Artikel top billede

Her er de selvkørende robotter fra UVD Robots, der skal hjælpe med af desinficere europæiske hospitaler.

Fynsk robotfirma vinder stor EU-ordre: Skal levere 200 robotter til europæiske hospitaler

Fynske UVD Robots har netop vundet en markant ordre fra EU. Selskabet skal levere 200 autonome desinfektions-robotter, som skal bekæmpe coronavirussen på europæiske hospitaler.

Fremover kan autonome robotter fra UVD Robots findes på en lang række europæiske hospitaler.

Det fynske robotselskab har nemlig fået en ordre fra EU-kommissionen på 200 desinfektions-robotter, der skal patruljere på europæiske hospitaler og hjælpe med at håndtere coronapandemien.

Det skriver selskabet i en pressemeddelelse.

"Vi er meget begejstrede over, at vores UVD-robotter er blevet udvalgt af Europa-Kommissionen i kampen mod spredningen af covid-19 på hospitaler over hele Europa. Vi vurderer, at der er tale om den hidtil største ordre på servicerobotter af denne type," siger Per Juul Nielsen, administrerende direktør i UVD Robots, og fortsætter:

”Vi var de første til at udvikle, producere og levere en robot af denne type. Den har sat standarden for autonom UV-C desinfektion i hele verden. Størrelsen og omfanget af denne ordre beviser vores robotters effektivitet, og vi planlægger med at indsætte dem så hurtigt som muligt for at hjælpe sundhedsarbejdere og patienter i kampen mod spredning af covid-19.”

Uskadeliggør 99,9 procent af bakterier

I forbindelse med ordren udtaler EU-kommissionens formand, Ursula Van Der Leyen.

"Med EU-midler køber EU-Kommissionens 200 desinfektionsrobotter, som vil blive leveret til hospitaler over hele Europa for at rengøre og desinficere hospitalslokaler og patientstuer. Vi gør alt, hvad vi kan for at hjælpe hospitaler og patienter i disse svære tider. Og mere vil blive gjort fremover," lyder det.

De autonome robotter integrerer UV-C lys til at desinficere virus og bakterier på overflader og i luften. Løsningen sikrer en infektionskontrol samtidig med, at den forebygger smittespredning, fremgår det af meddelelsen.

UVD-robotterne uskadeliggør 99,9 procent af bakterierne og mikroorganismer på en patientstue på 10 minutter, hvilket reducerer overførsel af sygdomme, tilføjes det.

Desinfektions-robotten er allerede i drift i mere end 60 lande verden over.

UVD Robots er en fynsk virksomhed, der er resultatet af et udviklingsprojekt mellem Odense Universitetshospital og Blue Ocean Robotics.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere