HPE gør klar til stort angreb mod Cisco og Dell: "Det er vores forventning, at vi henter markedsandele"

Cisco og Dell skal tage sig i agt, fordi HPE er klar til at æde markedsandele fra dem, lyder det fra HPE-topchefen Antonio Neri.

Hewlett Packard Enterprise (HPE) retter sigtekornet mod Cisco og Dell.

Ifølge HPE’s topchef Antonio Neri forventer selskabet, at det i den kommende tid vil stjæle markedsandele fra de to konkurrenter.

Den offensive udmelding kommer efter, at HPE’s kvartalsregnskab viser, at selskabets omsætning er steget med seks procent i forhold til det foregående kvartal, og nu er på vej tilbage mod samme salgsniveau, som selskabet havde før, at corona-pandemien fejede indover verden.

“Vi tro, at vi kan hente markedsandele over hele vores portfolio,” siger Antonio Neri i interview med branchemediet CRN.

Læs også: HPE dropper Silicon Valley som hovedby efter 81 år - flytter sit kæmpe hovedkvarter 3.000 kilometer væk

15 procents fremgang
I den såkaldte 'Intelligent Edge'-forretning, der ligger i direkte konkurrence med Cisco, omsatte HPE for 786 millioner dollar, hvilket er 15 procent højere end i det foregående kvartal.

“Det er vores forventning, at vi henter markedsandele inden for både switching og trådløs LAN,” siger Neri og tilføjer :

“Inden for switching havde vi væksttal i det høje enkeltcifrede område sammenlignet med året før, mens vi indenfor trådløs LAN er vokset med 20 procent i forhold til seneste kvartal. Det er vores forventning, at vi henter markedsandele forhold til Cisco.”

Ifølge CRN har Ciscos infrastruktur-forretning, som blandt andet består af switching og trådløs LAN, oplevet en tilbagegang på 16 procent i det seneste kvartal.

Opkøb kan give pote
Det er blandt andet HPE’s opkøb af Silver Park, der er specialiseret inden for SD-WAN, som giver selskabet optimisme i kampen mod Cisco.

“Silver Park-opkøbet vil give os en turbo-accelleration lige nu,” siger HPE-topchefen, der tilføjer :

“Jeg er meget optimistisk omkring den del af forretningen.”

Han vurderer at opkøbet af Silver Park, der kostede HPE 925 millioner dollar, vil bidrage til øget vækst, som vil komme HPE’s cloudplatform Aruba til gode. Aruba Central Platform har ifølge CRN i dag 65.000 kunder ombord.

Læs også: HPE’s topchef smittet med Covid-19 - men er i bedring

Fremgang på presset servermarked
Men derudover fortæller Antonio Neri, at han ligeledes forventer, at HPE på server-fronten vil stjæle markedsandele fra Dell.

Topchefen påpeger, at selvom server-markedet er i tilbagegang, så har HPE’s server-forretning oplevet fremgang i forhold til samme kvartal året før.

“Vores totale omsætning på servermarkedet er steget med tre procent i forhold til det seneste kvartal og én procent i forhold til samme kvartal året før. På den baggrund mener vi, at vi på det samlede servermarked har hentet markedsandele for andet kvartal i træk,” siger Antonio Neri.

Til sammenligning er Dells omsætning på server- og netværksmarkedet ifølge CRN faldet med to procent til 4,16 milliarder dollar i det seneste kvartal.

Læs også: HPE's øverste chef afgiver løfte: Fra 2020 skal alle vores produkter køre som cloud-løsninger
Premium
IBM sætter flere navne på topledelsen for sit nye selskab 'NewCo'
Der er blevet sat navne på flere af de aboslutte topposter i IBM's nye driftsselskab, NewCo. Ind til videre fisker IBM inden for egne rækker.
Computerworld
Trump bønfalder Helle Thorning: Giv mig min Facebook-konto tilbage
Facebooks tilsynsråd, der har Helle Thorning-Schmidt i spidsen, har modtaget en erklæring fra Donald Trump, som ønsker at få genoprettet adgangen til sin Facebook og Instagram-konto.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
IBM Danmark trækker tilbud om frivillige fratrædelser tilbage for stort antal ansatte: "IBM har taget røven på sine ansatte"
Som led i IBM Danmarks store fyringsrunde fik 130 ansatte grønt lys til at forlade selskabet på en frivillig fratrædelsesordning. Men nu har IBM Danmark trukket det oprindelige tilbud tilbage for størstedelen af de ansatte.
White paper
Sådan: Giv medarbejderne frit valg og øg arbejdsglæden
Mange virksomheder udleverer stadig samme smartphone, laptop eller tablet til alle medarbejderne. Det kan koste dyrt på produktivitet, effektivitet, arbejdsglæde – og reelt også medføre ressourcespild, massivt øget administration og øgede sikkerhedsrisici. Men det behøver slet ikke at koste ekstra, hvis du giver medarbejderne indflydelse på, hvilke enheder de skal arbejde på. Tværtimod kan du med en gennemtænkt choose-your-own-device-aftale stille præcis det udvalg af enheder og tilbehør til rådighed, som både lever op til medarbejdernes forventninger og virksomhedens sikkerhedskrav.