Artikel top billede

Nu kræver Frankrig at it-giganterne betaler ny digital skat

It-giganter som Facebook og Amazon skal i Frankrig betale en ny helt digital skat, og de første opkrævninger er allerede blevet sendt ud.

Nu har Frankrigs Finansministerie udsendt de første skatteopkrævninger til de store it-virksomheder, der fra december skal betale landets nye digitale skat.

Det oplyser ministeriet onsdag ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Politikerne godkendte allerede den omstridte digitale skat i 2019, men Frankrig valgte man at udskyde de første indkrævning af skatten, fordi man håbede at OECD-medlemslandene vil kunne nå til enighed om nye internationale skatteregler.

Læs også: Trods amerikansk vrede: Nu godkender franske politikere omstridt it-skat - 30 it-giganter er i skudlinjen

OECD-forhandlinger udskudt

Forhandlingerne om de nye skatteregler er dog i OECD blever udskudt til 2021.

De franske myndigheder meddelte dog også tidligere på året, at skatten vil blive indkrævet til december, hvis forhandlingerne i OECD ikke vil få resultater.

”Virksomheder der skal betale skatten har modtaget deres varsel om, at de ska betale skatten for 2020,” lyder det ifølge Reuters fra det franske Finansministerie

Den franske skat betyder, at digitale tjenester fra selskaber med en omsætning på over 25 millioner euro i Frankrig og en global omsætning på over 750 millioner euro vil blive pålagt at skulle betale en skat på 3 procent af deres omsætning i Frankrig.

Både Facebook og Amazon meddeler ifølge Reuters, at de har modtaget regningen og, at selskaberne har tænkt sig at betale den.

Læs også: Macron presser USA: “De digitale giganter er asociale og bidrager ikke til fællesskabet”
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere