Artikel top billede

Svenske domstole fastholder Huawei-forbud

Huawei har klaget over det svenske 5G-forbud, der udelukker selskabet fra det svenske 5G-net, men en domstol i Stockholm har netop afvist klagen.

Det svenske forbud mod at bruge udstyr fra Huawei i 5G-nettet bliver fastholdt.

Det besluttede Kammarrätten i Stockholm onsdag ifølge Berlingske.

Den kinesiske it-gigant havde ellers bedt retten om at ophæve forbuddet indtil de svenske myndighederne helt har færdigbehandlet selskabets klage over forbuddet.

Huawei og ZTE blev udelukket

Den svenske beslutningg om at udelukke både Huawei og ZTE blev vedtaget den 20. oktober af den svenske Post- og Telestyrelse.

Det skete, da styrelsen godkendte, at de fire teleoperatører Hi3G (3), Net4Mobility (Tele2 og Telenor), Telia Sverige og Teracom kunne deltage i den svenske 5G-auktion om 3,5 Ghz og 2,3 frekvensbåndene.

Kravet om ikke at anvende udstyr fra de to kinesiske selskaber var dog en del af godkendelses processen.

“Nyinstallation og ny implementering af centrale funktioner i frekvensbåndene må ikke udføres med produkter fra leverandørerne Huawei og ZTE,” lød fra Post- og Telestyrelsen.

Men Huawei har efterfølgende klaget over beslutningen. Først til Förvältningsrätten i Stockom, der i første omgang gav Huawei medhold. Men i onsdagen ankesag ved Kammarrätten onsdag tabte Huawei altså.

Læs også: Sverige forbyder kommende operatører at anvende udstyr fra Huawei og ZTE i kommende 5G-net
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere