Facebook på trapperne med sin kryptovaluta libra: Bliver lanceret til januar

Facebook gør klar til at lancere sin egen kryptovaluta, Libra, allerede i januar. Efter massiv kritik og modvind har Facebook dog nedgraderet planerne væsentligt.

Efter lang ventetid og forberedelse er Facebook lige på trapperne med sin egen kryptovaluta, libra.

Selskabet planlægger at lancere kryptovalutaen om godt en måned, nemlig til januar, skriver Financial Times, der citerer tre unavngivne kilder.

Det kommer til at ske i en voldsomt nedgraderet version i forhold til de oprindelige planer, der pegede i retning af, at Facebook og Libra Assocation ville udsende digitale versioner af en række valutaer.

Istedet vil Facebook nu ifølge avisen udsende en enkelt mønt med nøjagtigt samme værdi som en amerikansk dollar.

Facebook har tidligere rykket datoen for lanceringen, i det det oprindeligt var planen, at libra skulle udsendes i sommer. Senere blev datoen ændret til oktober, og altså nu til januar.

Facebooks planer har tidligere været i ret hård modvind fra lande, banker og myndigheder, og EU har blandt andet udelukket libra fra det europæiske marked på grund af tvivl og usikkerhed.

Det kan du læse mere om her: EU slår fast: Facebooks kryptovaluta skal fortsat holdes ude af det europæiske marked

Organisationen bag valutaen - Libra Association med hovedkvarter i Geneve i Schweiz - har i årets løb oplevet mandefald, i det en række store af de stiftende selskaber har sagt farvel og tak.

De tæller selskaber som PayPal, Mastercard, Vodafone og eBay.

Det kan du læse mere om her: Facebooks digitale valutaprojekt har mistet en fjerdedel af støtterne

Læs også:

Facebook ændrer planerne for kryptovaluta-projektet Libra efter strid modvind

Betalingsgiganter forlader Facebooks digitale valutaprojekt

EU frygter konsekvenser af Facebooks nye kryptovaluta: Ny lovgivning på vej over hele EU

Nationalbanken tvivler på at Facebooks omstridte kryptovaluta får stor udbredelse i Danmark
Premium
Sådan har Matas fået den digitale tilstedeværelse til at eksplodere på tre år
Matas er på få år strøget ind som et af de fem mest kendte, danske brands på nettet. Det er sket gennem en ambitiøs strategi, fortæller ecommerce-direktør Brian Andersen til Computerworld.
Computerworld
Biden sender skjult besked til kode-folket: "Hvis du læser dette, har vi brug for din hjælp”
En stående invitation er blevet opdaget i kildekoden på Det Hvide Hus' hjemmeside. Men den er kun til de eksperter, der selv kan finde den.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
White paper
IDC Nordic Cloud Survey 2020
IDC Nordic Cloud survey blev gennemført i efteråret 2020 med over 200 deltagende virksomheder. Det viser at multicloud er fremtidens løsning for digital infrastruktur blandt nordiske virksomheder. Det skyldes blandt andet en stigende interesse for private cloud løsninger til edge computing og innovation. Samtidig er det tydeligt at hvor de fleste virksomheder før enten brugte public cloud eller private cloud er fremtidens løsning multicloud.