Artikel top billede

Kryptovalutaen med Facebook-rødder Libra skifter navn: Vil tage afstand til det sociale medie

Organisationen bag Facebooks kryptovaluta, vil tage navneforandring. Selve valutaen bliver også omdøbt med en måned til lanceringen.

Den af Facebook medstiftede og omdiskuterede kryptovaluta, libra, får sig et nyt navn i et træk, der skal give valutaen mere ’organisatorisk uafhængighed’.

Det skriver netmediet The Verge.

Organisationen bag valutaen ’The Libra Association’, som blandt andet tæller den sociale mediegigant som medlem, men også en stribe andre virksomheder, omdøber nu valutaen til ’diem dollar’ i en meddelelse, hvor Facebook end ikke nævnes ved navn.

Selve organisationen tager også navneforandring og hedder nu blot ’Diem’og har fortsat sit hovedkvarter i Schweiz.

Siden Libra-projektet blev annonaceret har flere af de deltagerne virksomheder trukket sig ud, heriblandt betalingsmastodonter som Paypal, Visa, Mastercard og Stripe.

Trækket kommer omfattende kritik af netop kryptovalutaens forhold til det sociale medie, hvor valutaen har mødt modstand fra både lande, banker og myndigheder. EU har blandt andet udelukket libra fra det europæiske marked på grund af tvivl og usikkerhed.

Selve valutaen skulle ifølge Financial Times være lige på trapperne, med en debut planlagt en gang i næste måned.

Læs også: Facebook på trapperne med sin kryptovaluta libra: Bliver lanceret til januar
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere