BEC rækker hånden ud til konkurrenterne: Vil bekæmpe hvidvask og terror i fællesskab

Bankcentralen BEC opfordrer konkurrenterne SDC og Bankdata til et tættere samarbejde om bekæmpelse af terror og hvidvask.

De danske bankcentraler bør samarbejde om at bekæmpe finansiering af hvidvask og terror.

Det siger Jesper Nielsen, der har en fortid hos Danske Bank og for nylig tiltrådte som ny topchef for bankcentralen BEC, til Børsen.

For nylig indgik BEC Financial Technologies et samarbejde med Sas Institute om en ny platform til at håndtering af hvidvask og terror-finansiering, og nu opfordrer BEC-bossen konkurrenterne SDC og Bankdata til et tættere samarbejde på området.

”Det betyder, at vi kan gøre mange flere ting sammen i den finansielle sektor, og det vil vi gerne. Vi har lavet det, sådan at det er muligt med bredere samarbejde end kun BEC-bankerne, og hvis der er nogen, der har en interesse i at være med, så er de velkomne,” siger BEC-topchefen til Børsen.

Stor investering
Tidligere på måneden meddelte BEC, at selskabet er klar til at investere et trecifret millionbeløb i den nye cloudplatform fra Sas Institute - Sas Anti-Money Laundering.

”BEC-pengeinstitutterne efterspørger så effektiv og stærk teknologi som muligt til at bekæmpe, at de bliver misbrugt til hvidvask og terrorfinansiering. Derfor har vi tænkt helt nyt og udskifter hele vores hvidvaskovervågning med den nyeste, globalt førende cloudteknologi,” sagde Rune Karl Petersen, udviklingsdirektør i BEC, i den forbindelse i en pressemeddelelse.

Læs også: BEC indgår kontrakt med SAS Institute på trecifret millionbeløb: Bankerne får ny cloud-platform til hvidvaskbekæmpelse
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Daxiomatic ApS
Salg, udvikling, implementering og servicering af software til ERP

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Strategiske it-sikkerhedsdage 2021

God it-sikkerhed er blevet en strategisk disciplin der kombinerer ledelse, adfærd, processer og teknologi. Men hvor lægger du niveauet? Hvad er vigtigt for forretningen og den drift? Hvad er knapt så vigtigt? Hvordan indtænker du it-sikkerheds-indsatsen strategisk? Hvad gør du, når skaden er sket? Bliv klogere på ”Strategiske it-sikkerhedsdage 2021: Trusler, tendenser og værktøjer”.

26. januar 2021 | Læs mere


Fuel your IT with the best-kept secret in IBM

It takes massive computing power to accurately calculate weather forecasts – and to secure that people and businesses are able to access detailed information about whether it is going to rain, shine, storm, or snow. In this seminar, you will have the chance to hear the British Met Office describe how they do exactly that.

28. januar 2021 | Læs mere


Sandheden om Schrems II – erhvervslivets nye Cuba-krise

Konsekvenserne af Schrems II kan meget vel gå hen og blive en af de største udfordringer for danske virksomheder i 2021. Så tjek ind på denne onlinebriefing, hvor den hemmelige Schrems II gæst, ComplyCloud og Datatilsynet giver dig indsigt i, hvad dommen i virkeligheden handler om, og hvilke menneskelige hensyn der ligger bag.

29. januar 2021 | Læs mere


Premium
Tirsdag kårer Microsoft de bedste partnere i Danmark: Proactive og Delegate fører feltet an med flest nomineringer
Landets ypperste Microsoft-partnere bliver tirsdag hædret af Microsofts danske ledelse. 20 virksomheder har fået en indbydelse til det prestigefyldte arrangement. Her er et overblik over, hvem der er blevet nomineret.
Computerworld
Biden sender skjult besked til kode-folket: "Hvis du læser dette, har vi brug for din hjælp”
En stående invitation er blevet opdaget i kildekoden på Det Hvide Hus' hjemmeside. Men den er kun til de eksperter, der selv kan finde den.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
White paper
Fri medarbejdermobilitet - med digital bodyguard
Om at gå fra adgangsstyring på personniveau til adgangsstyring på desktopniveau. I takt med at flere og flere medarbejdere arbejder remote og logger på jeres systemer og netværk uden for virksomhedens sikkerhedsværn, risikerer de at efterlade døren til forretningen på klem. Dermed bliver endpoints som pc’ere, Mac’s og servere et oplagt mål for hackere, som vil ind i virksomhedens infrastruktur. I blandt sker det også, at medarbejdere udnytter deres privilegerede adgangsrettigheder til skadelige formål. Det er derfor mere aktuelt end nogensinde at rette opmærksomheden mod jeres endpoints og de rettigheder, der ligger her.