TDC gør klar til at slukke for 3G-nettet i Danmark

Det er snart slut med 3G på TDC's netværk. Selskabet går snart i gang med nedlukningen af 3G, som vil blive udfaset i løbet af de kommende år.

3G-teknologien synger på sidste vers herhjemme.

For ved udgangen af 2022 vil Danmarks største teleselskab, TDC, begynde nedlukningen af sit 3G-net.

TDC’s 3G-net blev introduceret i 2003 og vil dermed have tjent selskabet i næsten 20 år, når det bliver lukket.

Selskabet meddeler, at kunder med det lange varsel vil have mulighed for at tage deres forholdsregler, inden nedlukningen indledes.

”Kunderne vil have minimum to år til at overveje at investere i en ny mobiltelefon, hvis deres nuværende ikke kan tilgå 4G- eller 5G-nettet," meddeler TDC.

"Samtidig vil det fortsat være muligt at gøre brug af vores landsdækkende 2G-netværk til tale og basale datatjenester uanset hvilken mobiltelefon eller hvilket udstyr, man har”, siger Andreas Pfisterer, administrerende direktør i TDC Net, ifølge en pressemeddelelse.

Satser på 4G og 5G
Lukningen af 3G-nettet sker ifølge TDC, fordi selskabet i stedet ønsker at øge kapaciteten på 4G-nettet og det helt nye 5G-net.

Det nye netværksteknologier skal blandt andet understøtte danskernes ændrede mobilvaner, der ifølge TDC har ført til, at dataforbruger via mobilnetværket er steget med 30 til 40 procent årligt gennem de seneste år.

Det skyldes blandt andet øget brug af streaming samt øget hjemmearbejde.

”I TDC Net har vi en klar ambition om at tilbyde det bedst mulige mobilnet for hele landet. Derfor kigger vi løbende på, hvordan vi optimerer og videreudvikler kvaliteten af vores netværk til gavn for alle i Danmark. Her ser vi et klart behov for øget hastighed og mere kapacitet gennem vores 4G og 5G-netværk”, siger Andreas Pfisterer ifølge pressemeddelelsen.

TDC meddelte for få dage sigen, at selskabet havde opgraderet den sidste af i alt 3.800 telemaster til 5G.

Læs mere om det her: TDC melder klar med 5G i hele Danmark: Skruer gevaldigt op for hastighed på 4G-nettet


Computerworld
Trump bønfalder Helle Thorning: Giv mig min Facebook-konto tilbage
Facebooks tilsynsråd, der har Helle Thorning-Schmidt i spidsen, har modtaget en erklæring fra Donald Trump, som ønsker at få genoprettet adgangen til sin Facebook og Instagram-konto.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
Job & Karriere
IBM Danmark trækker tilbud om frivillige fratrædelser tilbage for stort antal ansatte: "IBM har taget røven på sine ansatte"
Som led i IBM Danmarks store fyringsrunde fik 130 ansatte grønt lys til at forlade selskabet på en frivillig fratrædelsesordning. Men nu har IBM Danmark trukket det oprindelige tilbud tilbage for størstedelen af de ansatte.
White paper
Digital transformation tvinger organisationer til at nå deres digitale mål på nye måder
Allerede for to år siden hævdede nordiske virksomheder, at virksomhedernes konkurrenceevne og sågar overlevelse var afhængig af en vellykket digitalisering. De var klar, fulde af håb og på vej mod det digitale paradis. Hvordan gik det så? Hvor er de nu? For at finde ud af det, interviewede DigiPlex og Norstat 377 forretningsledere og IT-beslutningstagere fra organisationer fordelt over hele Danmark, Sverige og Norge om deres digitaliseringsfremskridt, om hvordan de har håndteret pandemien, og om hvordan IT understøtter eller står i vejen for indfrielsen af deres bæredygtighedsmål. DigiPlex kan nu dele en rapport med resultaterne fra undersøgelsen samt tanker om, hvordan man håndterer dem. De deler også nogle nyttige tips til, hvordan man skaber en pålidelig infrastruktur, der kan tilskynde til og understøtte ambitioner i den digitale økonomi. Læs mere i rapporten Nordic Data Center Trends 2020: Riding out the Storm.