Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Microsoft melder sig ind i Gaia-X / Tidligere Atea-profil bliver formand for Dialog Data / Dansk kryptovaluta runder en milliard dollar / Facebook: 10 ud af 10.000 opslag indeholder hate speech

Microsoft melder sig ind i Gaia-X. Tidligere Atea-profil bliver formand for Dialog Data. Dansk kryptovaluta runder en milliard dollar. Facebook: 10 ud af 10.000 opslag indeholder hate speech. Twitter har fået styr på Fleets - ruller det hele ud i dag. Undersøgelse: Datacentre har tre år til at blive klima-venlige.

Velkommen til ugens sidste morgen-briefing fra Computerworld. Fredagens morgenvært er Dan Jensen.

Microsoft melder sig ind i Gaia-X

Microsoft bliver en del af Gaia-X-projektet, meddeler Danmarks tidligere tech-ambassadør, Casper Klynge, som i dag er politisk chef for Microsoft i Europa.

“Gaia-X-projekter fokuserer på at sikre, at Europa får værdi af den værdi, som europæiske virksomheders data skaber, af de forretnings-modeller, som de skaber og de innovationer, som de skaber,” lyder det fra Casper Klynge.

Gaia-X-projektet er en sammenslutning af politikere, erhvervsfolk og forskere fra Europa, som arbejder på at formulere bud på Europas kommende data-infrastrukturer.

Casper Klynge meddeler, at Microsoft stræber efter at bygge teknologi, der passer til Europa.

Det har han fornylig fortalt om her: Microsoft vil fremover udvikle software, der passer til Europa: Nye systemer skal bygges 'med respekt for europæiske værdier"

Du kan læse mere om Gaia-X her.

Tidligere Atea-profil bliver formand for Dialog Data

Vejle-selskabet Dialog Data indsætter den tidligere salgsdirektør i Atea og iværksætter Poul Bærentsen som ny bestyrelsesformand.

Opgaven er klar: Den nye formand skal være ‘med til at sætte yderligere skub på Dialog Datas vækstplaner for de kommende år,’ lyder det fra Vejle-firmaet.

Poul Bærensten ejer i dag Match Invest. Formands-posten i Dialog Data bliver hans ottende af slagsen.

Dansk kryptovaluta runder en milliard dollar

Den danske kryptovaluta MakerDao, der er grundlagt af Rune Christensen, runder en markedsværdi på en milliard dollar, meddeler selskabet.

“Det er en vigtig milepæl at runde mere end en milliard amerikanske dollar. For os er det en stor validering af vores projekt,” lyder det fra Rune Christensen.

MakerDaos kryptovaluta dai er en såkaldt stablecoin, hvilket vil sige, at dens værdi er låst fast til dollaren. Det gør, at den ikke er så volatil som eksempelvis bitcoin, der er fritflydende.

“Kryptovalutaen Dai og teknologien bag bliver i dag benyttet af næsten 800 projekter og partnere over hele verden, der har integreret løsningen i apps, software og brugertjenester,” lyder det fra MakerDao, der har 90 medarbejdere, heraf 10 i Danmark.

Facebook: 10 ud af 10.000 opslag indeholder hate speech

Facebook er klar med overblik over, hvor stor en andel af de millioner af opslag, der hver dag postes på det sociale, der indeholder fjendtlige, aggressive og nedladende ytringer, det som Facebook kalder for ‘hate speech.’

Facebook meddeler, at 10 til 11 ud af hver 10.000 opslag indeholder hate speech.

I tredje kvartal har Facebook grebet aktivt ind over for 22,1 millioner opslag med hate speech, som er blevet fjernet, dækket til med en advarsel eller lignende. I andet kvartal blev der grebet ind over for 22,5 millioner opslag.

I de værste tilfælde er opslagene blevet anmeldt til myndighederne.

Twitter har fået styr på Fleets - ruller det hele ud i dag

Twitter har fået styr på udrulningen af den nye Fleets-funktion, der automatisk sletter opslag efter 24 timer.

Selskabet meddelte tidligere på ugen, at den nye funktion var klar til brugere i hele verden, men allerede dagen efter, måtte selskabet trykke på bremsen, da der var tekniske problemer med performance og stabilitet.

Nu meddeler Twitter, at de fleste issues er blevet løst, og at selskabet ‘håber,’ at ‘stort set alle’ brugere vil have adgang til den funktion i løbet af fredagen.

Undersøgelse: Datacentre har tre år til at blive klima-venlige

Bæredygtighed vil inden for de kommende tre år bliver et vigtigt konkurrenceparameter for datacentre verden over, lyder konklusionen i en ny undersøgelse fra Schneider Electric.

“57 procent af datacenterudbyderne vurderer, at bæredygtighed bliver en meget vigtig konkurrenceparameter inden for de næste tre år. Til sammenligning vurderer kun 26 procent, at bæredygtighed er en vigtig konkurrenceparameter i dag. Med andre ord får bæredygtighed stor betydning for branchen over de næste tre år,” lyder det fra Schneider.

Ifølge selskabet har under halvdelen af datacenter-udbyderne i dag implementeret strategie initiativer rettet mod øget bæredygtighed.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere