Elon Musks rum-selskab sender 60 bredbånds-satellitter i kredsløb: Forude venter opsendelse af mere end 1.000 satellitter

Elon Musks rum-firma, SpaceX, sender yderligere 60 satellitter i kredsløb om jorden. Forude venter bredbånds-internet med rummet som mellem-station.

Tesla- og PayPal-rigmand Elon Musk har blikket fast rettet mod rummet.

Mandag opsendte rigmandens rum-firma, SpaceX, yderligere 60 satellitter i kredsløb om jorden i en masse-opsendelse fra det berømte amerikanske rumcenter i Cape Canaveral Air Force Station i Florida.

De 60 satellitter er alle af modellen StarLink, og de blev opsendt med en en af SpaceX’s store raketter, Falcon 9.

Det er anden opsendelse af StarLink-satellitter, som SpaceX står bag. Den første fandt sted i foråret, og forude venter nu yderligere seks opsendelser med Falcon 9-raketten.

De små StarLink-satellitter spiller tilsammen en central rolle i Elon Musks vision om at levere bredbånds-internet fra rummet.

Ifølge Elon Musk kræver det dog 400 StarLink-satellitter at sikre hele Nordamerika den mindst acceptable dækning - og 800 stykker, hvis dækningen skal være ‘middelmådig.’

Skal hele jordkloden dækkes, kræver det i sagens natur betydeligt flere satellitter - som i flere tusinder.

Elon Musk peger på, at SpaceX vil kunne lancere bredbånds-tjenesten med rummet som mellemstation efter yderligere 24 opsendelser.

Det vil betyde, at der på det tidspunkt vil være 1.800 StarLink-satellitter i kredsløb om jorden.

Hver StarLink-satellit vejer 260 kg.

De genererer strøm med solceller og er hver udstyret med fire antenner, der skal transmittere internet til og fra jordens overflade.

De er i kredsløb i en højde på 280 kilometer over jordens overflade.

Elon Musk har i øvrigt allerede tweetet via StarLink.

Det er planen, at selskabet vil begynde at udbyde internet-forbindelser via rummet til sommer.

StarLink er iøvrigt blevet kritiseret af forskellige astronomer og andre forskere, der frygter, at de tusindvis af apparater i de såkaldte mega-konstellationer, vil skade deres arbejde, da de slet og ret vil spærre for udsynet ud i rummet.

Du kan se hele opsendelsen i videoen her:
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
AlfaPeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler - sådan beskytter du din virksomhed

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Business Tech Event: Kunstig intelligens som konkurrenceparameter - fra teknologi til etik

Kunstig intelligens og machine learning åbner op for utallige nye muligheder for virksomheder, borgere og samfund – men hvordan udnytter man teknologien til at skabe konkurrence fordele, og hvordan sikrer man sig, at teknologien udnyttes etisk ansvarligt? Hør blandt andet hvordan Vestas arbejder med kunstig intelligence.

25. august 2020 | Læs mere


Introduktion til AI – kom rigtigt fra start og drag fordel af kunstig intelligens

På dette digitale HowTo seminar får du en stribe eksempler på, hvordan AI kan hjælpe dig med at løse opgaver og skabe indsigt i din forretning. Tilmeld dig og få inspiration til at komme i gang med AI baseret på konkrete input og erfaringer.

27. august 2020 | Læs mere


Premium
Vodafone gennemfører et af verdens største S/4HANA-projekter på blot en weekend: Sådan er opgaven blevet grebet an
Over en lang weekend gennemførte Vodafone en enorm ERP-migration til SAP’s nyeste kerne S/4HANA. Det skete efter et års forberedelse. Arbejdet med data var nøglen til success, lyder budskabet.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Når du skal designe, udvikle og implementere dokumenter i Dynamics 365
I dette whitepaper får du et overblik over de forskellige muligheder, der findes, når du skal designe, udvikle og implementere eksterne ERP-dokumenter i Dynamics 365 for Finance and Operations. I dokumentet kan du blandt andet se en sammenligning mellem Lasernet og en række andre løsninger. Bag whitepaperet står Tabellae, der over de seneste ni år har arbejdet med mere end 500 ERP-projekter og som har stor indsigt i Lasernet Output Management-systemet fra Formpipe Software.