Artikel top billede

(Foto: Libra)

Kryptovalutaen med Facebook-rødder Libra skifter navn: Vil tage afstand til det sociale medie

Organisationen bag Facebooks kryptovaluta, vil tage navneforandring. Selve valutaen bliver også omdøbt med en måned til lanceringen.

Den af Facebook medstiftede og omdiskuterede kryptovaluta, libra, får sig et nyt navn i et træk, der skal give valutaen mere ’organisatorisk uafhængighed’.

Det skriver netmediet The Verge.

Organisationen bag valutaen ’The Libra Association’, som blandt andet tæller den sociale mediegigant som medlem, men også en stribe andre virksomheder, omdøber nu valutaen til ’diem dollar’ i en meddelelse, hvor Facebook end ikke nævnes ved navn.

Selve organisationen tager også navneforandring og hedder nu blot ’Diem’og har fortsat sit hovedkvarter i Schweiz.

Siden Libra-projektet blev annonaceret har flere af de deltagerne virksomheder trukket sig ud, heriblandt betalingsmastodonter som Paypal, Visa, Mastercard og Stripe.

Trækket kommer omfattende kritik af netop kryptovalutaens forhold til det sociale medie, hvor valutaen har mødt modstand fra både lande, banker og myndigheder. EU har blandt andet udelukket libra fra det europæiske marked på grund af tvivl og usikkerhed.

Selve valutaen skulle ifølge Financial Times være lige på trapperne, med en debut planlagt en gang i næste måned.

Læs også: Facebook på trapperne med sin kryptovaluta libra: Bliver lanceret til januar
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere


Digitale forretningsprocesser 2023

Virksomhedens digitale processer er fuldkommen afgørende for, hvor hurtigt du kan transformere forretningen, udvikle nye forretningsmuligheder skabe overblik og rapportere effektivt, hurtigt og retvisende. Samtidig er de digitale processer – i tæt samspil med dine systemløsninger – afgørende for samarbejdet med partnere og leverandører – og for den oplevelse og værdiskabelse, du tilbyder ansatte og kunder. Herunder for ambitionerne om at skabe og tilpasse de muligheder, der karakteriserer en moderne arbejdsplads.

18. april 2023 | Læs mere


Digital bæredygtighed - den grønne transformation er over os

Kom med, når vi i giver et overblik over, hvordan nogle af de mest innovative it-selskaber går til bæredygtighed som forretningsområde - og hvorfor de har valgt at sætte ind på netop bæredygtighed som område. Du får også indblik i, hvordan innovative virksomheder udvikler teknologier direkte rettet mod øget bæredygtighed - og inspiration til, hvordan du selv kan komme videre med bæredygtigheden og blive en del af det spirende kæmpemarked for bæredygtighed - en af verdens for tiden tungeste dagsordener.

25. april 2023 | Læs mere