TDC gør klar til at slukke for 3G-nettet i Danmark

Det er snart slut med 3G på TDC's netværk. Selskabet går snart i gang med nedlukningen af 3G, som vil blive udfaset i løbet af de kommende år.

3G-teknologien synger på sidste vers herhjemme.

For ved udgangen af 2022 vil Danmarks største teleselskab, TDC, begynde nedlukningen af sit 3G-net.

TDC’s 3G-net blev introduceret i 2003 og vil dermed have tjent selskabet i næsten 20 år, når det bliver lukket.

Selskabet meddeler, at kunder med det lange varsel vil have mulighed for at tage deres forholdsregler, inden nedlukningen indledes.

”Kunderne vil have minimum to år til at overveje at investere i en ny mobiltelefon, hvis deres nuværende ikke kan tilgå 4G- eller 5G-nettet," meddeler TDC.

"Samtidig vil det fortsat være muligt at gøre brug af vores landsdækkende 2G-netværk til tale og basale datatjenester uanset hvilken mobiltelefon eller hvilket udstyr, man har”, siger Andreas Pfisterer, administrerende direktør i TDC Net, ifølge en pressemeddelelse.

Satser på 4G og 5G
Lukningen af 3G-nettet sker ifølge TDC, fordi selskabet i stedet ønsker at øge kapaciteten på 4G-nettet og det helt nye 5G-net.

Det nye netværksteknologier skal blandt andet understøtte danskernes ændrede mobilvaner, der ifølge TDC har ført til, at dataforbruger via mobilnetværket er steget med 30 til 40 procent årligt gennem de seneste år.

Det skyldes blandt andet øget brug af streaming samt øget hjemmearbejde.

”I TDC Net har vi en klar ambition om at tilbyde det bedst mulige mobilnet for hele landet. Derfor kigger vi løbende på, hvordan vi optimerer og videreudvikler kvaliteten af vores netværk til gavn for alle i Danmark. Her ser vi et klart behov for øget hastighed og mere kapacitet gennem vores 4G og 5G-netværk”, siger Andreas Pfisterer ifølge pressemeddelelsen.

TDC meddelte for få dage sigen, at selskabet havde opgraderet den sidste af i alt 3.800 telemaster til 5G.

Læs mere om det her: TDC melder klar med 5G i hele Danmark: Skruer gevaldigt op for hastighed på 4G-nettet


Premium
NNIT-selskabet Scales efter nedlukning af svenske og norske selskaber: De store vækstmuligheder ligger i Danmark
Interview: I løbet af 2020 har det NNIT-ejede Scales lukket sine datterselskaber i Norge og Sverige. I stedet fokuserer ERP-selskabet udelukkende på Danmark de næste par år, forklarer, forklarer CEO Hasse Bergman. Se her, hvorfor selskabet har afviklet de to nordiske enheder.
Computerworld
Sundhed.dk er klar med vaccinepas: Sådan finder du det
Regeringen har sendt et digitalt coronapas i udbud, men allerede nu kan du få adgang til et digitalt vaccinepas, der dokumenterer din vaccinationsstatus.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
White paper
Ryk SAP-workloads i skyen – og tag alle de kendte fordele med
SAP-kunder verden over har gennem de seneste 15 år draget fordel af løsninger baseret på NetApps ONTAP-data management-platform. Herunder en mere sikker og stabil drift samt forenklet administration, hvilket er afgørende for at gennemføre projekter effektivt og for at reducere deres risikoprofil. Gennem de seneste år er det i høj grad også blevet muligt at rykke SAP-workloads i skyen, og det ønsker mange virksomheder rimeligvis at drage fordel af – men uden at sige farvel til mulighederne med NetApp ONTAP. I dette whitepaper stiller vi skarpt på mulighederne for at indarbejde NetApp Cloud Volumes ONTAP and Azure NetApp Files som del af en SAP-strategi baseret på Microsoft Azure.