Kinesiske Xiaomi overhaler Apple: Er nu verdens tredjestørste smartphone-producent

Smartphone-producenten Xiaomi overhaler Apple på markedsandele. Derved er det kinesiske selskab verdens tredjestørste producent af smartphones efter Samsung og Huawei. Derved rykker Apple ned på en fjerdeplads.

Apple er ikke længere verdens tredjestørste smartphone-producent

Det kinesiske selskab Xiaomi har netop overhalet Apple og sine iPhone på globale markedsandele.

Derved bytter de to selskaber plads på ranglisten over verdens største smartphone-producenter. Apple degraderes til en fjerdeplads, mens Xiaomi snupper tredjepladsen.

Det viser en ny rapport fra analysehuset Gartner.

I løbet af tredje kvartal af 2020 blev der solgt 366 millioner smartphones. Det er et fald på 5,7 procent i forhold til samme periode sidste år, skriver Gartner.

Hvis vi ser på det samlede tal fra tredje kvartal 2019 til tredje kvartal 2020 er salget faldet med 8,7 procent til 401 millioner solgte enheder.

I løbet af årets to første kvartaler var salget nede med 20 procent, men i løbet af tredje kvartal steg salget igen, da nedgangen lød på 5,7 procent.

"Forbrugerne begrænser deres udgifter, selvom nogle lockdown-betingelser er begyndt at blive bedre. Det globale smartphonesalg oplevede moderat vækst fra andet kvartal 2020 til tredje kvartal. Dette skyldtes indhentet efterspørgsel fra tidligere kvartaler,” siger Anshul Gupta, senior forskningsdirektør hos Gartner.

Læs også: Samsung indstillet på at opgive sine high-end smartphones: Vil satse på et andet produkt i stedet

Samsung sidder på 22 procent af markedet
Ved udgangen af tredje kvartal sidder Samsung med en samlet markedsandel på 22 procent.

Herefter kommer Huawei med en markedsandel på 14,1 procent, dernæst Xiaomi med 12,1 og Apple med 11,1.

På fjerdepladsen findes kinesiske OPPO med en andel på 8,2 procent.

Læs også: Huaweis kinesiske rivaler lugter blod midt i Huaweis krisePremium
Frank Rasmussen stopper som direktør for trafik-appen Hopper: "Jeg har valgt at træde af som direktør"
Telmore-stifteren Frank Rasmussen stopper som direktør for iværksætter-eventyret Hopper, som han grundlagde sammen med Atea-rigmanden Ib Kunøe.
Computerworld
Biden sender skjult besked til kode-folket: "Hvis du læser dette, har vi brug for din hjælp”
En stående invitation er blevet opdaget i kildekoden på Det Hvide Hus' hjemmeside. Men den er kun til de eksperter, der selv kan finde den.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
White paper
Gratis whitepaper: Hvad er EDI, og hvordan kan det styrke min forretning?
Overvejer du EDI, og ønsker du at undersøge, om EDI er den rette investering for din virksomhed? Har en af dine kunder eller leverandører for nyligt bedt dig om at udveksle elektroniske dokumenter (EDI)? Så hent dette whitepaper og få et overblik over, hvad EDI er, og hvilke fordele producenter og grossister som dig kan se frem til, når du investerer i EDI til din forretning.