Artikel top billede

Danske virksomheder ramt af hacker-angreb efter SolarWinds-sårbarhed

Flere danske virksomhed er blevet ramt af samme type hackerangreb, som det amerikanske finansministerium blev ramt af i går.

Mindst to store dansk it-virksomheder er ifølge Politiken ramt af et hackerangreb, som skyldes en sårbarhed i netværksovervågnings-systemet SolarWinds.

Samme sårbarhed blev i går brugt til at angribe det amerikanske finansministerium

”Vi har to bekræftede tilfælde, men der kan være flere. Det er derfor, jeg går ud med det offentligt,” siger Peter Kruse, der ikke sætter navn på virksomhederne, Politiken.

Solar Winds bliver brugt af mange større virksomheder, og Peter Kruse opfordrer alle virksomheder til at tjekke, hvad de har liggende på deres SolarWinds-systemer

Angrebet er ifølge SolarWinds selv yderst sofistikeret, og selskabet oplyser ifølge nyhedsbureauet Reuters, at det er sandsynligt, at det er en nationalstat, der står bag angrebet.

Læs også: It-kriminelle har spioneret mod det amerikanske finansministerium: Russisk hackergruppe under mistanke

Kan have forbindelse til russiske hackere

Reuters skriver ligeledes, at angrebet kan have forbindelse til det angreb, som it-sikkerhedsfirmaet FireEye tidligere for nylig blev ramt af.

”Vi samarbejder med FireEye, FBI, efterretningsmiljøet og andre myndigheder om at efterforske sagen. Derfor er der også grænser for, hvad vi kan dele med offentligheden i øjeblikket,” lyder det fra Solarwinds ifølge Reuters.

Peter Kruse har i et interview med Computerworld tidligere vurderet, at det er den russiske hackergruppe EvilCorp, der står bag angrebet på FireEye.

"Lige nu har der ikke været nogen overhovedet, der har været ude at pege på EvilCorp, men det vil jeg godt gøre. Det her ligner et angreb fra den russike gruppe, der går under navnet EvilCorp, og som er knyttet til den russiske efterretningstjeneste. Det har vi flere indikatorer på," sagde Peter Kruse for nylig til Computerworld.

Læs også:
Kendt dansk it-sikkerhedsekspert: Denne hackergruppe står bag angreb på sikkerheds-kæmpen FireEye
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2022: Digitalisering, sikkerhed og strategi

Hvordan bruger A.P. Møller - Mærsk cloud? Hvordan sikrer digitalisering at TV 2 kan konkurrere med streaming-tjenesterne? Og er din organisation klædt på til at håndtere et DDoS-angreb? Svarerne får du på Computerworld Summit 2022: En hel dag til dig der arbejder professionelt med it.

17. maj 2022 | Læs mere


Datadrevet forretning 2022: Sæt data på den strategiske dagsorden

Lær hvordan du tænker automatisering, data og digitalisering ind i dagligdagen, over for kunderne og hvordan du får skabt ny forretning.

31. maj 2022 | Læs mere


Sådan gør du din forsyningskæde mere robust

Vi sætter fokus på standardværktøjer og tillægsløsninger til Microsoft Dynamics 365 FO i produktionsvirksomheder, som vil planlægge og drive en effektiv supply chain.

31. maj 2022 | Læs mere


CIO
Årets CIO 2022: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?