Artikel top billede

BEC rækker hånden ud til konkurrenterne: Vil bekæmpe hvidvask og terror i fællesskab

Bankcentralen BEC opfordrer konkurrenterne SDC og Bankdata til et tættere samarbejde om bekæmpelse af terror og hvidvask.

De danske bankcentraler bør samarbejde om at bekæmpe finansiering af hvidvask og terror.

Det siger Jesper Nielsen, der har en fortid hos Danske Bank og for nylig tiltrådte som ny topchef for bankcentralen BEC, til Børsen.

For nylig indgik BEC Financial Technologies et samarbejde med Sas Institute om en ny platform til at håndtering af hvidvask og terror-finansiering, og nu opfordrer BEC-bossen konkurrenterne SDC og Bankdata til et tættere samarbejde på området.

”Det betyder, at vi kan gøre mange flere ting sammen i den finansielle sektor, og det vil vi gerne. Vi har lavet det, sådan at det er muligt med bredere samarbejde end kun BEC-bankerne, og hvis der er nogen, der har en interesse i at være med, så er de velkomne,” siger BEC-topchefen til Børsen.

Stor investering

Tidligere på måneden meddelte BEC, at selskabet er klar til at investere et trecifret millionbeløb i den nye cloudplatform fra Sas Institute - Sas Anti-Money Laundering.

”BEC-pengeinstitutterne efterspørger så effektiv og stærk teknologi som muligt til at bekæmpe, at de bliver misbrugt til hvidvask og terrorfinansiering. Derfor har vi tænkt helt nyt og udskifter hele vores hvidvaskovervågning med den nyeste, globalt førende cloudteknologi,” sagde Rune Karl Petersen, udviklingsdirektør i BEC, i den forbindelse i en pressemeddelelse.

Læs også: BEC indgår kontrakt med SAS Institute på trecifret millionbeløb: Bankerne får ny cloud-platform til hvidvaskbekæmpelse
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere