Vinderen er fundet:Her er Danmarks bedste CIO: Susanne Schustin fra Blue Water Shipping er Årets CIO 2023

Artikel top billede

(Foto: Phil Pell/iStockphoto)

Nordjyske Dataproces i solid overtegning før børsdebut: Ejere sælger ud af egne aktier

It-konsulenthus Dataproces opnår solid overtegning af aktier forud for børsnoteringen. Derfor må selskabets to hovedaktionærer sælge ud af egne aktier, der er millioner værd.

Det nordjyske it-konsulenthus dataproces er på vej på børsen, og indtil videre er interessen enorm.

Dataproces fremlagde fredag eftermiddag resultatet selskabets kapitalrejsning i forbindelse med notering på væksbørsen First North.
Her lyder det, at udbuddet af aktier er overtegnet med hele 159 procent.

Det skriver Børsen.

Overtegningen udløser derfor et udsalg af de 1,6 millioner eksisterende aktier, der primært ejes af de to medstifere, Morten Lindblad og administrerende direktør Kjartan Jensen.

Inklusiv overtegningen henter Dataproces derved 27 millioner kroner.

Her lander selskabet i den høje ende af spændet, da intentionen fra start var mellem 23 til 27 millioner kroner.

Det fremgår af virksomhedsbeskrivelsen, at ved en væsentlig overtegning, vil medstifter Morten Lindblad sælge ud af sine aktier. Som hovedaktionær ejede han 43,41 procent af aktierne inden udbuddet. Hans aktieandel vil falde til 30,44 efter udbuddet.

Det samme gør sig gældende for Kjartan Jensen, der er selskabets næststørste aktionær. Han mindsker sin aktiebeholdning fra 29,03 til 23,88 procent.

Ny kapital til at sætte skub på salget

Tilbage i starten af oktober 2020 fortalte direktør Kjartan Jensen til Computerworld, at der allerede var stor interesse for selskabets aktier.

Ambitionerne med børsnoteringen sker med henblik på at katapultere selskabet ind i den næste vækstfast.

"Børsnoteringen sker med henblik på at hente ressourcer ind i virksomheden, som vi kan anvende til at sætte endnu mere fart på vores udvikling og sætte endnu mere gang i vores salg," fortalte Kjartan Jensen til Computerworld.

Læs mere her: Nordjysk it-konsulenthus gør klar til børsnotering: "Der er meget stor interesse for vores aktier"

Dataproces, der har 51 ansatte, udvikler værktøjer til håndtering af store datamængder ved hjælp af robotteknologi, machine learning og automatisering, som letter arbejdsbyrden og sikrer effektivisering.

Selskabet har i dag 76 af de danske kommuner som kunder, men det er ikke ensbetydende med, at markdeet er dækket og mættet, forklarede han.

Dataproces, der hører hjemme i Nibe ved Limfjorden, blev stiftet i 2011 af Kjartan Jensen og Morten Lindblad, der begge står til at høste en større milliongevinst ved børsnoteringen.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
B2B automatisering

Globale software- og udviklerhuse såsom Microsoft, IBM, Salesforce og SAP mangedobler i disse år deres investeringer i udvikling af teknologi, der integrerer automatisering i ERP-platforme og andre forretningskritiske services. Du får konkret viden om, hvordan stadig flere koncerner samt mindre og mellemstore virksomheder allerede i dag konverterer processer, så langt de fleste sager håndteres automatisk, mens kun et mindretal behandles manuelt.

14. juni 2023 | Læs mere


NIS2 - Når ansvaret for cyberforsvaret lægges i hænderne på danske produktionsvirksomheder

I takt med at cybertruslen stiger og kravene til cybersikkerheden skærpes, når det nye NIS2-direktiv træder i kraft den 17. oktober 2024 bliver en endnu større del af det officielle ansvar for at beskytte den kritiske infrastruktur i Danmark lagt i hænderne på direktionen og bestyrelserne i private produktionsvirksomheder og ledelsen i offentlige organisationer og myndigheder.

14. juni 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Skab og dokumentér værdien af virksomhedens enterprise arkitektur

Vi går i dybden med, hvordan du kan optimerer driften af dit it-landskab præget af et godt mix af egne datacentre, hostede løsninger, API-integrationer og middleware – alt tilsat et stigende antal cloud-løsninger, som binder løsningerne sammen. Programmet for dagen afspejler den situation, virksomheder møder i bestræbelserne på at håndtere et it-landskab i forandring, hvor man skal have virksomhedens egen infrastruktur til at spille sammen med integration til cloudbaserede elementer.

15. juni 2023 | Læs mere