Facebook køber endnu et selskab i stort milliardopkøb

Den sociale mediegiganten Facebook har købt kundeservice-selskabet Kustomer i en større milliardhandel.

Efter adskillige opkøb af en række konkurrenter som Instagram og WhatsApp er verdens største sociale medie Facebook nu klar med endu et.

Denne gang er det kundeservice-platformen Kunstomer, som Facebook netop har købt.

Tanken bag opkøbet er, at flere virksomheder i dag bruger Facebooks platforme til at kommunikere med sine kunder, og derfor har man købt den amerikanske kundeservice-virksomhed.

"Vi er vidne til et skifte hvor mere end 175 millioner mennesker hver dag kontakter virksomheder gennem WhatsApp. Tallet er voksende og beskeder giver en bedre kundeservice og driver salget for mange virksomheder," skriver Vice President for annoncer og virksomhedsprodukter hos Facebook, Dave Levy i et blogindlæg.

Læs også: Nu kræver Frankrig at it-giganterne betaler ny digital skat

Anslået pris på en milliard dollar
Parterne oplyser ikke hvad prisen for handlen er, men ifølge den amerikanske erhvervsavis The Wall Street Journal, så har Kustomer en værdi på omkring en milliard dollar.

Det svarer til godt 6,2 milliarder danske kroner, som Facebook altså angiveligt har betalt for sit seneste opkøb.

I sit blogindlæg annoncerer Facebook samtidig en række integrationer mellem det nye selskab og Facebooks beskedtjenester WhatsApp og Messenger.

Læs også: Bill Gates, Jeff Bezos og Chuck Robbins: Sådan reagerer amerikanske tech-bosser på USA's nye præsident
Premium
IBM fortsætter offensiv opkøbsstrategi: Køber en af de største og ældste multicloud-leverandører i USA
IBM opkøber cloud-virksomheden MSP Taos. Det er blot det seneste opkøb fra IBM i jagten på de store cloud-giganter og falder i tråd med IBM's offensive hybrid cloud-strategi.
Computerworld
IBM vinder millionaftale om nyt toldsystem
Skatteforvaltningen har tegnet en tiårig kontrakt IBM om levering af det sidste it-system til i en omfattende systemudskiftning i toldsystemerne og som først forventes afsluttet i 2025. Se alle detaljerne her.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Microsoft i kæmpe dansk satsning - åbner tre store datacentre i Danmark
Microsoft lancerer kæmpe satsning fra hovedkvarteret i Lyngby. Selskabet åbner tre store bæredygtige datacentre på Sjælland.
White paper
Sådan kan du arbejde effektivt uanset tid, sted og type af enhed
Hvad nu hvis dit arbejde, din information, dine processer og teknologien bag ved, var organiseret på en måde så det passede til din organisation – alt sammen guidet af en intelligent udgave af det digitale arbejdsrum? Det er visionen bag Atea og Citrix´s samarbejde med digital workspace – en smartere og mere effektiv måde at arbejde på. I dette whitetpaper kan du derfor læse om, hvordan du kan skabe et mere effektivt og brugervenligt arbejdsrum uanset tid, sted og enhed. En løsning der på en gang er både enkel og som sætter brugeren i centrum.