Artikel top billede

Det Europæiske Lægemiddelagentur afviser fatale konsekvenser af hackerangreb

Hackere har tiltvunget sig adgang til dokumenter hos Det Europæiske Lægemiddelagentur. Undersøgelsen er stadig i gang, men agenturet slår fast, at det ikke vil påvirke godkendelsen af kommende Covid19-vacciner.

Efter Det Europæiske Lægemiddelagentur (EMA) i sidste uge blev udsat for et hackerangreb, kan det nu slå fast, at data er blevet lækket.

En indledende gennemgang af den iværksatte undersøgelse afslørede, at der var ulovligt adgang til et begrænset antal dokumenter, der tilhørte tredjeparter.

De berørte virksomheder vil blive underrettet, lover EMA i en opdatering på agenturets blog.

Den stadig igangværende undersøgelse sker i samarbejde med retshåndhævende myndigheder og andre relevante enheder.

I agenturets seneste opdatering bliver der ikke anslået et motiv for hacket. EMA har blandt andet ansvaret for at godkende de nye corona-vacciner.

”Agenturet er fortsat fuldt funktionsdygtigt, og dets tidslinjer i forbindelse med evaluering og godkendelse af COVID-19-vacciner og behandlinger påvirkes ikke,” skriver agenturet.

Corona-bekæmpende virksomheder er udsat

Med det nylige hackerangreb, skriver EMA sig ind i en mere og mere tydelig tendens, der globalt gør virksomheder, der beskæftiger sig med Corona-bekæmpelse, til cyberkriminelles målskiver.

Senest er det gået ud over medicinalvirksomheden AstraZeneca, der i slutningen af november.

Læs også: Producent af en coronavaccine ramt af hackerangreb fra Nordkorea

En tilsyneladende nordkoreansk hackergruppe kontaktede virksomheden medarbejdere via LinkedIn og Whatsapp med falske jobtilbud. Hackerne sendt filer til selskabets medarbejdere for at få adgang til virksomhedens computere.

Dog virker det ikke til, at hackerne havde held til at få medarbejderne til at klikke på de fatale beskeder.

Både ekspert og myndigheder har siden pandemiens start også advaret om angrebsforsøg, der har haft et klart Covid19-tema, der skulle lokke folk i en digital fælde.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Daxiomatic ApS
Salg, udvikling, implementering og servicering af software til ERP

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Premium
Sikkerhedsekspert: Derfor har Colonial været nødt til at betale hackere ransomware på 30 millioner kroner - vil sagtens kunne ske i Danmark
Interview: Hvorfor har mægtige Colonial Pipeline valgt at betale ransomware til hackere trods anbefalinger fra myndigheder og sikkerhedsmiljøet? "Det er ikke helt sort og hvidt," siger sikkerheds-ekspert Leif Jensen fra Eset.
Computerworld
Nye informationer om det største iPhone-hack nogensinde ser dagens lys: 128 millioner brugere blev ramt
Hidtil hemmeligholdte detaljer om verdens største iPhone-hack er kommet frem under retssagen mellem Apple og Epic Games. 128 millioner brugere blev ramt, og mere end 4.000 apps blev inficeret. Se detaljerne her.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Er de cyberkriminelle allerede trængt ind – uden at du har opdaget det?
Optimér din sikkerhed ved at kombinere indsatsen for at holde IT-kriminelle ude med en konstant antagelse om, at de muligvis allerede er trængt ind på dit netværk.