Artikel top billede

Saxberg: Sådan vil det amerikanske præsidentvalg påvirke danske it-selskaber

Interview: Valgstederne er åbnet i USA og snart får verden svar på, hvem der bliver landets præsident. Men set gennem brillerne fra den danske it-branche, er det ikke helt uvæsentligt, hvem der løber med sejren. Natasha Friis Saxberg giver her sit bud på, hvordan de forskellige udfald kan påvirke den danske it-sektor.

Premium Kun for abonnenter
Det får du i artiklen
  • Hvordan danske it-selskab vil blive påvirket af USA's præsidentvalg
  • Hvilken kandidat IT-Branchen anser værende bedst for eksporten
  • Hvordan USA's import fra danske it-selskaber har set ud de sidste år
840
4:15 min
Efter flere måneders kampagneræs og politisk tovtrækkeri er ventetiden nu ovre.

Den amerikanske præsidentvalg er skudt i gang, og de amerikanske borgere er begyndt at strømme mod valgstederne.

Indtil videre har meningsmålingerne favoriseret demokraternes kandidat Joe Biden, der kæmper mod den siddende republikanske præsident, Donald Trump.

Ved seneste valg i 2016 blev det tydeligt, at meningsmålinger skal tages med et gran salt, da Donald Trump mod alle odds vandt embedet.

Læs også: Microsoft går til angreb mod berygtet botnet forud for amerikansk præsidentvalg

Selvom valget foregår på den anden side af Atlanten, er det ikke uvæsentligt for den danske it-branche hvilken kandidat, der indtager det hvide hus de næste fire år.

De politiske strøminger fra USA som verdens største økonomi og supermagt, smitter af på det danske erhvervsliv, når det gælder alt fra eksport og samhandel til investeringer og arbejdskraft.

Natasha Friis Saxberg, direktør i IT-Branchen, fortæller til Computerworld, den generelle stemning i den danske it-sektor peger i retningen af en bestemt kandidat.

Eksklusivt Premium-indhold for abonnenter