Skriv dig op og få tallene først:Så meget tjener din chef og dine kollegaer - og det bliver lønstigningen i år (nok)

Artikel top billede

Zooms aktiekurs dykker som en sten efter positive test-resultater tyder på kommende corona-vaccine

Mens verden jubler over positive vaccineresultater, så styrtdykker videokonferencesoftwaren Zooms aktier, der indtil nu har lukreret på coronakrisen.

Håbet om at verden snart bliver normal igen skyllede mandag ind over de globale aktiemarkeder.

Nyheden om et vellykket vaccineforsøg fra medicinalgiganten Pfizer sender således positive bølger indover aktiemarkederne, men der var dog en enkelt bemærkelsesværdig undtagelse.

I kølvandet på nyheden faldt videokonference-softwaren Zooms aktier med intet mindre end 18 procent på det såkaldte eftermarked, hvor handlen fortsætter efter lukketid hos de store børser.

Læs også: Zooms omsætning steget med enorme 355 procent under corona-krisen

Lukreret på ændrede arbejdsvaner

Zoom har i stor stil lukreret på de ændrede arbejdsvaner under coronakrisen, hvor fysiske møder er blevet erstattet med videokonferencer fra hjemmekontoret.

Selskabets seneste regnskab viste således, at omsætningen i andet kvartal steg med 355 procent til 663,5 millioner dollar, mens antallet af kunder steg med 458 procent.

Da de amerikanske børser lukkede fredag lød aktiekursen på 500 dollar per aktie.

I skrivende stund koster en Zoom-aktie 432 dollar, hvilket dog stadigvæk er betydeligt højere end før coronakrisen.

Ved indgangen til 2020 kunne Zoom-aktie således erhverves for 68,7 dollar.

Spektakulære vaccine-resultater

Vaccineresultatet fra Pfizer bygger på en tidlig analyse af selskabets covid-19-vaccine, der er udviklet i samarbejde med det tyske medicinafirma BioNTech.

Analysen viser, at vaccinen forebyggede smitte på mere end 90 procent af de frivillige, der har deltaget i resultatet. Samtidig er der ikke blevet identificeret nogen alvorlige bivirkninger ved vaccinen.

Ifølge New York Times er vaccineresultaterne bedre end de fleste eksperter har forestillet sig.

”Det er spektakulære tal. Jeg havde ikke forventet, at det ville være så højt. Jeg forberede mig selv på, at det ville være omkring 55 procent, ” siger Akiko Iwasaki, der immunolog hos det amerikanske universitet Yale University.

Læs også: Zoom klar med kryptering, en ny app-platform og muligheden for at afholde video-events for betalende deltagere