Campari ramt af ødelæggende ransomware-angreb: Mangler stadig adgang til it-systemer efter mere end en uge

Den italienske producent af den udbredte likør Campari er blevet ramt af et ransomware-angreb, der har tvunget virksomhedens systemer offline. Selskabet nægter at forhandle med bagmændene, men har ingen forbindelse til sine it-systemer.

Campari Group, der står bag den populære likør af samme navn, er ramt af et ransomware-angreb.

Det er malwaren RagnarLocker, der har tvunget selskabet til at lukke for en række it-systemer.

Det skriver it-mediet ZDNet.

Selskabet meddelte mandag, at Campari Group er i gang med at genoprette en række it-systemer men understreger, at man fortsat holder en række systemer lukket.

Læs også: Hackerverdenens lejesoldater har kronede dage under corona: Det skal du vide om ny APT-trend

Allerede 5. november kom det frem, at selskabet er blevet offer for den kendte og frygtede malware. Det er altså endnu ikke lykkedes det italienske selskab at få forbindelse til alle systemer igen efter mere end en uge.

"Vi monitorerer permanent situationen for at imødekomme og minimere genopretningstiden. Som en konsekvens af at genopretningsfasen har taget længere tid end forventet, regner vi med at situationen vil have midlertidig effekt på selskabet økonomiske situation," skriver selskabet i en meddelelse på sin hjemmeside.

Hackergruppen bag angrebet har truet med at frigive filer om selskabet. Gampari Group har tidligere meddelt, at man ikke kan udelukke, at person- eller virksomhedsdata er blevet stjålet.

Læs også: Center for Cybersikkerhed: Vi forventer boom i corona-relaterede cyber-angreb mod DanmarkComputerworld
Biden sender skjult besked til kode-folket: "Hvis du læser dette, har vi brug for din hjælp”
En stående invitation er blevet opdaget i kildekoden på Det Hvide Hus' hjemmeside. Men den er kun til de eksperter, der selv kan finde den.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
White paper
Fri medarbejdermobilitet - med digital bodyguard
Om at gå fra adgangsstyring på personniveau til adgangsstyring på desktopniveau. I takt med at flere og flere medarbejdere arbejder remote og logger på jeres systemer og netværk uden for virksomhedens sikkerhedsværn, risikerer de at efterlade døren til forretningen på klem. Dermed bliver endpoints som pc’ere, Mac’s og servere et oplagt mål for hackere, som vil ind i virksomhedens infrastruktur. I blandt sker det også, at medarbejdere udnytter deres privilegerede adgangsrettigheder til skadelige formål. Det er derfor mere aktuelt end nogensinde at rette opmærksomheden mod jeres endpoints og de rettigheder, der ligger her.