Dansk Industri: Danmark skal være førende på bredbånd i EU - vil have 5G rullet ud til alle danskere hurtigst muligt

Dansk Industri sætter krav til landets teleordførere om, at 5G skal rulles ud til hele den danske befolkning, for at Danmark står stærkt på konkurrenceevne. Budskabet er klart: Danmark skal være førende i bredbånd i EU.

"Når virksomheder eller det offentlige på grund af hurtigt bredbånd kan bruge mere avancerede digitale tjenester som IoT og kunstig intelligens så giver det bedre innovation, bedre løsninger og stærkere konkurrenceevne."

Sådan lyder argumentet fra Dansk Industri (DI), der håber på, at målet om, at Danmark skal være førende på bredbånd i hele EU, vil blive taget godt imod i de politiske forhandlinger.

Lige nu bliver det diskuteret mellem de politiske teleordførere, hvordan en ny bredbåndsmålsætning skal se ud. Dette skyldes, at den eksisterende målsætning skal genforhandles i år.

Den gamle målsætning gik på, at alle danskere i 2020 skal have adgang til bredbånd på 100/30 Mbit/s. Dog omfattede den ikke mobilt bredbånd, og fokus lå ikke på, om forbindelsen blev brugt i de danske husstande.

Men nu lover DI at ”Med DI’s forslag til målsætning kommer der fokus på både dækning, hastighed, anvendelse, mobilt bredbånd og 5G.”

Interesseorganisationen tilføjer: "Det er relevant for vores konkurrenceevne at virksomhederne får adgang til 5G hurtigt."

Du finder hele oplægget fra Dansk Industri her.


mest debatterede artikler

Premium
Nets risikerer at skulle betale bod efter stor forsinkelse af MitID Erhverv: Forhandler med Digitaliseringsstyrelsen
Kontrakten mellem Digitaliseringsstyrelsen og Nets rummer mulighed for, at Nets kan blive ramt af en bod på grund af forsinkelsen af MitID Erhverv.
Computerworld
Stein Bagger gør comeback i ny branche: "De lignede et mafiahold, førte sig frem som nyrige og plaprede løs om urealistiske drømme"
Stein Bagger har skiftet navn og fører sig nu frem i store biler i en helt ny branche, skriver en dansk avis.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Optimér netværket til håndtering af hybrid- og multicloud infrastruktur
I januar 2020 konstaterede Gartner, at cloudcomputing var blevet ”The New Normal” – og op gennem året gjorde Covid-19 det endda helt essentielt at være i stand til at drifte infrastrukturen helt eller delvist fra skyen. Situationen har tvunget virksomheder til hastigt at omstille eller gentænke deres driftsstrategi, og hybride infrastrukturmodeller er nu mere udbredte end nogensinde før. Men mange har også været nødt til at erkende, at den stigende kompleksitet – i særdeleshed på det netværks- og sikkerhedsbaserede felt – stiller helt nye krav til de organisationer, der anvender dem. Denne hvidbog går i dybden med nogle af de mest udbredte udfordringer, som disse transformationsscenarier stiller din organisation overfor. Den giver et solidt bud på, hvordan en netværkshub baseret på Interxion-teknologi gør det muligt at gentænke og optimere netværksinfrastrukturen. Særligt med henblik på at optimere den til at kunne håndtere en hybrid- eller multicloudbaseret infrastruktur.