Artikel top billede

Michael Ørnø, direktør for Statens It.

Billede: Alexander Haslund. (Foto: Alexander Haslund)

Michael Ørnø ser tilbage på otte hæsblæsende år i spidsen for Statens It: "De første år var der mange spørgsmål om, hvorvidt det var en god ide med Statens It"

Reportage: I de seneste otte år har Michael Ørnø stået i spidsen for Statens It, der tidligere på året kunne holde 10-års jubilæum. I den periode har Statens It skåret 28 statslige datacentre ned til ét enkelt, og i dag varetager Statens It over 28.000 brugere. Det lå dog ikke altid i kortene, at Statens It uden videre skulle blive til den centrale statslige it-leverandør, det er i dag. Her gør Michael Ørnø status på Statens It historie og berettigelse.

Premium Kun for abonnenter
Det får du i artiklen
  • Michael Ørnø gør status på Statens It's 10-årige rejse
  • Kom med inden for hos Statens It's store domicil i Ballerup
  • Derfor søgte Michael Ørnø jobbet som direktør for Statens It for otte år siden
  • Om Michael Ørnø selv regner med at holde 10-års jubilæum
1.663
8:30 min
Foran Statens It's prægtige domicil i Ballerup er Danmarks svar på Silicon Valley omdannet til en forladt og øde kontorby.

Det var her, Statens It i 2017 flyttede til, da det tidligere kontor på Gammel Kongevej i det indre København blev for trængt for de dengang 350 medarbejdere, der var endt med en opgave omtrent dobbelt så stor, som da Statens It blev skabt.

Bygningen på Lautruphøj, der frem til 2009 husede TDC Erhverv og siden stod tom i mange år, er nu igen under coronatiderne gabende tavs.

Men det er herfra - trods hjemsendelse og coronakrise - at Statens It ufortrødent fortsætter med at drive det digitale fundament, som man har gjort det i de seneste 10 år for store dele af staten.

Eller som Statens It's direktør Michael Ørnø med udkig ud over Ballerups skyline forklarer opgaven: