Fremtidspris: Danskerne skal have et spark

En nystiftet fremtidspris skal skabe debat og give Danmark et spark i visionerne. Akademiet for Fremtidsforskning, der står bag prisen, mener ikke, at der tænkes langsigtet nok herhjemme. Derfor skal store, anderledes tanker præmieres. Indtil videre er der ikke kommet en eneste indstilling til Fremtidsprisen.

Det nytter ikke med al den her-og-nu-tænkning, der præger debatten. Derfor har Akademiet for Fremtidsforskning indstiftet en ny pris, Fremtidsprisen, som skal uddeles 11. november til den person, virksomhed eller forening, der i 2004 har præsteret at tænke stort og har det lange lys på.

Der har været åbent for indstillinger siden 21. september, men der er ikke kommet så meget som en eneste indstilling på banen.

Det bekymrer dog ikke Martin Ågerup, præsident for Akademiet for Fremtidsforskning. Han sidder også i juryen for Fremtidsprisen.

Begrænset interesse
- Det er første gang, vi deler den ud. Derfor er det nok også relativt begrænset, hvor mange, der viser interesse for det. Jeg regner ikke med, at der er mange, der sender indstillinger - måske blot en fem-seks stykker. Men bare der er en iblandt, der virkelig er fremsynet, så er det fint, siger han.

Det er TDC og Microsoft, der sponsorerer præmiesummen på 25.000 kroner, og videnskabsminister Helge Sander (V) vil kåre vinderen. Hvis der altså bliver noget at vælge imellem.

Som Martin Ågerup ser det, er prisen en mulighed for at komme frem med nye grænsebrydende visioner for Danmarks fremtid.

Han håber, at prisen fører til, at folk og foreninger tænker over, hvad de selv har gjort for at tænke langsigtet og sætte det langsigtede på dagsordenen.

- Hvis der er nogen, der gør det alene for at kæmpe om prisen, er det bare herligt og pragtfuldt, mener Martin Ågerup.

Ikke noget konkret
Med TDC og Microsoft som sponsorer kunne man få en fæl mistanke om, at det bliver it- eller televisioner, der render med prisen.

Men Martin Ågerup mener, at vinderen kan komme fra alle kanter af. Kultur, biotek, it. Så længe det er nyskabende, kan det vinde.

Der er heller ikke krav om, at den der vinder, skal gøre noget håndfast ud af visionen.

- Vi stiller ikke noget krav til, at man kommer med konkrete løsninger. Vi vil gerne have provokerende holdninger eller teknologier, der udvider vores horisont. Prisen skal gives til en, der har det lange blik på, for der er nogle muligheder, man kun kan se, hvis man ser langt nok frem, mener Martin Ågerup.

Han ser dog gerne, at vinderen skriver en kronik om sin vision eller på anden måde bruger den platform, som vedkommende har fået via prisen.Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Basware Connect 2018

Kigger du efter nye måder at fremtidssikre og vækste din virksomhed på? Udnytter du den eksplosion af data, som digitaliseringen har ført med sig? Virksomheder der gør brug af data mining, kunstig intelligens og er drevet af data analyse kan bedre forstå deres kunder og deres produkter - og dermed øge deres konkurrencemæssige fordele. Allerede nu er der nemlig masser af muligheder for at automatisere sine indkøbs- og betalingsprocesser og få adgang til data, der bør danne grundlaget for strategien.

25. april 2018 | Læs mere


Digitaliseringskrav, ledelse og fremtidens kommunikationsudfordringer

Hør om håndteringen af digitaliseringskrav, ledelsesudfordringer og effektiv kommunikation og få en smagsprøve på IDG Kurser og Computerworlds nye lederuddannelse til dig som er CIO, IT-chef og/eller digital-leder: It Executive Masterclass.

25. april 2018 | Læs mere


Fremtidens it-ressourcer – sådan tiltrækker og fastholder I de bedste medarbejdere.

Danmark kommer til at mangle 19.000 it-specialister frem mod 2030 – og det kommer til at hæmme de danske virksomheders forretningsevne. På konferencen vil du få inspiration til og konkret viden om, hvordan du får fat i og fastholder de bedste it-profiler i et marked med høj efterspørgsel og relativt få ansøgere.

03. maj 2018 | Læs mere


Premium
Peakon-stifter går all-in og flytter til New York: ”Der er ingen grund til at tage foden af speederen”
Det danske it-selskab Peakon vil overtage verdensherredømmet. Næste stop er et kontor i New York, der åbner til sommer. "Vi forventer, at USA skal være det største marked for Peakon inden for to til tre år. Hvis USA ultimativt set skal være en succes, skal det være vores største marked," lyder målsætningen.
Computerworld
Her er Danmarks fem bedste CIO'er lige nu: Disse fem it-chefer er nomineret til titlen som Årets CIO 2018
Årets CIO 2018: Den eftertragtede titel som Årets CIO i Danmark skal snart uddeles for 13. gang af Computerworld, IDC og Dansk IT. Her er de fem nominerede til Årets CIO 2018.
CIO
Allersidste opdatering på vej: Om en uge er det slut med stor-version af Windows 10 - skynd dig at opdatere
Om en uge er det slut for altid med den første store udgave af Windows 10, som Microsoft efter 29 måneder ikke længere vil supportere.
Job & Karriere
Klassiske brokere af it-konsulenter står over for kæmpe udfordring - forretningsmodellen er under pres
Klumme: Eksterne konsulenter er populære og en god løsning i en branche i vækst. Men selve forretningsmodellen bag it-konsulenterne er under alvorligt pres.
White paper
Digitalisering i verdensklasse: Lær af finanssektorens erfaringer og nye syn på infrastruktur
Digitaliseringen buldrer afsted i erhvervslivet, men få brancher er så langt fremme som finanssektoren i bestræbelserne på digital transformation. Det har resulteret i en masse erfaringer om blandt andet hybrid infrastruktur, som andre kan drage nytte af. Læs i dette whitepaper udarbejdet af IDC for Interxion om udviklingen, den nye tankegang og de umiddelbare fordele. 12 sider på engelsk.