benchmark-programmet Speedtest.net. Her viser sig en responstid på 41 millisekunder og en download-hastighed på 97,14 mbps.

Du kan læse flere af anmeldelserne her.

I forbindelse med de første tilbagemeldinger har Elon Musk selv været ude på Twitter og skrive:

"Responstiden vil snart forbedres signifikant. Også båndbredden"

Vil dække hele jordkloden
Indtil videre er servicen tilgængelig i det nordlige USA og det sydlige Canada.

Men på den lange bane skal Starlink-satellitterne kunne levere lynhurtigt internet - ligegyldigt hvor på kloden man skulle befinde sig.

Ifølge Elon Musk kræver det 400 Starlink-satellitter at sikre hele Nordamerika den mindst acceptable dækning - og 800 stykker, hvis dækningen skal være ‘middelmådig.’

Skal hele jordkloden dækkes, kræver det i sagens natur betydeligt flere satellitter - som i flere tusinder.

Hver Starlink-satellit vejer 260 kg.

De genererer strøm med solceller og er hver udstyret med fire antenner, der skal transmittere internet til og fra jordens overflade.

De er i kredsløb i en højde på 280 kilometer over jordens overflade.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
SAP Excellence Day 2021

Gennem målrettede opkøb og egenudvikling tilbyder SAP i dag en produktpalette, der blandt andet omfatter avancerede analyseredskaber, HR-systemer og helt- eller delvist cloud-baserede løsninger. Få muligheden for at møde erfarne it-folk, der kan hjælpe dig videre på din SAP-rejse.

13. april 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021 - trends, teknologi, innovation og organisationsformer

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

15. april 2021 | Læs mere


Sådan gør IT bæredygtighed til en god forretning

Presset øges i disse år på virksomheder for at begrænse klimabelastningen. IT og teknologi spiller en nøglerolle i arbejdet, hvilket er emnet for denne konference. Her kan du blive klogere på, hvordan du aktivt arbejder for at kombinere effektiv og lønsom forretningsdrift med en effektiv bæredygtighedsindsats.

20. april 2021 | Læs mere


Premium
NNIT-selskabet Scales efter nedlukning af svenske og norske selskaber: De store vækstmuligheder ligger i Danmark
Interview: I løbet af 2020 har det NNIT-ejede Scales lukket sine datterselskaber i Norge og Sverige. I stedet fokuserer ERP-selskabet udelukkende på Danmark de næste par år, forklarer, forklarer CEO Hasse Bergman. Se her, hvorfor selskabet har afviklet de to nordiske enheder.
Computerworld
Sundhed.dk er klar med vaccinepas: Sådan finder du det
Regeringen har sendt et digitalt coronapas i udbud, men allerede nu kan du få adgang til et digitalt vaccinepas, der dokumenterer din vaccinationsstatus.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
White paper
Overvåg kritiske industrielle systemer og beskyt dem mod angreb
Industrial Control Systems (ICS) udgør hjertet i alle forsynings- og produktionsvirksomheder og kan være overraskende sårbare overfor cyberangreb. Dette whitepaper giver et godt overblik over problematikker og muligheder for at sikre jeres systemer.