Artikel top billede

Huawei har testet ansigtsgenkendelse med “muslim-alarm”

Interne dokumenter afslører, at Huawei har testet ansigtsgenkendelsessoftware, der gør det muligt for de kinesiske myndigheder at identificere medlemmer af det undertrykte muslimske uighur-mindretal.

Den kinesiske it-gigant Huawei har testet ansigtsgenkendelses-software, der gør det mulig at varsle myndighederne, når et overvågningskamera identificerer medlemmer af landets forfulgt muslimske mindretal, uighurerne.

Det skriver den amerikanske avis Washington Post, der omtaler teknologien som en "uighur alarm".

Oplysningerne om teknologien stammer fra interne Huawei-dokumenter,
der har ligget frit tilgængeligt på Huaweis hjemmeside.

Dokumenterne blev først identificeret af organisationen IPVM, der har specialiseret sig i at undersøge brugen af videoteknologi og ansigtsgenkendelse.

Læs også: USA blacklister lang række kinesiske tech-firmaer

Ifølge dokumentet samarbejdede Huawei i 2018 med ansigtsgenkendelses-virksomheden Megvii om at teste et kamerasystem baseret på kunstig intelligens, der kunne skanne ansigter i menneskemængder og herefter estimere hver enkelt persons alder, køn og etnicitet.

I dokumenterne bliver det beskrevet, at systemet, når det identificerer et medlem af det fortrinsvis muslimske uighur-mindretal vil kunne udsende en “uighur-alarm” til politiet.

Udsat for massiv undertrykkelse

Uighur-mindretallet har været udsat for massiv forfølgelse og undertrykkelse i Kina.

Eksempelvis vurderes det, at over en million uighurer tilbageholdes i såkaldte politiske opdragelseslejre i Xinjiang-provins i det vestlige Kina.

Ifølge Washington Post fjernede Huawei dokumentet fra sin hjemmeside kort tid efter, at avisen henvendte sig til selskabet.

Både Huawei og Megvii anerkender dokumentets autencitet, men Huawei hævder ifølge Washington Post, at systemet ikke er udviklet til brug i den virkelig verden, men blot er udviklet som led i en test.

En talsperson for Megvii afviser ligeledes, at systemet er udviklet med henblik på at identificere specifikke etniske grupper.

Normalisering af undertrykkende teknologi

John Honovich, der er grundlægger af organisation IPVM, som først identificerede dokumentet, vurderer over for Washington Post, at dokumentet er et eksempel på en normalisering af denne form for undertrykkende teknologi.

“Det er ikke et isoleret tilfælde. Det er systematisk. Det har krævet en masse tankvirksomhed at sikre sig, at denne ‘uighur-alarm’ rent faktisk virker,” siger John Honovich til Washington Post.

Læs også: Amazons ansigtsgenkendelse udråbte ved en fejl amerikanske politikere som forbrydere
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Erhvervsakademiet Lillebælt
Udvikling og salg af klassebaseret undervisning, blandt andet inden for multimedie og it.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere