Artikel top billede

Nutanix udnævner topprofil fra hovedkonkurrenten VMware til ny CEO: “Jeg har længe beundret Nutanix”

VMwares driftsdirektør og cloud-chef trækker sig fra selskab for at blive ny CEO i fremadstormende Nutanix, der betragter netop VMware som hovedkonkurrenten. “Jeg har længe beundret Nutanix.”

Virtualiserings-giganten VMWare vinker farvel til en af selskabets allerøverste topchefer.

COO Rajiv Ramaswami, der er driftsdirektøren for hele den store butik, skal nemlig være CEO i fremadstormende Nutanix, der betragter netop VMware som en af sine hovedkonkurrenter.

Nutanix - der i 2019 omsatte for 7,7 milliarder kroner - har ledt efter ny CEO siden i sommer, hvor mangeårig direktør og grundlægger Dheeraj Pandey meddelte, at han ville trække sig, såsnart selskabet havde fundet hans afløser.

Det kan du læse mere om her: Topdirektør og medstifter af milliardvirksomheden Nutanix stopper

Rajiv Ramaswami har i de seneste år haft ansvaret for VMwares cloud-forretning og forretnings-udvikling, og han regnes for at være hovedarkitekten bag VWwares skift mod abonnements- og SaaS-baseret forretning.

Tidligere har han været direktør i amerikanske Broadcom. I hans unge dage var han ansat i stillinger på gulvet i Cisco, Nortel og IBM

Han kommer nu til at stå i spidsen for mere end 6.000 medarbejdere verden over.

“Jeg har længe beundret Nutanix som en fantastisk konkurrent, en pioner inden for hyperkonvergeret infrastruktur og et ledende selskab inden for cloud,” meddeler den nye direktør.

Rajiv Ramaswami meddeler, at det er hans mål at ‘kapitalisere på de signifikante muligheder, der ligger forude, og levere på selskabets næste fase af vækst og værdiskabelse.”

Dheeraj Pandey ventes at trække sig fra posten som formand for Nutanix allerede mandag 14. december.

Dell er i øvrigt hovedejer af VMware.

Herhjemme ledes Nutanix af landechef Thomas Ástin
Jensen.

Læs også:

Med hjælp fra Caroline Wozniacki og Jon Snow vil Nutanix duellere mod mægtige VMware: 60-årig svensk billedbogsforfatter leder an i Norden

Særlig kompetence gør it-folk ekstra attraktive: Det skal dine folk kunne, hvis I skal være parat til næste generation af infrastruktur
Premium
Test: Derfor vil jeg gerne have Google ind i min næste bil - og det er dårligt nyt for nogle bilproducenter
Googles Android Automotive er et vellykket styresystem til bilen, der vender op og ned på magtbalancen i bilbranchen. Computerworld har prøvekørt softwaren og har dommen klar.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Giv grønt lys for de gode ideer med Power Platformen
Hvad er Microsoft Power Platform? – og hvordan gør den det nemmere at udvikle apps og skabe en god business case ud af selv mindre projekter? Her giver AlfaPeople et hurtigt og konkret overblik over, hvor du kan drage fordel af platformen.