Stort nedbrud:KMD arbejder på højtryk for at klarlægge omfanget og årsagen - rammer flere af selskabets kunder

Artikel top billede

(Foto: Daniel Schludi)

Det Europæiske Lægemiddelagentur afviser fatale konsekvenser af hackerangreb

Hackere har tiltvunget sig adgang til dokumenter hos Det Europæiske Lægemiddelagentur. Undersøgelsen er stadig i gang, men agenturet slår fast, at det ikke vil påvirke godkendelsen af kommende Covid19-vacciner.

Efter Det Europæiske Lægemiddelagentur (EMA) i sidste uge blev udsat for et hackerangreb, kan det nu slå fast, at data er blevet lækket.

En indledende gennemgang af den iværksatte undersøgelse afslørede, at der var ulovligt adgang til et begrænset antal dokumenter, der tilhørte tredjeparter.

De berørte virksomheder vil blive underrettet, lover EMA i en opdatering på agenturets blog.

Den stadig igangværende undersøgelse sker i samarbejde med retshåndhævende myndigheder og andre relevante enheder.

I agenturets seneste opdatering bliver der ikke anslået et motiv for hacket. EMA har blandt andet ansvaret for at godkende de nye corona-vacciner.

”Agenturet er fortsat fuldt funktionsdygtigt, og dets tidslinjer i forbindelse med evaluering og godkendelse af COVID-19-vacciner og behandlinger påvirkes ikke,” skriver agenturet.

Corona-bekæmpende virksomheder er udsat

Med det nylige hackerangreb, skriver EMA sig ind i en mere og mere tydelig tendens, der globalt gør virksomheder, der beskæftiger sig med Corona-bekæmpelse, til cyberkriminelles målskiver.

Senest er det gået ud over medicinalvirksomheden AstraZeneca, der i slutningen af november.

Læs også: Producent af en coronavaccine ramt af hackerangreb fra Nordkorea

En tilsyneladende nordkoreansk hackergruppe kontaktede virksomheden medarbejdere via LinkedIn og Whatsapp med falske jobtilbud. Hackerne sendt filer til selskabets medarbejdere for at få adgang til virksomhedens computere.

Dog virker det ikke til, at hackerne havde held til at få medarbejderne til at klikke på de fatale beskeder.

Både ekspert og myndigheder har siden pandemiens start også advaret om angrebsforsøg, der har haft et klart Covid19-tema, der skulle lokke folk i en digital fælde.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere


Digitale forretningsprocesser 2023

Virksomhedens digitale processer er fuldkommen afgørende for, hvor hurtigt du kan transformere forretningen, udvikle nye forretningsmuligheder skabe overblik og rapportere effektivt, hurtigt og retvisende. Samtidig er de digitale processer – i tæt samspil med dine systemløsninger – afgørende for samarbejdet med partnere og leverandører – og for den oplevelse og værdiskabelse, du tilbyder ansatte og kunder. Herunder for ambitionerne om at skabe og tilpasse de muligheder, der karakteriserer en moderne arbejdsplads.

18. april 2023 | Læs mere


Digital bæredygtighed - den grønne transformation er over os

Kom med, når vi i giver et overblik over, hvordan nogle af de mest innovative it-selskaber går til bæredygtighed som forretningsområde - og hvorfor de har valgt at sætte ind på netop bæredygtighed som område. Du får også indblik i, hvordan innovative virksomheder udvikler teknologier direkte rettet mod øget bæredygtighed - og inspiration til, hvordan du selv kan komme videre med bæredygtigheden og blive en del af det spirende kæmpemarked for bæredygtighed - en af verdens for tiden tungeste dagsordener.

25. april 2023 | Læs mere