Artikel top billede

Lars Frelle-Petersen bliver departementschef i Klima- og Energiministeriet

Mangeårig direktør i Digitaliseringsstyrelsen og DI Digital Lars Frelle-Petersen bliver ny departementschef i Klima-, Energi, og forsyningsministeriet.

Lars Frelle-Petersen siger nu endeligt farvel til it-branchen efter han netop et blevet udnævnt som ny departementschef i Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet.

Indtil april var Lars Frelle-Petersen branchedirektør for DI Digital inden han blev udnævnt som medlemsdirektør hos DI.

Den post nåede han altså kun at sidde på i godt fem måneder før han nu skal være departementschef i Klimaministeriet, der desuden varetager det danske teleområde.

"Jeg ser meget frem til samarbejdet med ministeren og de mange dygtige medarbejdere i Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet," siger Lars Frelle-Petersen i en pressemeddelelse.

Han tiltræder sit nye job umiddelbart efter nytår.

"Lars er kendt som en dygtig og strategisk topleder med blik for nytænkning og et synligt engagement. Med hans tunge erfaring fra flere niveauer i centraladministrationen vil han både kunne sikre en stabil drift og kontinuerlig udvikling af hele ministeriets koncern og samtidig kunne understøtte arbejdet med regeringens ambitiøse klimadagsorden. Jeg glæder mig meget til samarbejdet," lyder det fra klima-, energi- og forsyningsminister Dan Jørgensen om sin nye topembedsmand.

Læs også: Lars Frelle Petersen får ny direkørstilling: DI Digital skal have ny chef

Lang fortid inden for digitalisering

Lars Frelle-Petersen har i årevis arbejdet med it og digitalisering. Før han blev branchedirektør hos DI Digital har han været direktør for Digitaliseringsstyrelsen.

Det var han i knap fem år indtil sommeren 2017.

Han har også erfaring fra ministerierne som digitaliseringsansvarlig i Finansministeriet.

Tidligere på året lød det ellers fra Lars Frelle-Petersen, at han sagtens kunne se sig selv inden for digitalisering igen.

"Jeg er bestemt ikke færdig med det digitale område. Det er stadig en
branche, som hører til hos mig. Jeg er stadig meget på den digitale
dagsorden. Det kan ikke tages ud af mit DNA. Jeg har ansvaret for alle
brancher, så jeg mister ikke helt det her område. Det kan jeg love,"
sagde han til Computerworld i maj.

Læs mere her: Lars Frelle Petersen skal udpege sin egen afløser som topchef for DI Digital: "Jeg er bestemt ikke færdig med det digitale område"


mest debatterede artikler

Premium
Danoffice IT overtager aarhusianske Edgemo med mere end 100 medarbejdere: Samlet omsætning nærmer sig nu to milliarder kroner
Danoffice IT køber det aarhusianske infrastruktur-selskab Edgemo, der omsætter for mere end 600 millioner kroner.
Computerworld
Stor krise i den danske it-stjerne David Heinemeiers Hanssons firma: Her er historien om dramaet, der fik en tredjedel af de ansatte i Basecamp til at smække med døren
De ansatte har i hobe forladt David Heinemeier Hanssons amerikanske succes-firma Basecamp efter en intern racisme-debat. Hvordan kunne det gå så galt?
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
17 punkter med plads til forbedring: Sådan øger du din lønsomhed
Mange projektorienterede virksomheder hæmmes af ikke-optimale løsninger og besværlige, manuelle processer, som forringer effektivitet, overblik og lønsomhed. Her præsenterer vi 17 typiske udfordringer – og bud på, hvordan du kan afhjælpe situationen.