Zooms aktiekurs dykker som en sten efter positive test-resultater tyder på kommende corona-vaccine

Mens verden jubler over positive vaccineresultater, så styrtdykker videokonferencesoftwaren Zooms aktier, der indtil nu har lukreret på coronakrisen.

Håbet om at verden snart bliver normal igen skyllede mandag ind over de globale aktiemarkeder.

Nyheden om et vellykket vaccineforsøg fra medicinalgiganten Pfizer sender således positive bølger indover aktiemarkederne, men der var dog en enkelt bemærkelsesværdig undtagelse.

I kølvandet på nyheden faldt videokonference-softwaren Zooms aktier med intet mindre end 18 procent på det såkaldte eftermarked, hvor handlen fortsætter efter lukketid hos de store børser.

Læs også: Zooms omsætning steget med enorme 355 procent under corona-krisen

Lukreret på ændrede arbejdsvaner
Zoom har i stor stil lukreret på de ændrede arbejdsvaner under coronakrisen, hvor fysiske møder er blevet erstattet med videokonferencer fra hjemmekontoret.

Selskabets seneste regnskab viste således, at omsætningen i andet kvartal steg med 355 procent til 663,5 millioner dollar, mens antallet af kunder steg med 458 procent.

Da de amerikanske børser lukkede fredag lød aktiekursen på 500 dollar per aktie.

I skrivende stund koster en Zoom-aktie 432 dollar, hvilket dog stadigvæk er betydeligt højere end før coronakrisen.

Ved indgangen til 2020 kunne Zoom-aktie således erhverves for 68,7 dollar.

Spektakulære vaccine-resultater
Vaccineresultatet fra Pfizer bygger på en tidlig analyse af selskabets covid-19-vaccine, der er udviklet i samarbejde med det tyske medicinafirma BioNTech.

Analysen viser, at vaccinen forebyggede smitte på mere end 90 procent af de frivillige, der har deltaget i resultatet. Samtidig er der ikke blevet identificeret nogen alvorlige bivirkninger ved vaccinen.

Ifølge New York Times er vaccineresultaterne bedre end de fleste eksperter har forestillet sig.

”Det er spektakulære tal. Jeg havde ikke forventet, at det ville være så højt. Jeg forberede mig selv på, at det ville være omkring 55 procent, ” siger Akiko Iwasaki, der immunolog hos det amerikanske universitet Yale University.

Læs også: Zoom klar med kryptering, en ny app-platform og muligheden for at afholde video-events for betalende deltagere
Premium
Test: Kæmpestort gaming-headset er perfekt til dine lange Teams-møder - men har også nogle besværligheder
Længe før vi andre blev slået hjem til hjemmekontorets endeløse webmøder har gamerne gennemskuet behovet for komfortabelt grej. Så vi tog danske EPOS top gamingheadset med på arbejde. Læs testen her.
Computerworld
Biden sender skjult besked til kode-folket: "Hvis du læser dette, har vi brug for din hjælp”
En stående invitation er blevet opdaget i kildekoden på Det Hvide Hus' hjemmeside. Men den er kun til de eksperter, der selv kan finde den.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
White paper
Her skal du passe på: Rapport fra cyberkrigens frontlinje
I 2020 blev cyberangreb hyppigere og stadig mere alvorlige, og i CrowdStrike Services Cyber Front Lines Report 2020 har du læse, hvor udfordringerne er størst. Rapporten dokumenterer blandt andet, at 63 pct. af alle angreb var økonomisk motiverede – og at hovedparten af angriberne benytter ransomware. Samtidigt bliver de afkrævede beløb større og større, og de kriminelle truer nu ikke kun med at slette data. Stadig oftere sker det, at de cyberkriminelle aktivt analyserer data og undersøger, om der kan sættes trumf på truslen ved true med at lække eller sælge følsomme informationer.