Artikel top billede

Her er prisen på det digitale sundhedskort: Bliver markant billigere end det digitale kørekort

I det nye år bliver det gule sundhedskort også tilgængeligt som en digital app. Men prisen bliver væsentlig lavere end det digitale kørekort, der har kostet godt 45 millioner kroner.

Det digitale kørekort blev en kæmpesucces, da det for få uger siden blev lanceret af Digitaliseringsstyrelsen.

I løbet af det første døgn efter lanceringen blev appen hentet mere end en halv million gange af danske mobilbrugere.

Til næste år er Digitaliseringsstyrelsen så klar med endnu et kort til din smartphone nemlig sundhedskortet. Det bliver dog til en noget lavere pris.

Læs mere her: Det digitale kørekort har kostet tocifret millionbeløb: "Jeg synes, det er givet godt ud"

Prisen for at få det lyserøde kort over på mobilen lød nemlig på 45 millioner kroner, og det har fået stor kritk fra flere sider. En kritik som Digitaliseringsstyrelsen dog har afvist.

”Selvom appen ser simpel ud på overfladen, så ligger der rigtig meget arbejde bagved. Jeg tror mange folk bare tænker på, hvor lang tid det vil tage dem at lave front-enden,” fortalte Adam Lebech, vicedirektør i Digitaliseringsstyrelsen til Computerworld.

Ifølge it-mediet Version2 kommer sundhedskortet i en ny selvstændig app, men alligevel bliver prisen markant lavere.

"Projektomkostningerne udgør 10 millioner kroner herunder cirka seks millioner kroner til udvikling af løsningen, cirka 2,7 millioner kroner til personaleudgifter i Digitaliseringsstyrelsen og cirka 1,3 millioner kroner til øvrige udgifter (herunder midler til sikkerhedsværktøjer og risikopulje)," lyder det fra Digitaliseringsstyrelsen i et skriftligt svar til mediet.

I interviewet med Computerworld forklarede Adam Lebech ligeledes, at prisen på det nye digitale sundhedskort ville blive markant lavere, fordi det vil blive muligt at genbruge store del af arkitekturen.

"Vi har med det digitale kørekort bygget en platform til flere kort, og det betyder, at vi kan sænke omkostningerne markant, når vi skal bygge fremtidige kort, fordi vi kan genbruge en stor del af arkitekturen. Helt konkret kan vi bygge det digitale sundhedskort til en fjerdedel af prisen på kørekortet,” sagde han.

Computerworld spurgte desuden Adam Lebech om danskerne kan forvente flere digitale kort i fremtiden. Det vil han dog ikke forholde sig til.

”Det eneste jeg kan sige lige nu er, at vi kun har indgået en aftale om at udvikle et digitalt Sundhedskortet,” sagde han onsdag til Computerworld.

Læs hele interviewet med Adam Lebech her:

Digitaliseringsstyrelsen afviser kritik af spritny kørekort-app til næsten 45 millioner kroner: Er første led i en wallet fra det offentlige