Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Test dig selv: Er du lige så skrap som Danmarks bedste programmører?

Løs 13 matematiske programmerings-opgaver på fem timer. Sådan lød udfordringen i weekenden til de hold, der stillede op til DM i Programmering. Se alle de 13 opgaver her.

Er du lige så god som Danmarks bedste programmerings-hold?

Det kan du selv teste nu ved at gå i krig med de 13 opgaver, som Danmarks bedste hold af programmører i weekenden blev udfordret med til DM i Programmering 2020.

Dysten blev efter en intens eftermiddag vundet af holdet The Floor is made og Java fra Københavns Universitet, der består af Carl Andreas Dybdahl, Alice Ryhl og Jonas Klausen.

Opgavernes sværhed understreges af, at vinderholdet på de fem timer, der var afsat, nåede at løse ni af de 13 opgaver, hvilket altså var nok til at sikre sejren foran de øvrige hold af nørder.

Computerworlds udsendte medarbejder kunne dog samtidig rapportere, at der var faktisk var hold, som nåede længere - blot uden for selve konkurrencen.

Således nåede tidligere års ubetingede mestre fra det tidligere tophold Lambdabamserne faktisk at løse 12 af de 13 opgaver på de fem afsatte timer.

Du kan læse om det dramatiske opgør her: Her er vinderne i DM i Programmering 2020: Reportage fra weekendens spændende dyst.

De 13 opgaver breder sig over en vifte af udfordringer og programmerings-spørgsmål.

Det sker under navne som ‘A array of discord,’ ‘Coinstacks,’ ‘Film critics’ og ‘Gig combinatorics.’

De tager alle udgangspunkt i konkrete problemstillinger.

I ‘gig combinatorics’ er opgaven eksempelvis at hjælpe musikeren Tóti, som har skrevet et antal sange, der hver især er blevet udstyret med en af tre såkaldte ‘hype ratings.’

Tóti har til sin kommende debut-koncert brug for at få udregnet, hvor mange forskellige sætlister, han kan udarbejde ud fra en række opstillede parametre.

Du finder alle de 13 opgaver her. Så er det bare at gå i krig.

Læs også:

Her er vinderne i DM i Programmering 2020: Reportage fra weekendens spændende dyst.