Topnyhed:David Heinemeier Hansson vinder IT-Prisen 2023

Artikel top billede

SpaceX leverer fornuftige internet-hastigheder fra rummet - og Elon Musk lover de snart bliver langt bedre

Der meldes om fornuftige internethastigheder fra SpaceX' bredbåndssatellitter, der er sendt op i atmosfæren i det storstilede Starlink-projekt. Fra Elon Musk, der er hjernen bag, lyder meldingen, at forbindelserne fra rummet snart bliver væsentligt bedre.

Elon Musk-selskabet SpaceX har allerede sendt hundredvis af bredbåndssatellitter ud i atmosfæren i det storstilende Starlink-projekt.

Ambitionen er at kunne levere lynhurtigt internet overalt i verden direkte fra rummet - og nu har selskabet taget endnu et skridt på rejsen.

I sidste uge åbnede SpaceX op for dets "Starlink Internet Public Beta," som er den første betaversion af tjenesten, hvor inviterede brugere har kunne købe adgang til satellit-internettet.

Nu er de første anmeldelser begyndt at tikke ind fra brugerne, der melder om fornuftige internetforbindelser.

Det skriver ZDNet.

Forløbigt koster denne Starlink-service 99 dollar om måneden. Oprettelsen koster 499 dollar, hvor der medføler en brugerterminal, en tripod og en wifi-router, skriver mediet.

I forbindelse med betaversionen har Starlink været ude og fortælle, at brugerne skal regne med at opleve download-hastigheder mellem 50 og 150 mbps og responstider mellem 20 og 40 millisekunder over de næste måneder, alt imens Starlink-systemet bliver forbedret, fremgår det.

læs også: Elon Musks rum-selskab sender 60 bredbånds-satellitter i kredsløb: Forude venter opsendelse af mere end 1.000 satellitter

En bruger har oploadet hastighedsresultaterne til benchmark-programmet Speedtest.net. Her viser sig en responstid på 41 millisekunder og en download-hastighed på 97,14 mbps.

Du kan læse flere af anmeldelserne her.

I forbindelse med de første tilbagemeldinger har Elon Musk selv været ude på Twitter og skrive:

"Responstiden vil snart forbedres signifikant. Også båndbredden"

Vil dække hele jordkloden

Indtil videre er servicen tilgængelig i det nordlige USA og det sydlige Canada.

Men på den lange bane skal Starlink-satellitterne kunne levere lynhurtigt internet - ligegyldigt hvor på kloden man skulle befinde sig.

Ifølge Elon Musk kræver det 400 Starlink-satellitter at sikre hele Nordamerika den mindst acceptable dækning - og 800 stykker, hvis dækningen skal være ‘middelmådig.’

Skal hele jordkloden dækkes, kræver det i sagens natur betydeligt flere satellitter - som i flere tusinder.

Hver Starlink-satellit vejer 260 kg.

De genererer strøm med solceller og er hver udstyret med fire antenner, der skal transmittere internet til og fra jordens overflade.

De er i kredsløb i en højde på 280 kilometer over jordens overflade.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

28. marts 2023 | Læs mere


Nye muligheder - ny værdi. Få mere ud af Microsoft Dynamics 365 CE - med særligt fokus på kunstig intelligens (AI)

Kunstig intelligens, stemmegenkendelse, Open AIs meget omtalte ChatGPT, integrationer til Outlook, Teams og meget mere. Microsoft Dynamics 365-platformen byder på masser af muligheder for at øge produktiviteten, forbedre kundeservicen, få bedre indsigt i forretningen og i det hele taget rykke fra konkurrenterne.

29. marts 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

30. marts 2023 | Læs mere