HPE dropper Silicon Valley som hovedby efter 81 år - flytter sit kæmpe hovedkvarter 3.000 kilometer væk

Bill Hewlett og David Packard grundlagde med HP det, der siden blev til Silicon Valley. Nu dropper HPE sit mangeårige hovedkvarter i Silicon Valley og flytter det hele mere end 3.000 kilometer væk.

Mægtige Hewlett Packard var om nogen det selskab, der grundlagde det erhvervseventyr, der siden hen kom til at hedde Silicon Valley.

Det skete helt tilbage i 1939, da Bill Hewlett og David Packard grundlagde selskabet i Palo Alto, da de i et lille værksted begyndte at bygge forskellige former for måleudstyr.

Selskabet har siden haft hovedkvarter i Silicon Valley, hvor de to grundlæggeres værksted på 367 Addison Avenue i dag kaldes for 'fødestedet for Silicon Valley.'

Men nu er det slut.

HPE har besluttet at forlade hjembyen San Jose i Silicon Valley som hovedby og trække sit store hovedkvarter helt ud af delstaten Californien.

HPE flytter i stedet nu hele sit hovedkvarter mere end 3.000 kilometer væk over på den anden af side af USA, hvor det nu vil slå sig ned i bydelen Spring lidt uden for Houston i Texas.

Her har HPE i en årrække haft sin største amerikanske afdeling, og selskabet har i et års tid været i gang med at bygge det, som topchef Antonio Neri kalder for et ‘state-of-the-art’-campus.

Antonio Neri peger på forretningens behov, muligheder for at spare penge samt medarbejdernes ønsker som de tre hovedårsager til, at HPE flytter HQ-adresse.

“Houston er et attraktivt område for rekruttering og fastholdelse af talent og et fantastisk sted at drive forretning,” lyder det fra topchefen.

Houston er USA’s fjerdestørste by, påpeger han. Og det i sig selv gør, at byen rummer muligheden for over tid at kunne ‘trække større diversitet ind i HPE’s rækker,’ lyder det fra topchefen.

Desuden forventer HPE, at flytningen vil kunne udløse betydelige besparelser. Disse midler kan istedet investeres i innovation og forretningsudvikling, lyder det fra Antonio Neri.

“Vi forlader ikke Silicon Valley, der som region er forbundet tæt til vores historie og arv. Vores San Jose-campus vil forblive en hub for teknologisk talent og innovation,” lyder det fra HPE-direktøren.

Flytningen af HPE’s hovedkvarter vil ske gradvist, og Antonio Neri meddeler, at det vil blive frivilligt for medarbejderne, om de vil flytte med.

“Der kommer ingen fyringer som følge af flytningen,” skriver han.

I Houston er der jubel og begejsting over beslutningen.

Guvernør Greg Abbot skriver i en meddelelse, at flytningen meget vel vil finde sted i begyndelsen af 2022.

Du kan læse hele Antonio Neris besked om flytningen her.

Læs også:

HPE's øverste chef afgiver løfte: Fra 2020 skal alle vores produkter køre som cloud-løsninger

Premium
Sådan har Matas fået den digitale tilstedeværelse til at eksplodere på tre år
Matas er på få år strøget ind som et af de fem mest kendte, danske brands på nettet. Det er sket gennem en ambitiøs strategi, fortæller ecommerce-direktør Brian Andersen til Computerworld.
Computerworld
Biden sender skjult besked til kode-folket: "Hvis du læser dette, har vi brug for din hjælp”
En stående invitation er blevet opdaget i kildekoden på Det Hvide Hus' hjemmeside. Men den er kun til de eksperter, der selv kan finde den.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
White paper
Sådan kan du arbejde effektivt uanset tid, sted og type af enhed
Hvad nu hvis dit arbejde, din information, dine processer og teknologien bag ved, var organiseret på en måde så det passede til din organisation – alt sammen guidet af en intelligent udgave af det digitale arbejdsrum? Det er visionen bag Atea og Citrix´s samarbejde med digital workspace – en smartere og mere effektiv måde at arbejde på. I dette whitetpaper kan du derfor læse om, hvordan du kan skabe et mere effektivt og brugervenligt arbejdsrum uanset tid, sted og enhed. En løsning der på en gang er både enkel og som sætter brugeren i centrum.