Artikel top billede

Det digitale kørekort har kostet tocifret millionbeløb: "Jeg synes, det er givet godt ud"

Fra tirsdag kan alle danske bilister hente den nye kørekorts app og dermed efterlade det fysiske kort derhjemme. Men det har ikke været nogen billig fornøjelse at gøre det lyserøde plastikkort digitalt.

Efter længere ventetid er det digitale kørekort nu klar. Fra tirsdag morgen kunne alle danskere downloade den nye app til deres smartphone.

Det er Digitaliseringsstyrelsen, der har fået udviklet appen og det har ikke været nogen billig fornøjelse.

Ifølge DR lyder prisen på 45 millioner kroner, som Visma Consulet har fået for at udvikle appen.

Men det tocifrede millionbeløber er givet godt ud, mener transportminister Benny Engelbrecht (S).

Det har kostet 45 millioner kroner at lave den her app. Er de penge godt givet ud, når man tænker på, det jo "bare" er et kørekort på mobiltelefonen?

"Jeg synes, det er givet godt ud i betragtning af, at vi har fået en sikker løsning for borgerne - men også for myndighederne," siger Benny Engelbrecht til DR.

Læs også: Prøvekørt: Det nye digitale kørekort overrasker positivt med et lille strejf af magi

Virker kun i Danmark

Den nye app kan hentes til både iPhones og Android-telefoner, og kræver at du har en iPhone 7 eller nyere, der kører iOS 13.2 eller nyere. Er du Android-bruger skal du have en Android-telefon med NFC og som kører Android 8.0 Oreo eller nyere.

Kortet er et af de første af sin slags i verden, og det betyder, at du kun kan bruge den digitale udgave over for politiet i Danmark.

Når det igen bliver aktuelt at pakke bilen for at køre syd på, så skal du altså fortsat huske plastikkortet.

Digitaliseringsstyrelsen har allerede annonceret, at danskerne kan se frem til at det gule sunhedskort også bliver digitalt.

Læs mere her: I dag kan du downloade det digitale kørekort: Her er hvad det kræver