Fremtidspris: Danskerne skal have et spark

En nystiftet fremtidspris skal skabe debat og give Danmark et spark i visionerne. Akademiet for Fremtidsforskning, der står bag prisen, mener ikke, at der tænkes langsigtet nok herhjemme. Derfor skal store, anderledes tanker præmieres. Indtil videre er der ikke kommet en eneste indstilling til Fremtidsprisen.

Det nytter ikke med al den her-og-nu-tænkning, der præger debatten. Derfor har Akademiet for Fremtidsforskning indstiftet en ny pris, Fremtidsprisen, som skal uddeles 11. november til den person, virksomhed eller forening, der i 2004 har præsteret at tænke stort og har det lange lys på.

Der har været åbent for indstillinger siden 21. september, men der er ikke kommet så meget som en eneste indstilling på banen.

Det bekymrer dog ikke Martin Ågerup, præsident for Akademiet for Fremtidsforskning. Han sidder også i juryen for Fremtidsprisen.

Begrænset interesse
- Det er første gang, vi deler den ud. Derfor er det nok også relativt begrænset, hvor mange, der viser interesse for det. Jeg regner ikke med, at der er mange, der sender indstillinger - måske blot en fem-seks stykker. Men bare der er en iblandt, der virkelig er fremsynet, så er det fint, siger han.

Det er TDC og Microsoft, der sponsorerer præmiesummen på 25.000 kroner, og videnskabsminister Helge Sander (V) vil kåre vinderen. Hvis der altså bliver noget at vælge imellem.

Som Martin Ågerup ser det, er prisen en mulighed for at komme frem med nye grænsebrydende visioner for Danmarks fremtid.

Han håber, at prisen fører til, at folk og foreninger tænker over, hvad de selv har gjort for at tænke langsigtet og sætte det langsigtede på dagsordenen.

- Hvis der er nogen, der gør det alene for at kæmpe om prisen, er det bare herligt og pragtfuldt, mener Martin Ågerup.

Ikke noget konkret
Med TDC og Microsoft som sponsorer kunne man få en fæl mistanke om, at det bliver it- eller televisioner, der render med prisen.

Men Martin Ågerup mener, at vinderen kan komme fra alle kanter af. Kultur, biotek, it. Så længe det er nyskabende, kan det vinde.

Der er heller ikke krav om, at den der vinder, skal gøre noget håndfast ud af visionen.

- Vi stiller ikke noget krav til, at man kommer med konkrete løsninger. Vi vil gerne have provokerende holdninger eller teknologier, der udvider vores horisont. Prisen skal gives til en, der har det lange blik på, for der er nogle muligheder, man kun kan se, hvis man ser langt nok frem, mener Martin Ågerup.

Han ser dog gerne, at vinderen skriver en kronik om sin vision eller på anden måde bruger den platform, som vedkommende har fået via prisen.Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Bording Data A/S
Udvikling og salg af software til integration, kommunikation og e-handel samt ERP med fokus på detailhandlen, digitale abonnementer og dagblade/magasiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til EU's persondataforordning: It-opgaver, ansvar og teknologiske muligheder

EU's persondataforordning træder i kraft 25. maj 2018, og det er en stor opgave at få gjort it-setuppet i organisationerne klar. Få overblik over regler og konsekvenser for it-afdelingen og virksomhedens it-ansvarlige, samt indblik i en stribe teknologier, der kan hjælpe til at efterleve kravene.

22. august 2017 | Læs mere


Bliv klar til EU's persondataforordning: It-opgaver, ansvar og teknologiske muligheder

EU's persondataforordning træder i kraft 25. maj 2018, og det er en stor opgave at få gjort it-setuppet i organisationerne klar. Få overblik over regler og konsekvenser for it-afdelingen og virksomhedens it-ansvarlige, samt indblik i en stribe teknologier, der kan hjælpe til at efterleve kravene.

24. august 2017 | Læs mere


Sikkerhed på netværk, firewall, routere: Få styr på din infrastruktur

Netværk, routere og firewall er meget kritiske elementer, når det handler om at beskytte sig mod angreb. Seminaret sætter fokus på, hvordan din virksomhed kan beskytte sig bedre mod alt fra DDoS-angreb til hackere og malware. Mød nogle af de førende sikkerhedsleverandører og sikkerhedseksperter, der kan hjælpe dig med at beskytte din infrastruktur. Få inspiration til kommende investeringer og strategiske overvejelser.

29. august 2017 | Læs mere

mest debaterede artikler

Computerworld
Et halvt år efter kæmpe nytårs-nedbrud hos YouSee: Her er status på politiets efterforskning af 51-årig mands rolle
Københavns Politi har nu i næsten et halvt år efterforsket det store YouSee-nedbrud, der gav sort skærm nytårsaften og særligt en 51-årig mands rolle i sagen. Her er status.
CIO
Professor: Minimal risiko for kæmpebøder til virksomheder når EU-persondataforordningen træder i kraft
De danske virksomheder slipper for økonomiske huskekager, hvis de ikke overholder persondataforordningen, når den træder i kraft til maj næste år, vurderer professor.
Comon
Test af OnePlus 5: Stadig vanvittig meget telefon for pengene
OnePlus 5 er stadig en af de bedste smartphones til prisen - også selvom prisen ikke længere er helt lige så god.
Job & Karriere
Se listen: Disse it-folk bliver ansat på stedet - cheferne skriger efter helt bestemte it-kompetencer
Der er en markant mangel på it-folk med helt bestemte kompetencer samtidig med, at it-cheferne er i gang med at øge bemandingen i it-organisationerne. Se listen med de mest efterspurgte it-kompetencer netop nu.
White paper
Undersøgelse af kritiske anlæg
I 2015 afsluttede Coromatic Group en undersøgelse af kritiske anlæg, der dækkede årene 2000-2013. Undersøgelsen omfattede det nordiske hospitalsmarked og dets afhængighed af to virksomhedskritiske funktioner, strømforsyning og kommunikationsteknologi, under hensyntagen til den øgede mængde af data, der behandles i forskellige systemer.