Artikel top billede

Nu kræver Frankrig at it-giganterne betaler ny digital skat

It-giganter som Facebook og Amazon skal i Frankrig betale en ny helt digital skat, og de første opkrævninger er allerede blevet sendt ud.

Nu har Frankrigs Finansministerie udsendt de første skatteopkrævninger til de store it-virksomheder, der fra december skal betale landets nye digitale skat.

Det oplyser ministeriet onsdag ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Politikerne godkendte allerede den omstridte digitale skat i 2019, men Frankrig valgte man at udskyde de første indkrævning af skatten, fordi man håbede at OECD-medlemslandene vil kunne nå til enighed om nye internationale skatteregler.

Læs også: Trods amerikansk vrede: Nu godkender franske politikere omstridt it-skat - 30 it-giganter er i skudlinjen

OECD-forhandlinger udskudt

Forhandlingerne om de nye skatteregler er dog i OECD blever udskudt til 2021.

De franske myndigheder meddelte dog også tidligere på året, at skatten vil blive indkrævet til december, hvis forhandlingerne i OECD ikke vil få resultater.

”Virksomheder der skal betale skatten har modtaget deres varsel om, at de ska betale skatten for 2020,” lyder det ifølge Reuters fra det franske Finansministerie

Den franske skat betyder, at digitale tjenester fra selskaber med en omsætning på over 25 millioner euro i Frankrig og en global omsætning på over 750 millioner euro vil blive pålagt at skulle betale en skat på 3 procent af deres omsætning i Frankrig.

Både Facebook og Amazon meddeler ifølge Reuters, at de har modtaget regningen og, at selskaberne har tænkt sig at betale den.

Læs også: Macron presser USA: “De digitale giganter er asociale og bidrager ikke til fællesskabet”
IT-JOB
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Byg digitale løsninger omkring dit kerneprodukt og styrk konkurrenceevnen

Stadig flere virksomheder tænker digitale løsninger ind i deres samlede produktportefølje. De sælger ikke ”kun” komponenter og fysiske produkter, men styrker det samlede produktkatalog med services, der f.eks. giver indsigt i ydeevne og udnyttelse af enhederne – og som gør vedligehold langt mere kosteffektivt og rettidigt. Derfor sætter vi fokus på, hvordan du bygger eller optimerer cloudbaserede løsninger, der komplementerer dit kerneprodukt.

21. marts 2023 | Læs mere


Computerworld Cyber Briefing

Én gang om måneden leverer Computerworld Event et 30 minutters Cyber Briefing, hvor du får overblik over de mest aktuelle angreb, største trusler og tendenser samt giver dig gode råd, der kan implementeres direkte i din it-sikkerhedsafdeling. Tema: Hvor står Danmark i forhold truslen fra DDoS?

22. marts 2023 | Læs mere


Datadrevet forretning 2023

Gennem inspirerende oplæg fra personer, der – på egne eller andres vegne – har formået at udnytte data til at sikre en kant til konkurrenterne, bliver du inspireret til, hvordan din organisation kan lykkes med at høste gevinsterne gennem målrettet investering i databaseret innovation og udvikling og om, hvordan man i praksis spotter potentialet i og værdien af data.

23. marts 2023 | Læs mere