Derfor er hackerne så glade for ransomware: Mere end en fjerdedel af ofrene betaler løsesum

Mere end en fjerdedel af de virksomheder, der rammes af et ransomware-angreb, ender med at betale løsesum til hackerne. Og det er ikke småpenge, som vi taler om.

Men end hver fjerde af de organisationer, der bliver ramt af ransomware-angreb, ender med at betale hackerne løsesum for igen at få adgang til deres systemer.

Sådan lyder konklusionen i en global undersøgelse, som it-sikkerhedsselskabet Crowdstrike så bag med deltagelse af flere tusind it-sikkerhedsansvarlige og it-beslutningstagere fra hele verden.

Hele 27 procent af de adspurgte meddeler, at den organisation, som de arbejder for, har betalt løsepenge til hackerne for igen at få adgang til deres systemer.

Det er et højt tal, når man tager i betragtning, at både politi og it-sikkerhedsselskaber ret enslydende slår på tromme for, at man ikke skal give efter overfor hackerne, så de får, hvad de forlanger.

Ikke desto mindre vurderer mange organisationer altså angiveligt, at det i sidste ende er både billigst, nemmest og hurtigst at betale hackerne for at kunne komme videre i en fart.

Rundspørgen fra Crowdstrike viser også, at det nok er en relativt lukrativt affære at være ransomware-hacker.

Her lyder det nemlig, at det gennemsnitlige beløb, som ofrene betaler for igen at få adgang til deres systemer, er godt en million dollar.

Mere end 75 procent af de adspurgte peger i rundspørgen på, at det er et wakeup call at blive ramt af et ransomware-angreb. Så mange har nemlig oplevet, at deres organisation i kølvandet på et hackerangreb har opgraderet it-sikkerhed og infrastruktur og lignende for at undgå at blive ramt igen.

Du kan læse mere om undersøgelsen hos Crowdstrike her.

Læs også:

Konklusion: Garmin har betalt hackere millioner af kroner for at komme fri af ransomware

Antallet af ransomware-angreb mod virksomheder eksploderer: 2020 bliver rekordår

Spiludvikleren bag Street Fighter ramt af ransomware-angreb: Hackere stjæler data på op mod 350.000 brugere

Blue Water Shipping ramt af stort hacker-angreb: Har lukket ned for it-systemer og hjemmesiden

Canon ramt af kæmpe ransonware-angreb: Adskillige systemer og services ramt
Premium
IBM sætter flere navne på topledelsen for sit nye selskab 'NewCo'
Der er blevet sat navne på flere af de aboslutte topposter i IBM's nye driftsselskab, NewCo. Ind til videre fisker IBM inden for egne rækker.
Computerworld
Trump bønfalder Helle Thorning: Giv mig min Facebook-konto tilbage
Facebooks tilsynsråd, der har Helle Thorning-Schmidt i spidsen, har modtaget en erklæring fra Donald Trump, som ønsker at få genoprettet adgangen til sin Facebook og Instagram-konto.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
IBM Danmark trækker tilbud om frivillige fratrædelser tilbage for stort antal ansatte: "IBM har taget røven på sine ansatte"
Som led i IBM Danmarks store fyringsrunde fik 130 ansatte grønt lys til at forlade selskabet på en frivillig fratrædelsesordning. Men nu har IBM Danmark trukket det oprindelige tilbud tilbage for størstedelen af de ansatte.
White paper
Har du både dine applikationer og dit hoved i skyen?
Kan du nikke ja til en eller flere af disse situationer? • I bruger mange cloud-applikationer • I logger ind fra flere lokationer • I logger ind fra flere forskellige typer af devices Så kan du få stort udbytte af at læse dette whitepaper … Hver dag tilgår, navigerer og arbejder jeres medarbejdere i de applikationer, I har liggende i ”skyen”. Antallet af cloud-baserede applikationer stiger eksplosivt, så hvordan sikrer I ADGANGEN til dem og til de data, som applikationerne indeholder? Vel at mærke uden at gå på kompromis med BRUGERVENLIGHEDEN? Løsningen er Access Management, som er hovedtemaet for dette whitepaper.