Artikel top billede

Her er de selvkørende robotter fra UVD Robots, der skal hjælpe med af desinficere europæiske hospitaler. (Foto: Pr-foto)

Fynsk robotfirma vinder stor EU-ordre: Skal levere 200 robotter til europæiske hospitaler

Fynske UVD Robots har netop vundet en markant ordre fra EU. Selskabet skal levere 200 autonome desinfektions-robotter, som skal bekæmpe coronavirussen på europæiske hospitaler.

Fremover kan autonome robotter fra UVD Robots findes på en lang række europæiske hospitaler.

Det fynske robotselskab har nemlig fået en ordre fra EU-kommissionen på 200 desinfektions-robotter, der skal patruljere på europæiske hospitaler og hjælpe med at håndtere coronapandemien.

Det skriver selskabet i en pressemeddelelse.

"Vi er meget begejstrede over, at vores UVD-robotter er blevet udvalgt af Europa-Kommissionen i kampen mod spredningen af covid-19 på hospitaler over hele Europa. Vi vurderer, at der er tale om den hidtil største ordre på servicerobotter af denne type," siger Per Juul Nielsen, administrerende direktør i UVD Robots, og fortsætter:

”Vi var de første til at udvikle, producere og levere en robot af denne type. Den har sat standarden for autonom UV-C desinfektion i hele verden. Størrelsen og omfanget af denne ordre beviser vores robotters effektivitet, og vi planlægger med at indsætte dem så hurtigt som muligt for at hjælpe sundhedsarbejdere og patienter i kampen mod spredning af covid-19.”

Uskadeliggør 99,9 procent af bakterier

I forbindelse med ordren udtaler EU-kommissionens formand, Ursula Van Der Leyen.

"Med EU-midler køber EU-Kommissionens 200 desinfektionsrobotter, som vil blive leveret til hospitaler over hele Europa for at rengøre og desinficere hospitalslokaler og patientstuer. Vi gør alt, hvad vi kan for at hjælpe hospitaler og patienter i disse svære tider. Og mere vil blive gjort fremover," lyder det.

De autonome robotter integrerer UV-C lys til at desinficere virus og bakterier på overflader og i luften. Løsningen sikrer en infektionskontrol samtidig med, at den forebygger smittespredning, fremgår det af meddelelsen.

UVD-robotterne uskadeliggør 99,9 procent af bakterierne og mikroorganismer på en patientstue på 10 minutter, hvilket reducerer overførsel af sygdomme, tilføjes det.

Desinfektions-robotten er allerede i drift i mere end 60 lande verden over.

UVD Robots er en fynsk virksomhed, der er resultatet af et udviklingsprojekt mellem Odense Universitetshospital og Blue Ocean Robotics.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere