Artikel top billede

Nordjyske Dataproces i solid overtegning før børsdebut: Ejere sælger ud af egne aktier

It-konsulenthus Dataproces opnår solid overtegning af aktier forud for børsnoteringen. Derfor må selskabets to hovedaktionærer sælge ud af egne aktier, der er millioner værd.

Det nordjyske it-konsulenthus dataproces er på vej på børsen, og indtil videre er interessen enorm.

Dataproces fremlagde fredag eftermiddag resultatet selskabets kapitalrejsning i forbindelse med notering på væksbørsen First North.
Her lyder det, at udbuddet af aktier er overtegnet med hele 159 procent.

Det skriver Børsen.

Overtegningen udløser derfor et udsalg af de 1,6 millioner eksisterende aktier, der primært ejes af de to medstifere, Morten Lindblad og administrerende direktør Kjartan Jensen.

Inklusiv overtegningen henter Dataproces derved 27 millioner kroner.

Her lander selskabet i den høje ende af spændet, da intentionen fra start var mellem 23 til 27 millioner kroner.

Det fremgår af virksomhedsbeskrivelsen, at ved en væsentlig overtegning, vil medstifter Morten Lindblad sælge ud af sine aktier. Som hovedaktionær ejede han 43,41 procent af aktierne inden udbuddet. Hans aktieandel vil falde til 30,44 efter udbuddet.

Det samme gør sig gældende for Kjartan Jensen, der er selskabets næststørste aktionær. Han mindsker sin aktiebeholdning fra 29,03 til 23,88 procent.

Ny kapital til at sætte skub på salget

Tilbage i starten af oktober 2020 fortalte direktør Kjartan Jensen til Computerworld, at der allerede var stor interesse for selskabets aktier.

Ambitionerne med børsnoteringen sker med henblik på at katapultere selskabet ind i den næste vækstfast.

"Børsnoteringen sker med henblik på at hente ressourcer ind i virksomheden, som vi kan anvende til at sætte endnu mere fart på vores udvikling og sætte endnu mere gang i vores salg," fortalte Kjartan Jensen til Computerworld.

Læs mere her: Nordjysk it-konsulenthus gør klar til børsnotering: "Der er meget stor interesse for vores aktier"

Dataproces, der har 51 ansatte, udvikler værktøjer til håndtering af store datamængder ved hjælp af robotteknologi, machine learning og automatisering, som letter arbejdsbyrden og sikrer effektivisering.

Selskabet har i dag 76 af de danske kommuner som kunder, men det er ikke ensbetydende med, at markdeet er dækket og mættet, forklarede han.

Dataproces, der hører hjemme i Nibe ved Limfjorden, blev stiftet i 2011 af Kjartan Jensen og Morten Lindblad, der begge står til at høste en større milliongevinst ved børsnoteringen.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
iPaaS-webinar: Take advantage of key trends in a billion dollar-market

According to Gartner, by 2023, the iPaaS market is expected to grow well above $6 billion in revenue, thus becoming the largest segment in the integration platform technology market. To illustrate what iPaaS can do for your business, Flügger will outline how to overcome their integration challenges. Do not miss the opportunity to learn how a successful iPaaS implementation can improve your business outcomes.

07. maj 2021 | Læs mere


Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Premium
Test: Derfor vil jeg gerne have Google ind i min næste bil - og det er dårligt nyt for nogle bilproducenter
Googles Android Automotive er et vellykket styresystem til bilen, der vender op og ned på magtbalancen i bilbranchen. Computerworld har prøvekørt softwaren og har dommen klar.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Har du både dine applikationer og dit hoved i skyen?
Kan du nikke ja til en eller flere af disse situationer? • I bruger mange cloud-applikationer • I logger ind fra flere lokationer • I logger ind fra flere forskellige typer af devices Så kan du få stort udbytte af at læse dette whitepaper … Hver dag tilgår, navigerer og arbejder jeres medarbejdere i de applikationer, I har liggende i ”skyen”. Antallet af cloud-baserede applikationer stiger eksplosivt, så hvordan sikrer I ADGANGEN til dem og til de data, som applikationerne indeholder? Vel at mærke uden at gå på kompromis med BRUGERVENLIGHEDEN? Løsningen er Access Management, som er hovedtemaet for dette whitepaper.