Inde i maskinen podcast:Microsoft har store planer for Windows 10 efter sommeren

Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Test dig selv: Er du lige så skrap som Danmarks bedste programmører?

Løs 13 matematiske programmerings-opgaver på fem timer. Sådan lød udfordringen i weekenden til de hold, der stillede op til DM i Programmering. Se alle de 13 opgaver her.

Er du lige så god som Danmarks bedste programmerings-hold?

Det kan du selv teste nu ved at gå i krig med de 13 opgaver, som Danmarks bedste hold af programmører i weekenden blev udfordret med til DM i Programmering 2020.

Dysten blev efter en intens eftermiddag vundet af holdet The Floor is made og Java fra Københavns Universitet, der består af Carl Andreas Dybdahl, Alice Ryhl og Jonas Klausen.

Opgavernes sværhed understreges af, at vinderholdet på de fem timer, der var afsat, nåede at løse ni af de 13 opgaver, hvilket altså var nok til at sikre sejren foran de øvrige hold af nørder.

Computerworlds udsendte medarbejder kunne dog samtidig rapportere, at der var faktisk var hold, som nåede længere - blot uden for selve konkurrencen.

Således nåede tidligere års ubetingede mestre fra det tidligere tophold Lambdabamserne faktisk at løse 12 af de 13 opgaver på de fem afsatte timer.

Du kan læse om det dramatiske opgør her: Her er vinderne i DM i Programmering 2020: Reportage fra weekendens spændende dyst.

De 13 opgaver breder sig over en vifte af udfordringer og programmerings-spørgsmål.

Det sker under navne som ‘A array of discord,’ ‘Coinstacks,’ ‘Film critics’ og ‘Gig combinatorics.’

De tager alle udgangspunkt i konkrete problemstillinger.

I ‘gig combinatorics’ er opgaven eksempelvis at hjælpe musikeren Tóti, som har skrevet et antal sange, der hver især er blevet udstyret med en af tre såkaldte ‘hype ratings.’

Tóti har til sin kommende debut-koncert brug for at få udregnet, hvor mange forskellige sætlister, han kan udarbejde ud fra en række opstillede parametre.

Du finder alle de 13 opgaver her. Så er det bare at gå i krig.

Læs også:

Her er vinderne i DM i Programmering 2020: Reportage fra weekendens spændende dyst.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Giv grønt lys for de gode ideer med Power Platformen
Hvad er Microsoft Power Platform? – og hvordan gør den det nemmere at udvikle apps og skabe en god business case ud af selv mindre projekter? Her giver AlfaPeople et hurtigt og konkret overblik over, hvor du kan drage fordel af platformen.