Artikel top billede

Dansk nyhedsbureau ramt af hacker-angreb: “Der ser ud til at være tale om et professionelt angreb”

Det danske nyhedsbureau Ritzau er tirsdag blevet ramt af et hackerangreb, der forhindrer selskabet adgang til it-systemer og telefoner.

Natten til tirsdag er det danske nyhedsbureau Ritzau blevet ramt af et hackerangreb.

Angrbet betyder, at Ritzau ikke har adgang til sine interne it-systemer og har derfor været tvunget til, at lukke ned for sine servere.

Det skriver Politiken og en række andre danske medier.

Læs også: Derfor er hackerne så glade for ransomware: Mere end en fjerdedel af ofrene betaler løsesum

Ritzau er Danmarks største nyhedsbureau og leverer nyheder til en lang række danske medier. Men det er altså ikke muligt for selskabet efter man er blevet ramt af angrebet.

"Ritzau har været udsat for et hackerangreb tidligt i morges. Der ser ud til at være tale om et professionelt angreb. Vi har nu valgt at lukke ned for alle vores servere, fordi vi var usikre på, hvor stor skade angrebet kunne udvirke," udtaler Ritzaus administrerende direktør Lars Vesterløkke i en skriftlig kommentar ifølge avisen.

Bureauet har ikke noget bud på, hvornår man igen vil få adgang til systemerne, ligesom Ritzau ikke oplyser hvad der er årsagen til angrebet.

Læs også: TDC-ejede Dansk Kabel TV ramt af cyberangreb: Hackere tvang sig adgang til sms-system
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere