Dansk software-virksomhed med tidligere Gartner-profil i spidsen går på børsen

Den Nexø-baserede software-virksomhed DecideAct bliver nu børsnoteret på den københavnske minibørs First North. Selskabet har den tidligere leder af Gartner Research Peter Søndergaard som bestyrelsesformand.

19. december går den danske softwarevirksomhed DecideAct på fondsbørsen First North.

Den forventede værdiansættelse af virksomheden lyder på 42 millioner kroner, og DecideAct udbyder i førsteomgang 36 procent af de kommende aktier i selskabet. Det har en værdi på 18,5 millioner kroner.

De får en pris på 8,15 danske kroner forud for børsnoteringen i december.

Selskabet har hovedkvarter i Nexø på Bornholm, hvorfra software selskabet også bliver drevet.

DecideAct har den tidligere chef for Gartner Research, Peter Søndergaard, som investor og bestyrelsesformand for det danske selskab.

Jesper Søndergaard trådte ind i virksomheden i oktober, samtidig med at selskabet modtog en investering på 9,5 millioner kroner fra vækstfonden og en række private investorer herunder den tidligere Gartner-chef.

"DecideAct består af et internationalt team, som fysisk befinder sig på mange forskellige lokationer i Europa og USA – og med hovedsæde på Bornholm. Længe inden covid-19 ændrede virksomheders måde at arbejde på, gjorde DecideAct faktisk præcis det, vi nu ser praktiseret overalt med begrænset fysisk mødeaktivitet og samarbejde via digitale platforme," udtalte Peter Søndergaard i en kommentar i oktober.

"Især en tech-virksomhed som DecideAct kan i dag i princippet ligge hvor som helst, og det åbner nye perspektiver for eksempel et øsamfund som Bornholm."

Peter Søndergaard er desuden medlem af bestyrelsen hos AI-virksomheden 2021.AI.

Han har været ansat i analysehuset Gartner i godt 30 år fra 1988 til 2018.

Læs mere her: Bornholmsk tech-virksomhed henter 9,5 millioner kroner i investeringsrunde: Får tidligere Gartner-profil som bestyrelsesformand


Computerworld
Sikkerhedshul i sundhed.dk gør det let at snyde med coronapas
Et hul i sikkerheden hos sundhed.dk åbner op for, at coronapas-ejere kan ændre på de svar, der står i passet. Men det er dokumentfalsk, advarer sundhed.dks direktør.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
White paper
Infrastruktur: Byg et velfungerende Data Estate i otte trin
Mange virksomheder trækker på så mange og righoldige datakilder, at det bliver stadig sværere at holde rede på alle de informationer, man har. Samtidig lever et traditionelt data warehouse sjældent op til hverken de aktuelle eller – i særdeleshed – fremtidige krav fra forretningen. Løsningen er at udvide til en egentlig Data Estate; et stykke kritisk infrastruktur som gør det muligt at opbevare, organisere, konsolidere og analysere organisationens samlede datamængde. Denne hvidbog giver et samlet billede af, hvordan man gennem otte trin bevæger sig mod at implementere og drage nytte af en Data Estate. Samt hvordan du prioriterer indsatsen, så den giver størst værdi for forretningen.