Det digitale kørekort har kostet tocifret millionbeløb: "Jeg synes, det er givet godt ud"

Fra tirsdag kan alle danske bilister hente den nye kørekorts app og dermed efterlade det fysiske kort derhjemme. Men det har ikke været nogen billig fornøjelse at gøre det lyserøde plastikkort digitalt.

Efter længere ventetid er det digitale kørekort nu klar. Fra tirsdag morgen kunne alle danskere downloade den nye app til deres smartphone.

Det er Digitaliseringsstyrelsen, der har fået udviklet appen og det har ikke været nogen billig fornøjelse.

Ifølge DR lyder prisen på 45 millioner kroner, som Visma Consulet har fået for at udvikle appen.

Men det tocifrede millionbeløber er givet godt ud, mener transportminister Benny Engelbrecht (S).

Det har kostet 45 millioner kroner at lave den her app. Er de penge godt givet ud, når man tænker på, det jo "bare" er et kørekort på mobiltelefonen?

"Jeg synes, det er givet godt ud i betragtning af, at vi har fået en sikker løsning for borgerne - men også for myndighederne," siger Benny Engelbrecht til DR.

Læs også: Prøvekørt: Det nye digitale kørekort overrasker positivt med et lille strejf af magi

Virker kun i Danmark
Den nye app kan hentes til både iPhones og Android-telefoner, og kræver at du har en iPhone 7 eller nyere, der kører iOS 13.2 eller nyere. Er du Android-bruger skal du have en Android-telefon med NFC og som kører Android 8.0 Oreo eller nyere.

Kortet er et af de første af sin slags i verden, og det betyder, at du kun kan bruge den digitale udgave over for politiet i Danmark.

Når det igen bliver aktuelt at pakke bilen for at køre syd på, så skal du altså fortsat huske plastikkortet.

Digitaliseringsstyrelsen har allerede annonceret, at danskerne kan se frem til at det gule sunhedskort også bliver digitalt.

Læs mere her: I dag kan du downloade det digitale kørekort: Her er hvad det kræverPremium
Frank Rasmussen stopper som direktør for trafik-appen Hopper: "Jeg har valgt at træde af som direktør"
Telmore-stifteren Frank Rasmussen stopper som direktør for iværksætter-eventyret Hopper, som han grundlagde sammen med Atea-rigmanden Ib Kunøe.
Computerworld
Biden sender skjult besked til kode-folket: "Hvis du læser dette, har vi brug for din hjælp”
En stående invitation er blevet opdaget i kildekoden på Det Hvide Hus' hjemmeside. Men den er kun til de eksperter, der selv kan finde den.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
White paper
Ryk SAP-workloads i skyen – og tag alle de kendte fordele med
SAP-kunder verden over har gennem de seneste 15 år draget fordel af løsninger baseret på NetApps ONTAP-data management-platform. Herunder en mere sikker og stabil drift samt forenklet administration, hvilket er afgørende for at gennemføre projekter effektivt og for at reducere deres risikoprofil. Gennem de seneste år er det i høj grad også blevet muligt at rykke SAP-workloads i skyen, og det ønsker mange virksomheder rimeligvis at drage fordel af – men uden at sige farvel til mulighederne med NetApp ONTAP. I dette whitepaper stiller vi skarpt på mulighederne for at indarbejde NetApp Cloud Volumes ONTAP and Azure NetApp Files som del af en SAP-strategi baseret på Microsoft Azure.