Artikel top billede

Danske virksomheder ramt af hacker-angreb efter SolarWinds-sårbarhed

Flere danske virksomhed er blevet ramt af samme type hackerangreb, som det amerikanske finansministerium blev ramt af i går.

Mindst to store dansk it-virksomheder er ifølge Politiken ramt af et hackerangreb, som skyldes en sårbarhed i netværksovervågnings-systemet SolarWinds.

Samme sårbarhed blev i går brugt til at angribe det amerikanske finansministerium

”Vi har to bekræftede tilfælde, men der kan være flere. Det er derfor, jeg går ud med det offentligt,” siger Peter Kruse, der ikke sætter navn på virksomhederne, Politiken.

Solar Winds bliver brugt af mange større virksomheder, og Peter Kruse opfordrer alle virksomheder til at tjekke, hvad de har liggende på deres SolarWinds-systemer

Angrebet er ifølge SolarWinds selv yderst sofistikeret, og selskabet oplyser ifølge nyhedsbureauet Reuters, at det er sandsynligt, at det er en nationalstat, der står bag angrebet.

Læs også: It-kriminelle har spioneret mod det amerikanske finansministerium: Russisk hackergruppe under mistanke

Kan have forbindelse til russiske hackere

Reuters skriver ligeledes, at angrebet kan have forbindelse til det angreb, som it-sikkerhedsfirmaet FireEye tidligere for nylig blev ramt af.

”Vi samarbejder med FireEye, FBI, efterretningsmiljøet og andre myndigheder om at efterforske sagen. Derfor er der også grænser for, hvad vi kan dele med offentligheden i øjeblikket,” lyder det fra Solarwinds ifølge Reuters.

Peter Kruse har i et interview med Computerworld tidligere vurderet, at det er den russiske hackergruppe EvilCorp, der står bag angrebet på FireEye.

"Lige nu har der ikke været nogen overhovedet, der har været ude at pege på EvilCorp, men det vil jeg godt gøre. Det her ligner et angreb fra den russike gruppe, der går under navnet EvilCorp, og som er knyttet til den russiske efterretningstjeneste. Det har vi flere indikatorer på," sagde Peter Kruse for nylig til Computerworld.

Læs også:
Kendt dansk it-sikkerhedsekspert: Denne hackergruppe står bag angreb på sikkerheds-kæmpen FireEye
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Styrk effektivitet og bundlinje i ét hug

Fleksibilitet, valgfrihed og bæredygtighed er nogle af de områder, som vægtes særligt højt, især blandt de yngre generationer, når de skal vælge eller blive på en arbejdsplads. På eventet kan du få konkrete løsningsforslag til, hvordan du med en fleksibel IT-strategi og det frie IT-valg, kan give medarbejderne medbestemmelse omkring valg af digitalt arbejdsudstyr og samtidig være mere miljøbevidste i deres valg.

06. juni 2023 | Læs mere


Kom godt i gang og få det fulde udbytte med Dynamics 365 FO

Overvejelser, forberedelser og implementering. CGI's eksperter stiller skarp på Microsoft Dynamics 365 FO og merværdien ved samspillet med Azure og Power Platform.

06. juni 2023 | Læs mere


Cybersecurity Excellence Day 2023

Sikkerhed er et vidt begreb, og antallet af produkter og services nærmest eksploderer i takt med, at trusselsbilledet bliver stadig mere mudret og faretruende. På årets Cybersecurity Excellence Day kommer vi hele vejen rundt, så du får et solidt grundlag for at skelne mellem de aktuelt mest værdifulde teknologier fra buzzwords og ny vin på gamle flasker.

07. juni 2023 | Læs mere