Zooms aktiekurs dykker som en sten efter positive test-resultater tyder på kommende corona-vaccine

Mens verden jubler over positive vaccineresultater, så styrtdykker videokonferencesoftwaren Zooms aktier, der indtil nu har lukreret på coronakrisen.

Håbet om at verden snart bliver normal igen skyllede mandag ind over de globale aktiemarkeder.

Nyheden om et vellykket vaccineforsøg fra medicinalgiganten Pfizer sender således positive bølger indover aktiemarkederne, men der var dog en enkelt bemærkelsesværdig undtagelse.

I kølvandet på nyheden faldt videokonference-softwaren Zooms aktier med intet mindre end 18 procent på det såkaldte eftermarked, hvor handlen fortsætter efter lukketid hos de store børser.

Læs også: Zooms omsætning steget med enorme 355 procent under corona-krisen

Lukreret på ændrede arbejdsvaner
Zoom har i stor stil lukreret på de ændrede arbejdsvaner under coronakrisen, hvor fysiske møder er blevet erstattet med videokonferencer fra hjemmekontoret.

Selskabets seneste regnskab viste således, at omsætningen i andet kvartal steg med 355 procent til 663,5 millioner dollar, mens antallet af kunder steg med 458 procent.

Da de amerikanske børser lukkede fredag lød aktiekursen på 500 dollar per aktie.

I skrivende stund koster en Zoom-aktie 432 dollar, hvilket dog stadigvæk er betydeligt højere end før coronakrisen.

Ved indgangen til 2020 kunne Zoom-aktie således erhverves for 68,7 dollar.

Spektakulære vaccine-resultater
Vaccineresultatet fra Pfizer bygger på en tidlig analyse af selskabets covid-19-vaccine, der er udviklet i samarbejde med det tyske medicinafirma BioNTech.

Analysen viser, at vaccinen forebyggede smitte på mere end 90 procent af de frivillige, der har deltaget i resultatet. Samtidig er der ikke blevet identificeret nogen alvorlige bivirkninger ved vaccinen.

Ifølge New York Times er vaccineresultaterne bedre end de fleste eksperter har forestillet sig.

”Det er spektakulære tal. Jeg havde ikke forventet, at det ville være så højt. Jeg forberede mig selv på, at det ville være omkring 55 procent, ” siger Akiko Iwasaki, der immunolog hos det amerikanske universitet Yale University.

Læs også: Zoom klar med kryptering, en ny app-platform og muligheden for at afholde video-events for betalende deltagereComputerworld
Sikkerhedshul i sundhed.dk gør det let at snyde med coronapas
Et hul i sikkerheden hos sundhed.dk åbner op for, at coronapas-ejere kan ændre på de svar, der står i passet. Men det er dokumentfalsk, advarer sundhed.dks direktør.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
White paper
Har du både dine applikationer og dit hoved i skyen?
Kan du nikke ja til en eller flere af disse situationer? • I bruger mange cloud-applikationer • I logger ind fra flere lokationer • I logger ind fra flere forskellige typer af devices Så kan du få stort udbytte af at læse dette whitepaper … Hver dag tilgår, navigerer og arbejder jeres medarbejdere i de applikationer, I har liggende i ”skyen”. Antallet af cloud-baserede applikationer stiger eksplosivt, så hvordan sikrer I ADGANGEN til dem og til de data, som applikationerne indeholder? Vel at mærke uden at gå på kompromis med BRUGERVENLIGHEDEN? Løsningen er Access Management, som er hovedtemaet for dette whitepaper.