Derfor er hackerne så glade for ransomware: Mere end en fjerdedel af ofrene betaler løsesum

Mere end en fjerdedel af de virksomheder, der rammes af et ransomware-angreb, ender med at betale løsesum til hackerne. Og det er ikke småpenge, som vi taler om.

Men end hver fjerde af de organisationer, der bliver ramt af ransomware-angreb, ender med at betale hackerne løsesum for igen at få adgang til deres systemer.

Sådan lyder konklusionen i en global undersøgelse, som it-sikkerhedsselskabet Crowdstrike så bag med deltagelse af flere tusind it-sikkerhedsansvarlige og it-beslutningstagere fra hele verden.

Hele 27 procent af de adspurgte meddeler, at den organisation, som de arbejder for, har betalt løsepenge til hackerne for igen at få adgang til deres systemer.

Det er et højt tal, når man tager i betragtning, at både politi og it-sikkerhedsselskaber ret enslydende slår på tromme for, at man ikke skal give efter overfor hackerne, så de får, hvad de forlanger.

Ikke desto mindre vurderer mange organisationer altså angiveligt, at det i sidste ende er både billigst, nemmest og hurtigst at betale hackerne for at kunne komme videre i en fart.

Rundspørgen fra Crowdstrike viser også, at det nok er en relativt lukrativt affære at være ransomware-hacker.

Her lyder det nemlig, at det gennemsnitlige beløb, som ofrene betaler for igen at få adgang til deres systemer, er godt en million dollar.

Mere end 75 procent af de adspurgte peger i rundspørgen på, at det er et wakeup call at blive ramt af et ransomware-angreb. Så mange har nemlig oplevet, at deres organisation i kølvandet på et hackerangreb har opgraderet it-sikkerhed og infrastruktur og lignende for at undgå at blive ramt igen.

Du kan læse mere om undersøgelsen hos Crowdstrike her.

Læs også:

Konklusion: Garmin har betalt hackere millioner af kroner for at komme fri af ransomware

Antallet af ransomware-angreb mod virksomheder eksploderer: 2020 bliver rekordår

Spiludvikleren bag Street Fighter ramt af ransomware-angreb: Hackere stjæler data på op mod 350.000 brugere

Blue Water Shipping ramt af stort hacker-angreb: Har lukket ned for it-systemer og hjemmesiden

Canon ramt af kæmpe ransonware-angreb: Adskillige systemer og services ramt

Premium
Fremtiden har aldrig set mere usikker ud for Intel: Her er det, der kan redde – og dødsdømme chip-kæmpen
Computerviews: Intels nyslåede topchef Pat Gelsinger står overfor en stribe rigtig svære beslutninger. Hvis han ikke træder varsomt, vil chip-giganten sandsynligvis sygne hen.
Computerworld
Denne malware er den største trussel mod din virksomhed lige nu
Den mest aktive malware i verden sniger sig ind, og at svært at gøre nøget ved. Se her hvordan du tager dine forholdsregler.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Microsoft i kæmpe dansk satsning - åbner tre store datacentre i Danmark
Microsoft lancerer kæmpe satsning fra hovedkvarteret i Lyngby. Selskabet åbner tre store bæredygtige datacentre på Sjælland.
White paper
Optimér produktiviteten og lad din printer følge med ud i skyen
De fleste virksomheder investerer betydelige beløb i den digitale transformationsproces, men skriver alligevel dokumenter ud som aldrig før, og medarbejdere opfatter decideret print som en forudsætning for at kunne arbejde effektivt. Alligevel er virksomhedens printstruktur ofte et systemmæssigt stedbarn, der er sammenstykket af mange forskellige enheder og platforme – hvilket skaber forvirring og betydeligt tidsspilde. Print passer heller helt ind i hverken den eksisterende digitale infrastruktur eller i den cloudbaserede infrastruktur, virksomheden sigter mod. Det udfordrer både sikkerhed, produktivitet og digital strategi som hele. I denne hvidbog kan du læse om udfordringerne og om, hvordan du håndterer dem mest effektivt som et led i den digitale transformationsproces.