Artikel top billede

Streaming: Episk Stephen King-undergang på vej til tv-skærmen

En helt ny og meget ambitiøs serie over Stephen Kings fremragende The Stand får snart premiere i USA og man kan håbe, at den også hurtigt kommer til Europa.

Der er godt nyt til alle os, der har benyttet et ellers halvråddent corona-år til at læse eller genlæse The Stand af Stephen King. Om ikke andet som påmindelse om, at det trods alt kunne se værre ud.

I bogen tager en kunstigt fremstillet influenza livet af næsten hele menneskeheden, mens de få overlevende bagefter prøver at samle stumperne op.

Det resulterer – i hvert fald i USA, hvor bogen foregår – i et opgør mellem de gode og de knap så gode. Det er velskrevet, rørende og grusomt.

Har man endnu ikke stiftet bekendtskab med en af de formentlig bedste postapokalyptiske fortællinger, der er skrevet i nyere tid, så kan nye læsere begynde her.

17. december er der premiere på en ny miniserie i ti episoder, der bærer bogens titel og som i al væsentlighed skulle følge dens handling.

The Stand kommer i første omgang på den amerikanske streamingtjeneste CBS All Access. Men klarer den sig godt dér, kommer den givetvis også til Europa indenfor en overskuelig fremtid.

Der er i hvert fald mange gode kræfter med i serien. Blandt andet Whoopi Goldberg som ældgamle Mother Abigail, som de gode samles om – og Alexander Skarsgård som dæmoniske Randall Flagg, der holder hof i Las Vegas.

Provosangeren Marilyn Manson skulle også være på rollelisten, og givetvis næppe som deltager på de flinkes hold.

Det er ikke første gang, at The Stand filmatiseres. Allerede i 1994 havde en miniserie i fire afsnit premiere.

Men selv om den byggede på et rimeligt solidt manus og havde mange gode skuespillere med, så forekommer den i dag altmodisch.

Fortælleformen er lidt gumpetung og man mærker, at serien kom for tidligt til at drage fordel af den massive kreative medvind og de store budgetter, der blev seriemediet til dels i årene efter årtusindskiftet.

Så nu kommer der altså nye boller på suppen.

Den nye serie har også fået en ny slutning skrevet af Stephen King selv. Så her er noget at komme efter, selv hvis man har bogforlægget i frisk erindring.

Under alle omstændigheder kan man være stensikker på, at Mother Abigail får ret i sin spådom: ”There are bitter days ahead. Death and terror…”

Se traileren til The Stand her
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere