Corona har fået danskernes internetbrug til at eksplodere: Har sendt 4,2 millioner terabyte data via fastnettet på seks måneder

Corona-pandemien lagde tryk på Danmarks fiber- og kobber-forbindelser som aldrig før. Danskerne hentede og oploadede hele 25 procent mere data end samme periode i fjor. I alt blev der ekspederet 4,2 millioner terabyte data i Danmark i årets første seks måneder.

Forårets corona-lukninger fik sat deres tydelige aftryk på danskerne netværksforbrug i takt med, at danskerne blev sendt ud i deres hjemmekontorer og -studiepladser.

Det afspejler sig i Energistyrelsens oversigt for det første halvår 2020, hvor der fra begyndelsen af marts blev sat nye rekorder for danskernes brug af deres fiber-, kobber- og mobilopkoblinger.

Læs også: Stor undersøgelse: De her it-problemer (og det løse) driller danskerne under coronakrisen: VPN, langsomt internet og ringe virtuelle møder

Boom i dataforbrug
Af opgørelsen fremgår det, at danskerne i snit hentede og uploadede 25 procent mere data end i samme periode året før.

Det udgør et markant i forhold til året forinden, hvor væksten lå på 17 procent.

I alt blev der i snit koblet 293 gigabyte per bredbåndsforbindelse op via fastnettet.

I de to foregående semestre lød trafiktallet på 234 gigabyte og 200 gigabyte for henholdsvis første halvår 2019 og første halvår 2018.

Det afspejler sig i den samlede bredbåndstrafik, som sammenlagt er vokset med 25,7 procent i forhold til første halvår 2019.

I alt blev der ekspederet 4,2 millioner terabyte data over de kablede bredbåndsforbindelser i det pandemiprægede semester.

Glødende mobilforbindelser
Corona-tiderne afspejler sig i også i landets trådløse forbindelser, som igennem årets første seks måneder blev taget flittigt i brug.

I alt 8,8 milliarder afgående taleminutter blev det til årets første halvår mod 7,6 milliarder i samme periode i 2019.

Det svarer til en vækst på 1,2 milliarder minutter og 15,7 procent – i begge tilfælde er der tale om den største vækst, som myndigheden har målt til dato.

Forbindelsen klarede presset
Til trods for det øgede pres på landets bredbåndsforbindelser er Danmarks it-infrastruktur fortsat solid.

Chefkonsulent hos Dansk Erhverv, Poul Noer, noterer sig, hvordan den danske bredbånds-rygrad klarede det øgede pres under corona-nedlukningen:

”De danske telenet har bestået en usædvanlig hård test under coronakrisen. Det har sikret, at det digitale samfunds livsnerve har fungeret stabilt og været i stand til at håndtere kraftigt stigende kommunikation med store mængder hjemmearbejde, digital handel og øget streaming af tv. Det har understøttet, at Danmark er blevet et mere digitalt samfund, end vi var for bare et år siden,” forklarer han til Computerworld.

Se også: Få overblikket: En dramatisk uge hvor Danmarks it-infrastruktur for alvor blev testet

Lagde netværk ned på stribe
Mens de danske opkoblinger kom under pres, oplevede flere internationale tech-giganter som blandt andre Google, Microsoft og Netflix, hvordan flere streaming-løsninger kom under så massivt pres, at der opstod både udfald og nedbrud.

Samtidig med at streaming-giganten Netflix måtte skrue ned for videokvaliteten, kunne DR holde fast i de højere kvaliteter.

Se også: DRTV fastholder streaming i høj kvalitet selv om Netflix skruer ned: "Den danske internetstruktur er ikke så presset"Premium
NNIT-selskabet Scales efter nedlukning af svenske og norske selskaber: De store vækstmuligheder ligger i Danmark
Interview: I løbet af 2020 har det NNIT-ejede Scales lukket sine datterselskaber i Norge og Sverige. I stedet fokuserer ERP-selskabet udelukkende på Danmark de næste par år, forklarer, forklarer CEO Hasse Bergman. Se her, hvorfor selskabet har afviklet de to nordiske enheder.
Computerworld
Sundhed.dk er klar med vaccinepas: Sådan finder du det
Regeringen har sendt et digitalt coronapas i udbud, men allerede nu kan du få adgang til et digitalt vaccinepas, der dokumenterer din vaccinationsstatus.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
White paper
Ryk SAP-workloads i skyen – og tag alle de kendte fordele med
SAP-kunder verden over har gennem de seneste 15 år draget fordel af løsninger baseret på NetApps ONTAP-data management-platform. Herunder en mere sikker og stabil drift samt forenklet administration, hvilket er afgørende for at gennemføre projekter effektivt og for at reducere deres risikoprofil. Gennem de seneste år er det i høj grad også blevet muligt at rykke SAP-workloads i skyen, og det ønsker mange virksomheder rimeligvis at drage fordel af – men uden at sige farvel til mulighederne med NetApp ONTAP. I dette whitepaper stiller vi skarpt på mulighederne for at indarbejde NetApp Cloud Volumes ONTAP and Azure NetApp Files som del af en SAP-strategi baseret på Microsoft Azure.