Artikel top billede

Dansk nyhedsbureau ramt af hacker-angreb: “Der ser ud til at være tale om et professionelt angreb”

Det danske nyhedsbureau Ritzau er tirsdag blevet ramt af et hackerangreb, der forhindrer selskabet adgang til it-systemer og telefoner.

Natten til tirsdag er det danske nyhedsbureau Ritzau blevet ramt af et hackerangreb.

Angrbet betyder, at Ritzau ikke har adgang til sine interne it-systemer og har derfor været tvunget til, at lukke ned for sine servere.

Det skriver Politiken og en række andre danske medier.

Læs også: Derfor er hackerne så glade for ransomware: Mere end en fjerdedel af ofrene betaler løsesum

Ritzau er Danmarks største nyhedsbureau og leverer nyheder til en lang række danske medier. Men det er altså ikke muligt for selskabet efter man er blevet ramt af angrebet.

"Ritzau har været udsat for et hackerangreb tidligt i morges. Der ser ud til at være tale om et professionelt angreb. Vi har nu valgt at lukke ned for alle vores servere, fordi vi var usikre på, hvor stor skade angrebet kunne udvirke," udtaler Ritzaus administrerende direktør Lars Vesterløkke i en skriftlig kommentar ifølge avisen.

Bureauet har ikke noget bud på, hvornår man igen vil få adgang til systemerne, ligesom Ritzau ikke oplyser hvad der er årsagen til angrebet.

Læs også: TDC-ejede Dansk Kabel TV ramt af cyberangreb: Hackere tvang sig adgang til sms-system
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Cyber Briefing

Én gang om måneden leverer Computerworld Event et 30 minutters Cyber Briefing, hvor du får overblik over de mest aktuelle angreb, største trusler og tendenser samt giver dig gode råd, der kan implementeres direkte i din it-sikkerhedsafdeling. Tema: Hvor står Danmark i forhold truslen fra DDoS?

22. marts 2023 | Læs mere


Datadrevet forretning 2023

Gennem inspirerende oplæg fra personer, der – på egne eller andres vegne – har formået at udnytte data til at sikre en kant til konkurrenterne, bliver du inspireret til, hvordan din organisation kan lykkes med at høste gevinsterne gennem målrettet investering i databaseret innovation og udvikling og om, hvordan man i praksis spotter potentialet i og værdien af data.

23. marts 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

28. marts 2023 | Læs mere