Huaweis kinesiske rivaler lugter blod midt i Huaweis krise
Flere af Huaweis kinesiske konkurrenter lugter for alvor blod på smartphone-markedet, mens Huawei er røget i unåde på ikke mindst det store amerikanske marked.
En række af de kinesiske smartphone-producenter lugter blod og opjusterer både forventninger og investeringer.
Det sker som en direkte konsekvens af, at Kinas største smartphone-producent, Huawei, er røget i unåde i ikke mindst USA og for tiden kæmper for sin fremtid.
Ifølge Reuters har det fået kinesiske smartphone-selskaber som Xiaomi, Oppo og Vivo til at lancere agressive ekspansions-planer for at vinde markedsandele fra Huawei.
Huawei solgte i sidste uge hele den mægtige Honor-forretning på grund af de amerikanske sanktioner mod selskabet.
Til Reuters siger Derek Wang, der er direktør mobilfirmaet Realme, at Huawei-rivalerne opjusterer deres forventninger til næste år.
“De vurderer, at sanktionerne mod Huawei mere eller mindre vil skade Huawei i det internationale marked, og de går efter en del af Huaweis markeds-andel,” siger han.
Huawei er dog fortsat en af verdens største mobilproducenter. Faktisk overhalede selskabet i foråret kortvarigt positionen som verdens største smartphones-producent fra sydkoreanske Samsung.
Senere er antallet af solgte enheder per kvartal dykket med 23 procent for Huawei, der er tredje kvartal solgte 51,7 millioner smartphones.
Huawei er dog fortsat klart størst på det store kinesiske marked, hvor selskabet sidder på 34,2 procent af markedet.
Test: Kæmpestort gaming-headset er perfekt til dine lange Teams-møder - men har også nogle besværligheder
Længe før vi andre blev slået hjem til hjemmekontorets endeløse webmøder har gamerne gennemskuet behovet for komfortabelt grej. Så vi tog danske EPOS top gamingheadset med på arbejde. Læs testen her.
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Digital transformation tvinger organisationer til at nå deres digitale mål på nye måder
Allerede for to år siden hævdede nordiske virksomheder, at virksomhedernes konkurrenceevne og sågar overlevelse var afhængig af en vellykket digitalisering. De var klar, fulde af håb og på vej mod det digitale paradis.
Hvordan gik det så? Hvor er de nu? For at finde ud af det, interviewede DigiPlex og Norstat 377 forretningsledere og IT-beslutningstagere fra organisationer fordelt over hele Danmark, Sverige og Norge om deres digitaliseringsfremskridt, om hvordan de har håndteret pandemien, og om hvordan IT understøtter eller står i vejen for indfrielsen af deres bæredygtighedsmål.
DigiPlex kan nu dele en rapport med resultaterne fra undersøgelsen samt tanker om, hvordan man håndterer dem. De deler også nogle nyttige tips til, hvordan man skaber en pålidelig infrastruktur, der kan tilskynde til og understøtte ambitioner i den digitale økonomi.
Læs mere i rapporten Nordic Data Center Trends 2020: Riding out the Storm.