BEC rækker hånden ud til konkurrenterne: Vil bekæmpe hvidvask og terror i fællesskab

Bankcentralen BEC opfordrer konkurrenterne SDC og Bankdata til et tættere samarbejde om bekæmpelse af terror og hvidvask.

De danske bankcentraler bør samarbejde om at bekæmpe finansiering af hvidvask og terror.

Det siger Jesper Nielsen, der har en fortid hos Danske Bank og for nylig tiltrådte som ny topchef for bankcentralen BEC, til Børsen.

For nylig indgik BEC Financial Technologies et samarbejde med Sas Institute om en ny platform til at håndtering af hvidvask og terror-finansiering, og nu opfordrer BEC-bossen konkurrenterne SDC og Bankdata til et tættere samarbejde på området.

”Det betyder, at vi kan gøre mange flere ting sammen i den finansielle sektor, og det vil vi gerne. Vi har lavet det, sådan at det er muligt med bredere samarbejde end kun BEC-bankerne, og hvis der er nogen, der har en interesse i at være med, så er de velkomne,” siger BEC-topchefen til Børsen.

Stor investering
Tidligere på måneden meddelte BEC, at selskabet er klar til at investere et trecifret millionbeløb i den nye cloudplatform fra Sas Institute - Sas Anti-Money Laundering.

”BEC-pengeinstitutterne efterspørger så effektiv og stærk teknologi som muligt til at bekæmpe, at de bliver misbrugt til hvidvask og terrorfinansiering. Derfor har vi tænkt helt nyt og udskifter hele vores hvidvaskovervågning med den nyeste, globalt førende cloudteknologi,” sagde Rune Karl Petersen, udviklingsdirektør i BEC, i den forbindelse i en pressemeddelelse.

Læs også: BEC indgår kontrakt med SAS Institute på trecifret millionbeløb: Bankerne får ny cloud-platform til hvidvaskbekæmpelse
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Nye muligheder for lynhurtig planning optimization i Dynamics 365 SCM

Hurtigere omstilling i virksomhedens supply chain er blevet et must og med de nye muligheder for lynhurtig planning optimization i Dynamics 365 SCM får du en fleksibel og skalerbar MRP-motor.

20. januar 2021 | Læs mere


Digital Vækst 2021

Vi ved, at fremtidens vindervirksomheder er digitale. På konferencen undersøger vi de tre vigtigste aspekter i den digitale transformation: Forretningsmodellerne, de menneskelige og organisatoriske faktorer samt valget af teknologier. I tre Digitale Dilemmaer giver vi en række digitale frontløbere fem minutter hver til at levere deres bedste guldkorn, og herefter åbner vi for spørgsmål fra salen – også digitalt. Diskussionen modereres af chefredaktør på Computerworld, Lars Jacobsen.

21. januar 2021 | Læs mere


Strategiske it-sikkerhedsdage 2021

God it-sikkerhed er blevet en strategisk disciplin der kombinerer ledelse, adfærd, processer og teknologi. Men hvor lægger du niveauet? Hvad er vigtigt for forretningen og den drift? Hvad er knapt så vigtigt? Hvordan indtænker du it-sikkerheds-indsatsen strategisk? Hvad gør du, når skaden er sket? Bliv klogere på ”Strategiske it-sikkerhedsdage 2021: Trusler, tendenser og værktøjer”.

26. januar 2021 | Læs mere


Premium
IBM fortsætter offensiv opkøbsstrategi: Køber en af de største og ældste multicloud-leverandører i USA
IBM opkøber cloud-virksomheden MSP Taos. Det er blot det seneste opkøb fra IBM i jagten på de store cloud-giganter og falder i tråd med IBM's offensive hybrid cloud-strategi.
Computerworld
Verdens tredjestørste smartphone-producent blacklistes af Trump-administrationen
Smartphoneproducenten Xiaomi er blandt de ni nytilkomne på Trump-administrationens sorte liste over kinesiske virksomheder, som amerikanerne ikke længere må investere i.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Microsoft i kæmpe dansk satsning - åbner tre store datacentre i Danmark
Microsoft lancerer kæmpe satsning fra hovedkvarteret i Lyngby. Selskabet åbner tre store bæredygtige datacentre på Sjælland.
White paper
Sådan kan du arbejde effektivt uanset tid, sted og type af enhed
Hvad nu hvis dit arbejde, din information, dine processer og teknologien bag ved, var organiseret på en måde så det passede til din organisation – alt sammen guidet af en intelligent udgave af det digitale arbejdsrum? Det er visionen bag Atea og Citrix´s samarbejde med digital workspace – en smartere og mere effektiv måde at arbejde på. I dette whitetpaper kan du derfor læse om, hvordan du kan skabe et mere effektivt og brugervenligt arbejdsrum uanset tid, sted og enhed. En løsning der på en gang er både enkel og som sætter brugeren i centrum.