Artikel top billede

Danske teleselskaber skal fortsætte logning, selvom EU-domstol har erklæret det ulovligt

EU-domstolen erklærede for nylig at ubegrænset indhentning og opbevaring af internet- og lokationsdata er ulovligt, men alligevel skal de danske teleselskaber fortsætte deres logning indtil, at der kommer en revision af loven.

De danske teleselskaber skal fortsætter med at logge danskernes teledata, selvom det ifølge EU-Domstolen er ulovligt.

Det skriver it-mediet Version 2 på baggrund af et brev, som justitsminister Nick Hækkerup (S) har sendt til Jakob Willer, der er direktør i telebranchens interesseorganisation, Teleindustrien.

”EU-Domstolens dom betyder ikke, at de gældende danske logningsregler sætter ud af kraft. Derfor skal telebranchen fortsat logge og udlevere oplysninger i overenstemmelse med gældende regler, indtil ny lovgivning måtte være vedtaget og trådt i kraft,” skriver justministeren.

Ministerium nærstuderer dom

I brevet oplyser han desuden, at justitsministeriet i øjeblikket er ved at nærstudere dommen, og vurdere hvilke konksevenser den skal have for en kommende revision af logningsreglerne.

Ifølge ministeren forventer regeringen at fremsætte et lovforslag om revision af loven i løbet af februar 2021.

Brevet fra justitsministeren kommer efter, at EU-domstolen i oktober slog fast, at det ikke er lovligt for medlemslandene at foretage ubegrænset indhentning og opbevaring af internet- og lokationsdata.

Kun tilladt i særlige situationer

Ifølge dommen kan denne type logning kun tillades i en begrænset periode i situationer, hvor der er akut trussel mod den nationale sikkerhed.

Jakob Willer og Teleindustrien krævede i forbindelse med dommen en revision af de danske regler på området

“Nu må justitsministeren komme i arbejdstøjet og få revideret de danske regler. Nu kan vi simpelt hen ikke udsætte den revision længere. Det er et must, når regeringen fremlægger sit lovprogram," sagde han til Berlingske.

Læs også: EU-domstol sætter stopper for medlemslandes høst af mobildata
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere