Kørekort-app sætter download-rekord: Blev hentet over en halv million gange det første døgn - se de første download-tal her

På et enkelt døgn blev den nye kørekort-app hentet over en halv million gange, viser download-tal fra Digitaliseringsstyrelsen.

Premium Kun for abonnenter
Denne Premium-artikel er normalt kun for abonnenter

Men vi har valgt at låse den op for at give dig et eksempel på den omfattende viden og de artikler, som du har adgang til som Computerworld Premium-abonnent.

Tak, lad mig læse den OK, fortæl mig mere om Premium

Det får du i artiklen

  • Tjek download-tallene for det digitale kørekort
  • Hvilken rekord kørekortet har slået
  • Se kommentaren fra transportministeren
362
2 min
Da klokken slog midnat 24. november åbnede Digitaliseringsstyrelsen for, at danskere kunne hente den nye kørekort-app på deres telefon.

Det resulterede i en enorm trafik.

Bare seks dage senere, ved midnat 29. november, var appen nemlig hentet 737.215 gange.

Alene på det første døgn var appen, der omdanner det fysiske kørekort til en virtuel kopi, blevet downloadet 525.781 gange.

Med over en halv million downloads på et enkelt døgn sætter kørekorts-appen ny rekord for antal downloads for en offentlige app.

Det oplyser Digitaliseringsstyrelsen til Computerworld.

"Det digitale kørekort har fået en meget varm velkomst, langt over en halv million har allerede hentet den nye app. Det viser tydeligt, at der i befolkningen er efterspørgsel efter et digitalt alternativ til det fysiske kørekort," lyder det i en kommentar fra transportminister Benny Engelbrecht (S).

Den voldsomme trafik for den nye app i de første dage var så voldsom, at det gik ud over muligheden for at oprette det digitale kørekort.

Således var app'en lagt ned i flere perioder på lanceringsdagen.

Læs også: Prøvekørt: Det nye digitale kørekort overrasker positivt med et lille strejf af magi

Fra 24. november blev der åbnet op for download af den nye kørekort-app via Apples App Store og Google Play.

Med det digitale kørekort kan du lade dit fysiske kørekort blive derhjemme, og i stedet tage dit kørekort med på mobilen.

Det gælder dog, at det virtuelle kørekort kun kan bruges i Danmark og altså ikke er gyldige i udlandet.

Det er den danske afdeling af norske Visma Consulting, der er leverandør på appen. Visma vandt i 2019 opgaven via et SKI-udbud på rammeaftalen SKI 02.17.

Formelt set er kørekortet udviklet af Digitaliseringsstyrelsen i samarbejde med Transport- og Boligministeriet, Færdselsstyrelsen, Justitsministeriet og Rigspolitiet.

Du kan læse mere om, hvad det kræver at få fat det virtuelle kørekort her: I dag kan du downloade det digitale kørekort: Her er hvad det kræver


Kunne du lide, hvad du netop har læst?

Artiklen er en del af Computerworld Premium

Med Premium får du adgang til eksklusivt indhold for abonnenter

Se mere Premium indhold

Med Computerworld Premium får du

Øget indsigt i it og digitalisering. Premium klæder dig på til at træffe bedre beslutninger.

Et konkret overblik over it-markedet, nye tendenser samt konkrete råd og erfaringer fra danske beslutningstagere.

Råd og erfaringer fra danske CIO'er, analytikere og it-beslutningstagere. Samlet i 10-15 unikke artikler hver uge.

Eksklusivt Premium-indhold for abonnenter


Premium
IBM fortsætter offensiv opkøbsstrategi: Køber en af de største og ældste multicloud-leverandører i USA
IBM opkøber cloud-virksomheden MSP Taos. Det er blot det seneste opkøb fra IBM i jagten på de store cloud-giganter og falder i tråd med IBM's offensive hybrid cloud-strategi.
Computerworld
IBM vinder millionaftale om nyt toldsystem
Skatteforvaltningen har tegnet en tiårig kontrakt IBM om levering af det sidste it-system til i en omfattende systemudskiftning i toldsystemerne og som først forventes afsluttet i 2025. Se alle detaljerne her.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Microsoft i kæmpe dansk satsning - åbner tre store datacentre i Danmark
Microsoft lancerer kæmpe satsning fra hovedkvarteret i Lyngby. Selskabet åbner tre store bæredygtige datacentre på Sjælland.
White paper
Overser du muligheder for at optimere din Dynamics-investering?
Der er omfattende og ofte oversete muligheder for at understøtte centrale forretningsprocesser med Dynamics 365 Finance & Operations. For eksempel i form af fuld EDI-integration, som optimerer logistik og forsyning. Eller ved at automatisere håndteringen af konsignation eller centrale processer vedrørende elektronisk dokumentflow og dropshipping. Læs mere i dette whitepaper, der også går i dybden med fire konkrete cases.