Artikel top billede

Bredbåndsboom i år: Tre gange flere danskere har nu bredbånd i gigabit-klassen

Over 100.000 danskere kan nu bryste sig af at have netværk med datahastigheder omkring en gigabit.

Vinteren og foråret 2020 har skabt en eksplosion i antallet af danskere, som kan bryste sig af have bredbånd i gigabit-klassen derhjemme.

Nyeste opgørelse over danskernes bredbåndsforbindelser fra Energistyrelsen viser nemlig, at antallet af abonnenter med forbindelse på 0,5 gbit/sekund og derover er næsten tredoblet.

I forhold til året før, tæller landet nu 181.000 bredbåndsabonnenter. Det er en stigning på 187,5 procent i forhold til omkring 63.000 i samme periode året før.

En lignende udvikling er også at spore blandt antallet af forbindelse over 100 mbit/sekund, som der nu er næsten 1,3 millioner af, godt en kvart million flere end året før.

Denne udvikling hilses velkommen af chefkonsulent hos Dansk Erhverv, Poul Noer, som i en kommentar til Computerworld bemærker, at corona-krisen har været med til at puffe danskerne over til de hurtigere bredbåndsforbindelser:

”Coronakrisen har været med til at understøtte efterspørgslen på hurtigt bredbånd, samtidig med at teleselskaberne med udbygning af fibernet og opgradering af kabel-tv-nettene er blevet i stand til at levere hurtigt og stabilt bredbånd til langt flere danskere,” noterer han og pointerer at bag væksten er en milliardinvesteringer fra teleselskaberne, der i 2019 alene postede 5,2 milliarder i kablet bredbåndsinfrastruktur.

Se også: Corona har fået danskernes internetbrug til at eksplodere: Har sendt 4,2 millioner terabyte data via fastnettet på seks måneder