Artikel top billede

Administrerende direktør i DecideAct, Flemming Videriksen.

Bornholmsk softwareselskab oplever massiv interesse forud for børsnotering: Aktien er overtegnet med 600 procent

Bornholmske DecideAct lægger an til en børsnotering på First North 16. december. Allerede nu har softwareselskabet oplevet stor interesse for aktierne, der er overtegnet med over 600 procent.

Interessen for det bornholmske cloud-selskab DecideAct er massiv forud for selskabets børsnotering.

Selskabet kan først ringe med børsklokken onsdag 16. december, hvor selskabet forventeligt træder ind på First North. Men allerede nu er de udbudte aktier overtegnet med 604 procent.

Det oplyser Decideact i en børsmeddelelse.

"Vi er stolte af den interesse og tillid, som vores nye aktionærer har vist os. At byde velkommen til næsten 3.000 private investorer med et ønske om at købe aktier i vores firma og i vores vækstrejse er overvældende," lyder det fra selskabets administrerende direktør, Flemming Videriksen.

Selskabet kan se frem til at få de 18,5 millioner kroner ind, som de søgte at rejse, da de offentliggjorde børsplanen tilbage i november.

Aktiekursen for de udbudte aktier ligger på 8,15 kroner, hvor 6,6 millioner kroner kommer fra forhåndstegninger.

De resterende 11,9 millioner kroner vil komme fra almindelige investorer.

Læs også: Dansk software-virksomhed med tidligere Gartner-profil i spidsen går på børsen

På grund af den massive overtegning har det kun været muligt at tildele aktier til alle aktionærer ved at reducere tildelingen fra minimumstegningen på 600 aktier til 475 aktier, skriver selskabet.

"Vi håber, at I vil have lyst til og mulighed for at opnå den ønskede position ved at handle på markedet efter børsintroduktionen," skriver Flemming Videriksen.

Provenuet fra udbuddet skal bruges til at understøtte selskabets vækstrejse. DecideAct har en ambition om at blive markedsleder i den kateogri, de kalder for "Strategy Execution Management."

DecideAct, der har hovedsæde i Nexø på Bornholm, udbyder Saas-software, der flytter manuel implementering og opfølgning af strategi til en cloudbaseret platform.

DecideAct har den tidligere chef for Gartner Research, Peter Søndergaard, som investor og bestyrelsesformand for det danske selskab.

Jesper Søndergaard trådte ind i virksomheden i oktober, samtidig med at selskabet modtog en investering på 9,5 millioner kroner fra vækstfonden og en række private investorer herunder den tidligere Gartner-chef.