Elon Musks rum-selskab sender 60 bredbånds-satellitter i kredsløb: Forude venter opsendelse af mere end 1.000 satellitter

Elon Musks rum-firma, SpaceX, sender yderligere 60 satellitter i kredsløb om jorden. Forude venter bredbånds-internet med rummet som mellem-station.

Tesla- og PayPal-rigmand Elon Musk har blikket fast rettet mod rummet.

Mandag opsendte rigmandens rum-firma, SpaceX, yderligere 60 satellitter i kredsløb om jorden i en masse-opsendelse fra det berømte amerikanske rumcenter i Cape Canaveral Air Force Station i Florida.

De 60 satellitter er alle af modellen StarLink, og de blev opsendt med en en af SpaceX’s store raketter, Falcon 9.

Det er anden opsendelse af StarLink-satellitter, som SpaceX står bag. Den første fandt sted i foråret, og forude venter nu yderligere seks opsendelser med Falcon 9-raketten.

De små StarLink-satellitter spiller tilsammen en central rolle i Elon Musks vision om at levere bredbånds-internet fra rummet.

Ifølge Elon Musk kræver det dog 400 StarLink-satellitter at sikre hele Nordamerika den mindst acceptable dækning - og 800 stykker, hvis dækningen skal være ‘middelmådig.’

Skal hele jordkloden dækkes, kræver det i sagens natur betydeligt flere satellitter - som i flere tusinder.

Elon Musk peger på, at SpaceX vil kunne lancere bredbånds-tjenesten med rummet som mellemstation efter yderligere 24 opsendelser.

Det vil betyde, at der på det tidspunkt vil være 1.800 StarLink-satellitter i kredsløb om jorden.

Hver StarLink-satellit vejer 260 kg.

De genererer strøm med solceller og er hver udstyret med fire antenner, der skal transmittere internet til og fra jordens overflade.

De er i kredsløb i en højde på 280 kilometer over jordens overflade.

Elon Musk har i øvrigt allerede tweetet via StarLink.

Det er planen, at selskabet vil begynde at udbyde internet-forbindelser via rummet til sommer.

StarLink er iøvrigt blevet kritiseret af forskellige astronomer og andre forskere, der frygter, at de tusindvis af apparater i de såkaldte mega-konstellationer, vil skade deres arbejde, da de slet og ret vil spærre for udsynet ud i rummet.

Du kan se hele opsendelsen i videoen her:
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Daxiomatic ApS
Salg, udvikling, implementering og servicering af software til ERP

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler - sådan beskytter du din virksomhed

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Business Tech Event: Kunstig intelligens som konkurrenceparameter - fra teknologi til etik

Kunstig intelligens og machine learning åbner op for utallige nye muligheder for virksomheder, borgere og samfund – men hvordan udnytter man teknologien til at skabe konkurrence fordele, og hvordan sikrer man sig, at teknologien udnyttes etisk ansvarligt? Hør blandt andet hvordan Vestas arbejder med kunstig intelligence.

25. august 2020 | Læs mere


Introduktion til AI – kom rigtigt fra start og drag fordel af kunstig intelligens

På dette digitale HowTo seminar får du en stribe eksempler på, hvordan AI kan hjælpe dig med at løse opgaver og skabe indsigt i din forretning. Tilmeld dig og få inspiration til at komme i gang med AI baseret på konkrete input og erfaringer.

27. august 2020 | Læs mere


Premium
Test: Surface Book 3 er en lækker bærbar - men Microsoft-designerne har læst for mange Svend Brinkmann-kronikker
Hvis det hænger dig langt ud af halsen at være innovativ og omstillingsparat, så har Microsoft udviklet en rigtig god ny bærbar computer til dig. Den hedder Surface Book 3.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Find den rette model til din organisation: Ny guide til outsourcing er fyldt med tips & tricks
Mængden af outsourcede it-opgaver er steget støt over de sidste 10 år. Det giver mening, for samtidig er kompleksitet og forretningens forventninger til hastighed også steget. Men outsourcing er også et strategisk valg. For skal du hyre direkte, gennem en leverandør eller skabe dit eget sourcingselskab? Og hvad er fordele - og ulemper ved hver model? Det får du en række konkrete bud på hvor 5 relationship modeller og 3 prismodeller gennemgås og evalueres.