Svenske domstole fastholder Huawei-forbud

Huawei har klaget over det svenske 5G-forbud, der udelukker selskabet fra det svenske 5G-net, men en domstol i Stockholm har netop afvist klagen.

Det svenske forbud mod at bruge udstyr fra Huawei i 5G-nettet bliver fastholdt.

Det besluttede Kammarrätten i Stockholm onsdag ifølge Berlingske.

Den kinesiske it-gigant havde ellers bedt retten om at ophæve forbuddet indtil de svenske myndighederne helt har færdigbehandlet selskabets klage over forbuddet.

Huawei og ZTE blev udelukket
Den svenske beslutningg om at udelukke både Huawei og ZTE blev vedtaget den 20. oktober af den svenske Post- og Telestyrelse.

Det skete, da styrelsen godkendte, at de fire teleoperatører Hi3G (3), Net4Mobility (Tele2 og Telenor), Telia Sverige og Teracom kunne deltage i den svenske 5G-auktion om 3,5 Ghz og 2,3 frekvensbåndene.

Kravet om ikke at anvende udstyr fra de to kinesiske selskaber var dog en del af godkendelses processen.

“Nyinstallation og ny implementering af centrale funktioner i frekvensbåndene må ikke udføres med produkter fra leverandørerne Huawei og ZTE,” lød fra Post- og Telestyrelsen.

Men Huawei har efterfølgende klaget over beslutningen. Først til Förvältningsrätten i Stockom, der i første omgang gav Huawei medhold. Men i onsdagen ankesag ved Kammarrätten onsdag tabte Huawei altså.

Læs også: Sverige forbyder kommende operatører at anvende udstyr fra Huawei og ZTE i kommende 5G-net
IT-JOB
Se flere it-job hos
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI og machine learning i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Vi kender til kunstig intelligens og machine learning, men hvordan udnytter vi dem i praksis? Hør om de aktuelle erfaringer med AI og machine learning, og bliv endnu klogere på fremtidens mulige tendenser, når det kommer til AI og machine learning.

02. marts 2021 | Læs mere


It-sikkerhedskontroller og -processer (How to)

Flere organisationer end nogensinde før bliver udsat for cyberangreb af hackere, der hele tiden finder nye veje og metoder, som de kan udnytte til at trænge ind i virksomhedernes systemer. På dette event kigger vi nærmere på, hvordan man opsætter de nødvendige it-sikkerhedskontroller og gør god brug af eksempelvis incident response, log management, penetrationstesting, awareness-træning, sikkerhedsopsætning og meget andet.

03. marts 2021 | Læs mere


Roundtable: Start opgøret med kompleksitet og det manglende overblik: Få styr på mulighederne og planen

Overblik og kompleksitet er derfor i fokus på dette digitale roundtable, hvor vi deler erfaringer fra digitale ledere i danske virksomheder. Her kan du blandt andet kan høre om, hvordan du bedst muligt sikrer dig overblik og reducerer kompleksiteten af dine it-systemer.

09. marts 2021 | Læs mere


Computerworld
Trump bønfalder Helle Thorning: Giv mig min Facebook-konto tilbage
Facebooks tilsynsråd, der har Helle Thorning-Schmidt i spidsen, har modtaget en erklæring fra Donald Trump, som ønsker at få genoprettet adgangen til sin Facebook og Instagram-konto.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
Job & Karriere
IBM Danmark trækker tilbud om frivillige fratrædelser tilbage for stort antal ansatte: "IBM har taget røven på sine ansatte"
Som led i IBM Danmarks store fyringsrunde fik 130 ansatte grønt lys til at forlade selskabet på en frivillig fratrædelsesordning. Men nu har IBM Danmark trukket det oprindelige tilbud tilbage for størstedelen af de ansatte.
White paper
Har du både dine applikationer og dit hoved i skyen?
Kan du nikke ja til en eller flere af disse situationer? • I bruger mange cloud-applikationer • I logger ind fra flere lokationer • I logger ind fra flere forskellige typer af devices Så kan du få stort udbytte af at læse dette whitepaper … Hver dag tilgår, navigerer og arbejder jeres medarbejdere i de applikationer, I har liggende i ”skyen”. Antallet af cloud-baserede applikationer stiger eksplosivt, så hvordan sikrer I ADGANGEN til dem og til de data, som applikationerne indeholder? Vel at mærke uden at gå på kompromis med BRUGERVENLIGHEDEN? Løsningen er Access Management, som er hovedtemaet for dette whitepaper.