Artikel top billede

Huaweis kinesiske rivaler lugter blod midt i Huaweis krise

Flere af Huaweis kinesiske konkurrenter lugter for alvor blod på smartphone-markedet, mens Huawei er røget i unåde på ikke mindst det store amerikanske marked.

En række af de kinesiske smartphone-producenter lugter blod og opjusterer både forventninger og investeringer.

Det sker som en direkte konsekvens af, at Kinas største smartphone-producent, Huawei, er røget i unåde i ikke mindst USA og for tiden kæmper for sin fremtid.

Ifølge Reuters har det fået kinesiske smartphone-selskaber som Xiaomi, Oppo og Vivo til at lancere agressive ekspansions-planer for at vinde markedsandele fra Huawei.

Huawei solgte i sidste uge hele den mægtige Honor-forretning på grund af de amerikanske sanktioner mod selskabet.

Det kan du læse mere om her: Amerikanske sanktioner presser Huawei til salg af kæmpe mobil-brand: Skal sikre leverandøreres overlevelse

Og tidligere har Huawei meddelt, at selskabet på grund af sanktionerne også rammes på evnen til at producere sine highend-telefoner.

Det kan du læse mere om her: Huawei tvinges til at stoppe med at producere top-chip til smartphones: USA blokerer

Til Reuters siger Derek Wang, der er direktør mobilfirmaet Realme, at Huawei-rivalerne opjusterer deres forventninger til næste år.

“De vurderer, at sanktionerne mod Huawei mere eller mindre vil skade Huawei i det internationale marked, og de går efter en del af Huaweis markeds-andel,” siger han.

Huawei er dog fortsat en af verdens største mobilproducenter. Faktisk overhalede selskabet i foråret kortvarigt positionen som verdens største smartphones-producent fra sydkoreanske Samsung.

Senere er antallet af solgte enheder per kvartal dykket med 23 procent for Huawei, der er tredje kvartal solgte 51,7 millioner smartphones.

Huawei er dog fortsat klart størst på det store kinesiske marked, hvor selskabet sidder på 34,2 procent af markedet.

Læs også:

USA indfører strammere forbud mod Huawei: Vil stoppe chip-samarbejde

Her er stillingen på det globale smartphone-marked: Så tæt er Huawei på at indhente Samsung