Firefox trækker stikket til Flash Player - aflives om to måneder

Om to måneder er det slut for altid med at anvende Flash Player i Firefox-browseren. Uden Flash Player bliver browseren både mere sikker og kommer til at køre bedre, lyder vurderingen.

Om to måneder skubber Mozilla en gang for alle Flash Player ud på et sidespor, der ender blindt og i det øde.

Med lanceringen af Firefox 85 lukker udviklings-selskabet Mozilla nemlig for brug af Flash Player i Firefox, som slet og ret vil blokere for anvendelse af programmet.

Firefox 85 bliver udsendt 26. januar 2021.

Mozilla har lige udsendt Firefox 83, der indeholder en funktion, der gør det muligt for første gang alene at browse HTTPS-sites. Om nogle uger følger så Firefox 84.

“Firefox version 84 bliver den allersidste version, der understøtter Flash. 26. januar 2021 lancerer vi Firefix version 85 uden Flash-support,” lyder det fra Mozilla.

Selskabet peger på, at udelukkelse af Flash Player vil forbedre performance og øge sikkerheden betydeligt i browseren.

Bagefter
Mozilla følger med beslutningen i kølvandet på de øvrige browser-producenter, der alle fornylig har aflivet muligheden for at anvende den notorisk usikre Flash Player.

Microsoft og Apple trak således stikket i september, mens Google - der står bag verdens mest udbredte browser - trak stikket i august.

Og faktisk har selv Adobe - der har udviklet Flash Player - forlængst aflivet brug af programmet.

I sommer opfordrede Adobe decideret til, at man som bruger afinstallerede Flash Player og undlod at anvende det usikre program.

Det kan du læse mere om her: Adobe afliver Flash Player og blokerer for programmet om få måneder: Du bør afinstallere og søge andre veje

Du kan læse mere om Mozillas beslutning i denne blogpost: Ending Firefox-support for Flash.

Læs også:

Apple slipper ny internet-browser løs: Det er begyndelsen på enden for udskældt internet-standard

Microsoft trækker stikket til Flash Player: Vil ikke længere kunne anvendes i Edge

Her er det nye Google Chrome: Ny privacy-funktion og standardblokering af Flash

Flash nærmer sig sin dødsdag: Se hvordan din browser allerede nu indstilles til aflivningenmest debatterede artikler

Premium
Nets risikerer at skulle betale bod efter stor forsinkelse af MitID Erhverv: Forhandler med Digitaliseringsstyrelsen
Kontrakten mellem Digitaliseringsstyrelsen og Nets rummer mulighed for, at Nets kan blive ramt af en bod på grund af forsinkelsen af MitID Erhverv.
Computerworld
Stein Bagger gør comeback i ny branche: "De lignede et mafiahold, førte sig frem som nyrige og plaprede løs om urealistiske drømme"
Stein Bagger har skiftet navn og fører sig nu frem i store biler i en helt ny branche, skriver en dansk avis.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Gratis whitepaper: Hvad er EDI, og hvordan kan det styrke min forretning?
Overvejer du EDI, og ønsker du at undersøge, om EDI er den rette investering for din virksomhed? Har en af dine kunder eller leverandører for nyligt bedt dig om at udveksle elektroniske dokumenter (EDI)? Så hent dette whitepaper og få et overblik over, hvad EDI er, og hvilke fordele producenter og grossister som dig kan se frem til, når du investerer i EDI til din forretning.