Artikel top billede

BEC rækker hånden ud til konkurrenterne: Vil bekæmpe hvidvask og terror i fællesskab

Bankcentralen BEC opfordrer konkurrenterne SDC og Bankdata til et tættere samarbejde om bekæmpelse af terror og hvidvask.

De danske bankcentraler bør samarbejde om at bekæmpe finansiering af hvidvask og terror.

Det siger Jesper Nielsen, der har en fortid hos Danske Bank og for nylig tiltrådte som ny topchef for bankcentralen BEC, til Børsen.

For nylig indgik BEC Financial Technologies et samarbejde med Sas Institute om en ny platform til at håndtering af hvidvask og terror-finansiering, og nu opfordrer BEC-bossen konkurrenterne SDC og Bankdata til et tættere samarbejde på området.

”Det betyder, at vi kan gøre mange flere ting sammen i den finansielle sektor, og det vil vi gerne. Vi har lavet det, sådan at det er muligt med bredere samarbejde end kun BEC-bankerne, og hvis der er nogen, der har en interesse i at være med, så er de velkomne,” siger BEC-topchefen til Børsen.

Stor investering

Tidligere på måneden meddelte BEC, at selskabet er klar til at investere et trecifret millionbeløb i den nye cloudplatform fra Sas Institute - Sas Anti-Money Laundering.

”BEC-pengeinstitutterne efterspørger så effektiv og stærk teknologi som muligt til at bekæmpe, at de bliver misbrugt til hvidvask og terrorfinansiering. Derfor har vi tænkt helt nyt og udskifter hele vores hvidvaskovervågning med den nyeste, globalt førende cloudteknologi,” sagde Rune Karl Petersen, udviklingsdirektør i BEC, i den forbindelse i en pressemeddelelse.

Læs også: BEC indgår kontrakt med SAS Institute på trecifret millionbeløb: Bankerne får ny cloud-platform til hvidvaskbekæmpelse
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Byg digitale løsninger omkring dit kerneprodukt og styrk konkurrenceevnen

Stadig flere virksomheder tænker digitale løsninger ind i deres samlede produktportefølje. De sælger ikke ”kun” komponenter og fysiske produkter, men styrker det samlede produktkatalog med services, der f.eks. giver indsigt i ydeevne og udnyttelse af enhederne – og som gør vedligehold langt mere kosteffektivt og rettidigt. Derfor sætter vi fokus på, hvordan du bygger eller optimerer cloudbaserede løsninger, der komplementerer dit kerneprodukt.

21. marts 2023 | Læs mere


Computerworld Cyber Briefing

Én gang om måneden leverer Computerworld Event et 30 minutters Cyber Briefing, hvor du får overblik over de mest aktuelle angreb, største trusler og tendenser samt giver dig gode råd, der kan implementeres direkte i din it-sikkerhedsafdeling. Tema: Hvor står Danmark i forhold truslen fra DDoS?

22. marts 2023 | Læs mere


Datadrevet forretning 2023

Gennem inspirerende oplæg fra personer, der – på egne eller andres vegne – har formået at udnytte data til at sikre en kant til konkurrenterne, bliver du inspireret til, hvordan din organisation kan lykkes med at høste gevinsterne gennem målrettet investering i databaseret innovation og udvikling og om, hvordan man i praksis spotter potentialet i og værdien af data.

23. marts 2023 | Læs mere