Artikel top billede

Elon Musks rum-selskab sender 60 bredbånds-satellitter i kredsløb: Forude venter opsendelse af mere end 1.000 satellitter

Elon Musks rum-firma, SpaceX, sender yderligere 60 satellitter i kredsløb om jorden. Forude venter bredbånds-internet med rummet som mellem-station.

Tesla- og PayPal-rigmand Elon Musk har blikket fast rettet mod rummet.

Mandag opsendte rigmandens rum-firma, SpaceX, yderligere 60 satellitter i kredsløb om jorden i en masse-opsendelse fra det berømte amerikanske rumcenter i Cape Canaveral Air Force Station i Florida.

De 60 satellitter er alle af modellen StarLink, og de blev opsendt med en en af SpaceX’s store raketter, Falcon 9.

Det er anden opsendelse af StarLink-satellitter, som SpaceX står bag. Den første fandt sted i foråret, og forude venter nu yderligere seks opsendelser med Falcon 9-raketten.

De små StarLink-satellitter spiller tilsammen en central rolle i Elon Musks vision om at levere bredbånds-internet fra rummet.

Ifølge Elon Musk kræver det dog 400 StarLink-satellitter at sikre hele Nordamerika den mindst acceptable dækning - og 800 stykker, hvis dækningen skal være ‘middelmådig.’

Skal hele jordkloden dækkes, kræver det i sagens natur betydeligt flere satellitter - som i flere tusinder.

Elon Musk peger på, at SpaceX vil kunne lancere bredbånds-tjenesten med rummet som mellemstation efter yderligere 24 opsendelser.

Det vil betyde, at der på det tidspunkt vil være 1.800 StarLink-satellitter i kredsløb om jorden.

Hver StarLink-satellit vejer 260 kg.

De genererer strøm med solceller og er hver udstyret med fire antenner, der skal transmittere internet til og fra jordens overflade.

De er i kredsløb i en højde på 280 kilometer over jordens overflade.

Elon Musk har i øvrigt allerede tweetet via StarLink.

Det er planen, at selskabet vil begynde at udbyde internet-forbindelser via rummet til sommer.

StarLink er iøvrigt blevet kritiseret af forskellige astronomer og andre forskere, der frygter, at de tusindvis af apparater i de såkaldte mega-konstellationer, vil skade deres arbejde, da de slet og ret vil spærre for udsynet ud i rummet.

Du kan se hele opsendelsen i videoen her:
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 - Sådan forbereder du din virksomhed til den store dag med ny EU-lovgivning om cybersikkerhed

NIS2 er et nyt EU-direktiv, som pålægger medlemslandene at sikre, at udbydere af kritisk infrastruktur og tjenester har passende sikkerhedsforanstaltninger på plads til at styre cyberrisici og opretholde modstandsdygtighed i tilfælde af en hændelse. Du skal være klar fra dag et – ellers vanker der bøder.

26. september 2023 | Læs mere


Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere