Artikel top billede

Dansk Industri: Danmark skal være førende på bredbånd i EU - vil have 5G rullet ud til alle danskere hurtigst muligt

Dansk Industri sætter krav til landets teleordførere om, at 5G skal rulles ud til hele den danske befolkning, for at Danmark står stærkt på konkurrenceevne. Budskabet er klart: Danmark skal være førende i bredbånd i EU.

"Når virksomheder eller det offentlige på grund af hurtigt bredbånd kan bruge mere avancerede digitale tjenester som IoT og kunstig intelligens så giver det bedre innovation, bedre løsninger og stærkere konkurrenceevne."

Sådan lyder argumentet fra Dansk Industri (DI), der håber på, at målet om, at Danmark skal være førende på bredbånd i hele EU, vil blive taget godt imod i de politiske forhandlinger.

Lige nu bliver det diskuteret mellem de politiske teleordførere, hvordan en ny bredbåndsmålsætning skal se ud. Dette skyldes, at den eksisterende målsætning skal genforhandles i år.

Den gamle målsætning gik på, at alle danskere i 2020 skal have adgang til bredbånd på 100/30 Mbit/s. Dog omfattede den ikke mobilt bredbånd, og fokus lå ikke på, om forbindelsen blev brugt i de danske husstande.

Men nu lover DI at ”Med DI’s forslag til målsætning kommer der fokus på både dækning, hastighed, anvendelse, mobilt bredbånd og 5G.”

Interesseorganisationen tilføjer: "Det er relevant for vores konkurrenceevne at virksomhederne får adgang til 5G hurtigt."

Du finder hele oplægget fra Dansk Industri her.