Artikel top billede

Danske virksomheder ramt af hacker-angreb efter SolarWinds-sårbarhed

Flere danske virksomhed er blevet ramt af samme type hackerangreb, som det amerikanske finansministerium blev ramt af i går.

Mindst to store dansk it-virksomheder er ifølge Politiken ramt af et hackerangreb, som skyldes en sårbarhed i netværksovervågnings-systemet SolarWinds.

Samme sårbarhed blev i går brugt til at angribe det amerikanske finansministerium

”Vi har to bekræftede tilfælde, men der kan være flere. Det er derfor, jeg går ud med det offentligt,” siger Peter Kruse, der ikke sætter navn på virksomhederne, Politiken.

Solar Winds bliver brugt af mange større virksomheder, og Peter Kruse opfordrer alle virksomheder til at tjekke, hvad de har liggende på deres SolarWinds-systemer

Angrebet er ifølge SolarWinds selv yderst sofistikeret, og selskabet oplyser ifølge nyhedsbureauet Reuters, at det er sandsynligt, at det er en nationalstat, der står bag angrebet.

Læs også: It-kriminelle har spioneret mod det amerikanske finansministerium: Russisk hackergruppe under mistanke

Kan have forbindelse til russiske hackere

Reuters skriver ligeledes, at angrebet kan have forbindelse til det angreb, som it-sikkerhedsfirmaet FireEye tidligere for nylig blev ramt af.

”Vi samarbejder med FireEye, FBI, efterretningsmiljøet og andre myndigheder om at efterforske sagen. Derfor er der også grænser for, hvad vi kan dele med offentligheden i øjeblikket,” lyder det fra Solarwinds ifølge Reuters.

Peter Kruse har i et interview med Computerworld tidligere vurderet, at det er den russiske hackergruppe EvilCorp, der står bag angrebet på FireEye.

"Lige nu har der ikke været nogen overhovedet, der har været ude at pege på EvilCorp, men det vil jeg godt gøre. Det her ligner et angreb fra den russike gruppe, der går under navnet EvilCorp, og som er knyttet til den russiske efterretningstjeneste. Det har vi flere indikatorer på," sagde Peter Kruse for nylig til Computerworld.

Læs også:
Kendt dansk it-sikkerhedsekspert: Denne hackergruppe står bag angreb på sikkerheds-kæmpen FireEye
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere