Artikel top billede

Zoom klar med ny sikkerhedsfunktion, der advarer mod uønskede gæster

Helt ny funktion skal sætte en stopper for de såkaldte Zoom-bombings, der blev et populært fænomen i starten af corona-pandemien.

Coronapandemien har skabt mange nye udtryk og vendinger.

Et af dem er ”Zoom-bombing,” der bruges om det fænomen, hvor uinviterede folk tilslutter sig og saboterer andre menneskers møder på videokonferencetjenesten Zoom.

I USA blev fænomenet endda så udbredt i starten af coronapandemien, at det amerikanske justitsministerium, truede med at retsforfølge Zoom-bombere og samtidig opfordrede borgere til være forsigtige med at dele webadresser til videomøder på sociale medier.

Læs også: Zooms aktiekurs dykker som en sten efter positive test-resultater tyder på kommende corona-vaccine

Skanner internettet

Men nu har Zoom lanceret en ny funktion, der advarer mødearrangører, hvis internetadressen til deres møde bliver delt på internettet.

Zoom oplyser på sin hjemmeside, at funktionen der hedder "At Risik Meeting Notifier" automatisk skanner internettet og sociale medier for mødeadresser til Zoom.

Hvis den støder på en adresse bliver der automatisk sendt en mail til den ansvarlige for mødet, der vil blive oplyst om, at der er en risiko for at fremmede kan tilslutte sig mødet.

Her hjemme har vi også set eksempler på Zoom-bombing.

Eksempelvis oplevede danske muslimer tilbage i slutningen af april, at en online ramadanmiddag på Zoom blev saboteret af højreekstremister, som ifølge mødedeltagerne blandt andet delte børnepornobilleder.

Læs også: Zoom klar med kryptering, en ny app-platform og muligheden for at afholde video-events for betalende deltagere
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere