Artikel top billede

Nu kræver Frankrig at it-giganterne betaler ny digital skat

It-giganter som Facebook og Amazon skal i Frankrig betale en ny helt digital skat, og de første opkrævninger er allerede blevet sendt ud.

Nu har Frankrigs Finansministerie udsendt de første skatteopkrævninger til de store it-virksomheder, der fra december skal betale landets nye digitale skat.

Det oplyser ministeriet onsdag ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Politikerne godkendte allerede den omstridte digitale skat i 2019, men Frankrig valgte man at udskyde de første indkrævning af skatten, fordi man håbede at OECD-medlemslandene vil kunne nå til enighed om nye internationale skatteregler.

Læs også: Trods amerikansk vrede: Nu godkender franske politikere omstridt it-skat - 30 it-giganter er i skudlinjen

OECD-forhandlinger udskudt

Forhandlingerne om de nye skatteregler er dog i OECD blever udskudt til 2021.

De franske myndigheder meddelte dog også tidligere på året, at skatten vil blive indkrævet til december, hvis forhandlingerne i OECD ikke vil få resultater.

”Virksomheder der skal betale skatten har modtaget deres varsel om, at de ska betale skatten for 2020,” lyder det ifølge Reuters fra det franske Finansministerie

Den franske skat betyder, at digitale tjenester fra selskaber med en omsætning på over 25 millioner euro i Frankrig og en global omsætning på over 750 millioner euro vil blive pålagt at skulle betale en skat på 3 procent af deres omsætning i Frankrig.

Både Facebook og Amazon meddeler ifølge Reuters, at de har modtaget regningen og, at selskaberne har tænkt sig at betale den.

Læs også: Macron presser USA: “De digitale giganter er asociale og bidrager ikke til fællesskabet”
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere