Artikel top billede

Danske teleselskaber skal fortsætte logning, selvom EU-domstol har erklæret det ulovligt

EU-domstolen erklærede for nylig at ubegrænset indhentning og opbevaring af internet- og lokationsdata er ulovligt, men alligevel skal de danske teleselskaber fortsætte deres logning indtil, at der kommer en revision af loven.

De danske teleselskaber skal fortsætter med at logge danskernes teledata, selvom det ifølge EU-Domstolen er ulovligt.

Det skriver it-mediet Version 2 på baggrund af et brev, som justitsminister Nick Hækkerup (S) har sendt til Jakob Willer, der er direktør i telebranchens interesseorganisation, Teleindustrien.

”EU-Domstolens dom betyder ikke, at de gældende danske logningsregler sætter ud af kraft. Derfor skal telebranchen fortsat logge og udlevere oplysninger i overenstemmelse med gældende regler, indtil ny lovgivning måtte være vedtaget og trådt i kraft,” skriver justministeren.

Ministerium nærstuderer dom

I brevet oplyser han desuden, at justitsministeriet i øjeblikket er ved at nærstudere dommen, og vurdere hvilke konksevenser den skal have for en kommende revision af logningsreglerne.

Ifølge ministeren forventer regeringen at fremsætte et lovforslag om revision af loven i løbet af februar 2021.

Brevet fra justitsministeren kommer efter, at EU-domstolen i oktober slog fast, at det ikke er lovligt for medlemslandene at foretage ubegrænset indhentning og opbevaring af internet- og lokationsdata.

Kun tilladt i særlige situationer

Ifølge dommen kan denne type logning kun tillades i en begrænset periode i situationer, hvor der er akut trussel mod den nationale sikkerhed.

Jakob Willer og Teleindustrien krævede i forbindelse med dommen en revision af de danske regler på området

“Nu må justitsministeren komme i arbejdstøjet og få revideret de danske regler. Nu kan vi simpelt hen ikke udsætte den revision længere. Det er et must, når regeringen fremlægger sit lovprogram," sagde han til Berlingske.

Læs også: EU-domstol sætter stopper for medlemslandes høst af mobildata
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning 2023

Gennem inspirerende oplæg fra personer, der – på egne eller andres vegne – har formået at udnytte data til at sikre en kant til konkurrenterne, bliver du inspireret til, hvordan din organisation kan lykkes med at høste gevinsterne gennem målrettet investering i databaseret innovation og udvikling og om, hvordan man i praksis spotter potentialet i og værdien af data.

23. marts 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

28. marts 2023 | Læs mere


Nye muligheder - ny værdi. Få mere ud af Microsoft Dynamics 365 CE - med særligt fokus på kunstig intelligens (AI)

Kunstig intelligens, stemmegenkendelse, Open AIs meget omtalte ChatGPT, integrationer til Outlook, Teams og meget mere. Microsoft Dynamics 365-platformen byder på masser af muligheder for at øge produktiviteten, forbedre kundeservicen, få bedre indsigt i forretningen og i det hele taget rykke fra konkurrenterne.

29. marts 2023 | Læs mere