Derfor er hackerne så glade for ransomware: Mere end en fjerdedel af ofrene betaler løsesum

Mere end en fjerdedel af de virksomheder, der rammes af et ransomware-angreb, ender med at betale løsesum til hackerne. Og det er ikke småpenge, som vi taler om.

Men end hver fjerde af de organisationer, der bliver ramt af ransomware-angreb, ender med at betale hackerne løsesum for igen at få adgang til deres systemer.

Sådan lyder konklusionen i en global undersøgelse, som it-sikkerhedsselskabet Crowdstrike så bag med deltagelse af flere tusind it-sikkerhedsansvarlige og it-beslutningstagere fra hele verden.

Hele 27 procent af de adspurgte meddeler, at den organisation, som de arbejder for, har betalt løsepenge til hackerne for igen at få adgang til deres systemer.

Det er et højt tal, når man tager i betragtning, at både politi og it-sikkerhedsselskaber ret enslydende slår på tromme for, at man ikke skal give efter overfor hackerne, så de får, hvad de forlanger.

Ikke desto mindre vurderer mange organisationer altså angiveligt, at det i sidste ende er både billigst, nemmest og hurtigst at betale hackerne for at kunne komme videre i en fart.

Rundspørgen fra Crowdstrike viser også, at det nok er en relativt lukrativt affære at være ransomware-hacker.

Her lyder det nemlig, at det gennemsnitlige beløb, som ofrene betaler for igen at få adgang til deres systemer, er godt en million dollar.

Mere end 75 procent af de adspurgte peger i rundspørgen på, at det er et wakeup call at blive ramt af et ransomware-angreb. Så mange har nemlig oplevet, at deres organisation i kølvandet på et hackerangreb har opgraderet it-sikkerhed og infrastruktur og lignende for at undgå at blive ramt igen.

Du kan læse mere om undersøgelsen hos Crowdstrike her.

Læs også:

Konklusion: Garmin har betalt hackere millioner af kroner for at komme fri af ransomware

Antallet af ransomware-angreb mod virksomheder eksploderer: 2020 bliver rekordår

Spiludvikleren bag Street Fighter ramt af ransomware-angreb: Hackere stjæler data på op mod 350.000 brugere

Blue Water Shipping ramt af stort hacker-angreb: Har lukket ned for it-systemer og hjemmesiden

Canon ramt af kæmpe ransonware-angreb: Adskillige systemer og services ramt
mest debatterede artikler

Premium
Grundfos fyrer to-cifret antal it-medarbejdere i stor omstrukturering
Den store fyringsrunde i Grundfos i september har fået konsekvenser for selskabets it-afdeling, der bliver beskåret. Et to-cifret antal it-medarbejdere er blevet opsagt.
Computerworld
Stein Bagger gør comeback i ny branche: "De lignede et mafiahold, førte sig frem som nyrige og plaprede løs om urealistiske drømme"
Stein Bagger har skiftet navn og fører sig nu frem i store biler i en helt ny branche, skriver en dansk avis.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Kan Microsoft 365 styrke sikkerheden på hjemmearbejdspladsen?
Microsoft 365 er både Officeapplikationer og produktivitet – men også meget mere end det! Med Microsoft 365 får du faktisk adgang til en lang række sikkerhedsydelser, der kan øge modstandsdygtigheden i tilfælde af cyberangreb. Mange af tjenesterne er særligt velegnede til at styrke sikkerheden, når medarbejderne arbejder hjemmefra. Samtidig gør Microsoft 365 det lettere at sikre adgangen til virksomhedens systemer, beskytte kundedata og forebygger, opsporer og automatiserer reaktioner på avancerede trusler. Microsoft 365 tilbyder over 50 forskellige sikkerhedsydelser, og denne guide er skrevet med henblik på at øge forståelsen for, hvordan de fungerer og kan være med til at optimere sikkerheden i din virksomhed.