Artikel top billede

Elon Musks rum-selskab sender 60 bredbånds-satellitter i kredsløb: Forude venter opsendelse af mere end 1.000 satellitter

Elon Musks rum-firma, SpaceX, sender yderligere 60 satellitter i kredsløb om jorden. Forude venter bredbånds-internet med rummet som mellem-station.

Tesla- og PayPal-rigmand Elon Musk har blikket fast rettet mod rummet.

Mandag opsendte rigmandens rum-firma, SpaceX, yderligere 60 satellitter i kredsløb om jorden i en masse-opsendelse fra det berømte amerikanske rumcenter i Cape Canaveral Air Force Station i Florida.

De 60 satellitter er alle af modellen StarLink, og de blev opsendt med en en af SpaceX’s store raketter, Falcon 9.

Det er anden opsendelse af StarLink-satellitter, som SpaceX står bag. Den første fandt sted i foråret, og forude venter nu yderligere seks opsendelser med Falcon 9-raketten.

De små StarLink-satellitter spiller tilsammen en central rolle i Elon Musks vision om at levere bredbånds-internet fra rummet.

Ifølge Elon Musk kræver det dog 400 StarLink-satellitter at sikre hele Nordamerika den mindst acceptable dækning - og 800 stykker, hvis dækningen skal være ‘middelmådig.’

Skal hele jordkloden dækkes, kræver det i sagens natur betydeligt flere satellitter - som i flere tusinder.

Elon Musk peger på, at SpaceX vil kunne lancere bredbånds-tjenesten med rummet som mellemstation efter yderligere 24 opsendelser.

Det vil betyde, at der på det tidspunkt vil være 1.800 StarLink-satellitter i kredsløb om jorden.

Hver StarLink-satellit vejer 260 kg.

De genererer strøm med solceller og er hver udstyret med fire antenner, der skal transmittere internet til og fra jordens overflade.

De er i kredsløb i en højde på 280 kilometer over jordens overflade.

Elon Musk har i øvrigt allerede tweetet via StarLink.

Det er planen, at selskabet vil begynde at udbyde internet-forbindelser via rummet til sommer.

StarLink er iøvrigt blevet kritiseret af forskellige astronomer og andre forskere, der frygter, at de tusindvis af apparater i de såkaldte mega-konstellationer, vil skade deres arbejde, da de slet og ret vil spærre for udsynet ud i rummet.

Du kan se hele opsendelsen i videoen her:
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Tech-giganters regnskaber overgik forventningerne, men investorerne frygter for fremtiden
Computerviews: De store tech-giganter har igen haft et kvartal med massiv vækst. Men selskabernes regnskaber blev modtaget køligt på aktiemarkeder, der frygter, at tiden efter coronakrisen vil byde på lavere vækstrater.
Computerworld
Hent opdateringerne nu: Apple lapper gabende sikkerhedshuller til iPhone, iPad og Mac
En sårbarhed gjorde det muligt for hackere at overtage kontrollen med din iPhone, iPad eller Mac. Det er 13. gang i år, at Apple lukker en nuldagssårbarhed.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Whitepaper: Sådan kobler du kunstig intelligens på forskningen
Målrettet anvendelse af AI og High Performance Computing skyder genvej til indsigt i store mængder rå data og – i sidste ende – gennembrud i forskning og udviklingsarbejde.