Amerikanske sanktioner presser Huawei til salg af kæmpe mobil-brand: Skal sikre leverandøreres overlevelse

Mobilkæmpen Honor, der indtil nu har været ejet af Huawei, er blevet solgt til et kinesisk konsortium. Det sker efter, at de amerikanske sanktion har presset selskabets værdikæde.

”Huaweis forbrugerforretning har været under et enormt pres.”

Sådan indleder Huawei den meddelelse, hvor selskabet annoncerer salget af sit mobilbrand Honor.

Salget har været undervejs i flere år, men nu er det endeligt blevet bekræftet af begge handlens parter.

I den forbindelse forklarer Huawei, at salget skyldes de sanktioner, som den amerikanske regering har vedtaget, hvor Huawei er blevet vurderet som en risiko mod den nationale sikkerhed i USA.

”Dette salg vil hjælpe Honors salgskanal og leverandører med at komme gennem en svær tid,” lyder det fra Huawei.

Huawei forklarer, at selskabet blandt andet har haft problemer med at få adgang til ”tekniske elementer”, der er afgørende for selskabets forretning.

Opkøbt af egen værdikæde
Køberen af Honor er et konsortium ved navn Shenzhen Zhixin New Information Technology, og det består af mere end 30 forskellige virksomheder, som er en del af leverandører og forhandlere fra selskabets egen værdikæde.

”Det er et træk, der er foretaget af Honors egen industrikæde i et forsøg på at sikre dets egen overlevelse,” skriver Huawei.

Huawei er dog ikke selv en del af konsortiet.

Yngre kundesegment
Honor-brandet blev skabt af Huawei, der dengang ønskede at skabe et brand som via lavere priser vil kunne kapre et yngre kundesegment, som blandt andet OnePlus har haft stor succes med at appellere til.

Honor har omkring 7.000 ansatte og en årsomsætning i omegnen af 90 milliarder kroner, og ifølge Reuters stod Honor for 26 procent af de telefoner, som Huawei solgte i tredje kvartal af 2020.

Hverken Huawei eller konsortiet oplyser en salgspris. Men tidligere på ugen blev det rapporteret, at prissedlen for Honor lød på cirka 95 milliarder danske kroner.

Læs også: Huawei sælger kæmpebrandet Honor for næsten 100 milliarder kroner: Satser på at slippe ud af USA-sanktionerPremium
Coloplasts it-direktør: GDPR har givet de it-kriminelle et nyt værktøj til at angribe os
Interview: Det er ikke kun på plads og kapacitet, at sundhedssektoren lige nu er udfordret. De sikkerhedsansvarlige har også fået en del mere at se til gennem et kaotisk 2020. "Cyberkriminelle har opdaget, at der er en hel masse værdi i denne her datatype. Enten som afpresningsmulighed eller som viden, de kan udnytte til noget," siger CIO i Coloplast, René Rasmussen. Læs første artikel i serien om perspektiver fra sektoren, der er de it-kriminelles nye guldkalv
Computerworld
Intel taber retssag og skal betale to milliarder dollar: "Det er skandaløst"
Chipgiganten Intel har tabt en retsag i USA, og er blevet idømt en bøde på hele 2,1 milliarder dollar. Det er en af de største bøder for en patentsag i USA's historie.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
IBM Danmark trækker tilbud om frivillige fratrædelser tilbage for stort antal ansatte: "IBM har taget røven på sine ansatte"
Som led i IBM Danmarks store fyringsrunde fik 130 ansatte grønt lys til at forlade selskabet på en frivillig fratrædelsesordning. Men nu har IBM Danmark trukket det oprindelige tilbud tilbage for størstedelen af de ansatte.
White paper
Overser du muligheder for at optimere din Dynamics-investering?
Der er omfattende og ofte oversete muligheder for at understøtte centrale forretningsprocesser med Dynamics 365 Finance & Operations.