Bredbåndsboom i år: Tre gange flere danskere har nu bredbånd i gigabit-klassen

Over 100.000 danskere kan nu bryste sig af at have netværk med datahastigheder omkring en gigabit.

Vinteren og foråret 2020 har skabt en eksplosion i antallet af danskere, som kan bryste sig af have bredbånd i gigabit-klassen derhjemme.

Nyeste opgørelse over danskernes bredbåndsforbindelser fra Energistyrelsen viser nemlig, at antallet af abonnenter med forbindelse på 0,5 gbit/sekund og derover er næsten tredoblet.

I forhold til året før, tæller landet nu 181.000 bredbåndsabonnenter. Det er en stigning på 187,5 procent i forhold til omkring 63.000 i samme periode året før.

En lignende udvikling er også at spore blandt antallet af forbindelse over 100 mbit/sekund, som der nu er næsten 1,3 millioner af, godt en kvart million flere end året før.

Denne udvikling hilses velkommen af chefkonsulent hos Dansk Erhverv, Poul Noer, som i en kommentar til Computerworld bemærker, at corona-krisen har været med til at puffe danskerne over til de hurtigere bredbåndsforbindelser:

”Coronakrisen har været med til at understøtte efterspørgslen på hurtigt bredbånd, samtidig med at teleselskaberne med udbygning af fibernet og opgradering af kabel-tv-nettene er blevet i stand til at levere hurtigt og stabilt bredbånd til langt flere danskere,” noterer han og pointerer at bag væksten er en milliardinvesteringer fra teleselskaberne, der i 2019 alene postede 5,2 milliarder i kablet bredbåndsinfrastruktur.

Se også: Corona har fået danskernes internetbrug til at eksplodere: Har sendt 4,2 millioner terabyte data via fastnettet på seks månederPremium
Efter vanskeligt år jagter aarhusianske Mjølner nu tocifrede vækstrater: Vil for alvor indtage Sjælland - her er planen
Interview: Efter et corona-plaget år er aarhusianske Mjølner Informatics nu klar til at trykke på speederen. Topchef Brian Gottorp Jeppesen forventer tocifrede vækstrater, der især skal hentes fra det sjællandske marked. Se hans plan for 2021 her.
Computerworld
Næste uge går det løs: Apple inviterer til event på utraditionel vis
Apples store event i næste uge blev afsløret af Siri før tid. Få overblik over, hvad Apple ventes af løfte sløret for.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
White paper
Udnyt ressourcerne bedre og skru op for overskuddet
Spildt arbejde, ineffektive processer og ringe forretningsindsigt er blot tre tegn på ringe ressourceudnyttelse. I dette whitepaper får du viden om, hvordan du måler ressourceudnyttelsen – og bruger indsigten operationelt, taktisk og strategisk.